Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Vorming & Opleiding > [ Kinderen & jeugd ] > Pluis het uit

Pluis het uit
Pluis het uit

2DE GRAAD LAGERE SCHOOL
Pluis het uit is een knotsgek multidisciplinair project voor in de klas (tweede graad van het lager onderwijs) en op het podium. Een vruchtpluis wordt meegevoerd door de wind. Ze leidt de leerlingen langs flexibele opdrachten en liedjes. Creatieve klassen kunnen het verhaal laten uitgroeien tot een voorstelling. Met teksten van Sien De Smet, muziek van Hans Helsen, tekeningen van Joey Stijven. 


 

Het hoofdpersonage Pluis is een vruchtpluis van de paardenbloem die meegevoerd wordt door de wind. Uiteindelijk zal hij zelf uitgroeien tot een nieuwe paardenbloem.

 

Op zijn tocht ontmoet Pluis een reeks fantastische beesten: de Gluiperige Snuistersnuit, de Stinkende Snorkelpork, de Glibberige Gibberdril, Karel De Karakol, het Oogbegaafde Uilskuiken en de Raasknallers. De tocht dient als rode draad en leidt de leerlingen langs opdrachten en liedjes. Het verhaal en de liedjes kunnen tevens creatief gebruikt worden als een voorstelling of een intergenerationeel slotevenement waaraan ouders, leerlingen DKO, verenigingen uit de buurt, e.a. aan kunnen meewerken.

 

De basis van het pakket is uiterst geschikt voor de lessen muzische vorming (30u.), maar werkt ook rond doelen voor de vakken Nederlands, wereldoriëntatie, wiskunde, e.a. De leerkracht kan zelf bepalen welke delen uit het pakket gevolgd worden en welke niet.

 

Voor de leerlingen is er een portfolio met verhaal, liedjes (tekst en audio) en werkbladen. Voor de leerkrachten is er een didactisch pakket met fiches per opdracht (incl. doelen, eindtermen, te besteden tijd, nodige materiaal, de verdeling van de klas en een beschrijving van de aanpak), partituren, verhaalteksten, cd met liedjes, cd met afbeeldingen en pictogrammen (voor smartboard).

 

 

 

Kostprijs

Leerlingenportfolio: 135€ voor 20 exemplaren

Leerkrachtenmap: 59,50€

Indien gewenst, kan Koor&Stem een hele of halve dag opleiding geven aan leerkrachten rond de liedjes of andere aspecten, 50 euro/u. (excl. verplaatsingskosten). Bestel via onze webshop.


 

 

 


Contact

Koor&Stem
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
03/237 96 43
liesbeth.segers@koorenstem.be

 

Downloads