Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > > Solisten & ensembles > Malfliet Arnout

Malfliet Arnout

 

Arnout Malfliet, van opleiding theoloog, filosoof en klavecimbelbouwer, was reeds van kindsaf in de ban van muziek. Hij volgde dwarsfluit, piano en orgel aan de muziekacademie van Halle en behaalde er de regeringsmedaille voor dwarsfluit.

Zijn orgelstudie zette hij verder in Passau waar hij studeerde op het grootste kerkorgel ter wereld. 

De zangmicrobe kreeg Arnout al op zeer jonge leeftijd te pakken in het kerkkoor van Dworp. Het Leuvens Universitair Koor maakte deze 'besmetting' alleen maar erger.

Als diepe bas verleent hij zijn medewerking aan ensembles als Currende en Victoriaconsort (Erik Van Nevel), Graindelavoix (Björn Schmelzer), Laudantes (Guy Janssens), het Vlaams Radiokoor (Hervé Niquet) , Ex Tempore (Florian Heyerick), ...

Arnout Malfliet heeft als solist een voorliefde voor oude muziek (bv. cantates en de passies van J.S. Bach). Op zijn repertorium staat echter ook werk uit latere stijlperiodes.

Zo was hij te horen als solist in de reeks "A history of the requiem"; een project van Guy Janssens en zijn Laudantes Consort met o.m. het Requiem van Michael Haydn en van Anton Bruckner.

Arnout verleent regelmatig zijn medewerking aan diverse CD-opnames en zingt in binnen- en buitenland.

Naast zanger, componist en organist is Arnout ook dirigent. Hij is al ruim 20 jaar lang de vaste koorleider van het vocaal ensemble OrSeCante uit Leuven en wordt regelmatig gevraagd als gastdirigent.

Bij de keuze van projecten probeert hij een thematische eenheid te zoeken, meestal met een gelovige dimensie. Met OrSeCante zette hij enkele grote projecten op het podium, waaronder de Mariavespers van C. Monteverdi, de Messiah van G.F. Haendel, de Johannespassie van J.S. Bach, het Te Deum van M.A. Charpentier,... Zijn voorliefde gaat echter uit naar het minder bekende polyfone werk uit de 16e en 17e eeuw. Hij verleende dan ook zijn medewerking aan de grote reeks van polyfonisten die uitgegeven is bij het Davidsfonds.

Van één ding is Arnout overtuigd: muziek maakt de wereld mooier en beter!

Ook al zegt de Boeddha: 'muziek is slechts een kleine versiering in de stilte van de onmetelijkheid van het universum', toch wenst Arnout Malfliet een bescheiden plaats in te nemen in deze broze creatie van pure emotie.

Contact:

Tel. 016/40 42 41
GSM: 04 75 51 67 01
E-mail: arnout.malfliet@gmail.com