Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Repertoire > Koormuziek kopen

Koormuziek kopen

De zoektocht naar partituren is een permante opdracht voor elk koorbestuur. Waar kan ik geschikt materiaal aankopen en tegen welke prijs?

Koor&Stem geeft koorpartituren en bundels uit en stelt die tegen democratische prijzen ter beschikking van de koorwereld. Anderzijds kunnen we interessante prijzen bedingen voor uitgaven van andere nationale en internationale uitgevers.


Bundels

Koor&Stem geeft regelmatig zelf nieuw materiaal uit. Dat kan je rechtstreeks bij ons verkrijgen. Onze bundels kan je gemakkelijk online via onze webshop bestellen.

 

Koorpagina's

Ieder kwartaal verschijnen er twee koorpagina's bij StemBand, het magazine van Koor&Stem. De koorpagina’s zijn meestal nieuwe composities voor kinderkoor, gelijke of gemengde stemmen van componisten uit Vlaanderen. In de lijst koorpagina’s vind je zowel religieus als profaan hedendaags werk terug van uiteenlopende moeilijkheidsgraad: van zeer eenvoudig tot moeilijk. Ze kunnen eenvoudig in oplage aangeschaft worden via de online webshop. De tarieven van de koorpagina's vind je hier.
 

Uitgaven Het Madrigaal

De eigen uitgaven van Het Madrigaal bestaan voornamelijk uit koorbewerkingen en orgelbegeleidingen van liederen, hoofdzakelijk uit Zingt Jubilate en het bijvoegsel van Zingt Jubilate. Daarnaast zijn er een aantal pakketten voorradig rond thema’s als Kerstmis, Pasen, eerste en plechtige communie en uitvaart. In de reeks Musica Sacra vindt men koorzettingen en orgelbegeleidingen van Latijnse missen en liederen van hoofdzakelijk Vlaamse componisten. Een cataloog met alle uitgaven kan aangevraagd worden op het secretariaat van Het Madrigaal (Herestraat 53, 3000 Leuven, 016/23.39.67) en is gratis. E-mail: klaartje.tas@koorenstem.be

 
Centrum voor Vocale Muziek

Het Centrum voor Vocale Muziek heeft een eigen uitgavebeleid ontwikkeld waarin vooral de aandacht voor jonge Vlaamse componisten centraal staat. De catalogus van het Centrum voor Vocale Muziek bevat ondertussen een rijke collectie van religieuze en profane zettingen voor gemengd koor en voor gelijke stemmen, a capella of met begeleiding.

Catalogus met Nederlandstalige werken: consulteer hier.
Catalogus met niet-Nederlandstalige werken: consulteer hier.

De catalogus uit 2008 is nog steeds geldig.

Daarnaast beheert Koor&Stem van de Vlaamse Gemeenschap ook het fonds De Notenboom. Dat fonds bevat een schat aan koormateriaal: elk koor vindt in deze boeiende collectie zeker wel één of meerdere werkjes die kunnen opgenomen worden in het vaste repertoire. De catalogus van De Notenboom werd opgenomen in die van het Centrum voor Vocale Muziek en kan je hierboven consulteren.

 

Andere uitgeverijen

Zoek je partituren die elders uitgegeven werden? Laat ons weten wat je zoekt en we vinden de interessantste prijzen. Bladmuziek kan in het buitenland meestal alleen in kooroplage besteld worden. Je moet een levertermijn van 2 à 3 weken in acht nemen. Prijsaanvragen en bestellingen van externe uitgeverijen kan je richten aan erik.demarbaix@koorenstem.be