Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > > Solisten & ensembles > Colson Elisabeth

Colson Elisabeth

Elisabeth Colson (°1983) studeerde viool bij Nico Baltussen en Nele Cornillie aan de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven en liep ook stage bij Richard Pieta.

Steeds sterker geboeid door het vocale trok ze naar het Fontys Conservatorium te Tilburg (NL) waar ze haar bachelor zang behaalde bij Hanneke Kaasschieter. Daarnaast volgde ze privélessen bij Lucienne van Deyck (zang) en Marc Krone (interpretatie en drama) en zangstages bij Bart de Kegel en Ludwig Jansegers.

In 2011 voltooide Elisabeth de masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen bij Luba Stuchevskaya met grote onderscheiding.

Ze volgde masterclasses bij Roberta Alexander, Kelvin Grout, Juliane Banse, Barbara Lazotti en Jane Henschel.

In 2007 won Elisabeth Colson de cultuurprijs van de Lions Club Klein-Brabant.
In datzelfde jaar werkte ze mee aan de productie Samson van G.F. Händel met Muziektheater Transparant.

Voor haar eindexamen kamermuziek in Tilburg creëerde ze Requiem for Benjamin, een werk dat Jan Van Landeghem schreef ter nagedachtenis aan de vermoorde pianist Benjamin Rawitz.

Voor het Zeeland Nazomer Festival zong Elisabeth o.a. de Sequenza van Luciano Berio in de dansproductie The Recital van choreograaf Stephen Shropshire.

Elisabeth Colson werkte als veelzijdig soliste (alt/mezzo) mee aan concerten in België en Nederland. Ze vertolkte reeds soli in het Stabat Mater van G. B. Pergolesi, het Gloria van Antonio Vivaldi, diverse cantates en de Johannespassie van J. S. Bach, het Requiem van W. A. Mozart, het oratorium Paulus, Drei geistliche Lieder en A Midsummer Night’s Dream van Felix Mendelssohn Bartholdy, de Altrapsodie van Johannes Brahms en Ständchen van Franz Schubert.

Als alt zong ze mee in de vocale kwartetten Liebesliederwalzer en Neue Liebeswalzer van Johannes Brahms.

In koren zingt ze met evenveel passie. Ze zong al mee met Flanders Baroque Academy, het Vlaams Radio Koor en CantoLX (Luxemburg).

Elisabeth geeft ook graag les. Als interim leerkracht was ze reeds aan de slag in de muziekacademies van Bornem, Brasschaat, Lier, Merksem en Willebroek, het conservatorium van Mechelen en in de muziekschool David Vergaelen & Co eveneens te Mechelen.

Contact: 0486 16 95 66 of  elisabeth_colson@yahoo.com