Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Nieuws >

A voice for vocal training

Ben je op zoek naar inspirerende praktijkvoorbeelden van zingen met kinderen in het lager onderwijs? Koor&Stem heeft in de afgelopen maanden onderzocht wat er in Europa op dat gebied gebeurt. We spoorden meer dan 110 projecten en initiatieven op uit alle hoeken van Europa. Hier stellen we er 30 kort voor.


 

Projecten

  1. Train the trainer
  2. Motivate the future teacher
  3. Use a digital environment
  4. Singing schools
  5. Work together and create awareness.

 

Downloads 

Onderzoeksrapport / Samenvatting in het Nederlands / Summary in English / Résumé en français / Zusammenfassung auf Deutsch
Volledige lijst 113 projecten (incl verwijzingen naar websites)

Onderzoeksrapport

 

 

Het project 'A voice for vocal training' maakt deel uit van VOICE - Vision on Innovation for Choral music in Europe, het Europese samenwerkingsproject van de European Choral Association - Europa Cantat. De projectbeschrijving vind je hier. Website VOICE: . www.thevoiceproject.eu.

 

Contact: Lucille Lamaker / lucille.lamaker@koorenstem.be / tel. (+32) 3 237 96 43.
 

NIEUW IN HET PROJECT

 VOICE erkend als 'succesverhaal' door de Europese Commissie
A voice for vocal training - 18/12/2015

Het VOICE project is door het Directoraat-Generaal voor Onderwijs en Cultuur van de Europese Commissie erkend als 'succesverhaal'. 'Succesverhalen' zijn Europese samenwerkingsprojecten die afgelopen zijn en die zich kenmerken door hun impact, hun bijdrage aan beleidsvorming, innovatieve resultaten en/of creatieve aanpak en daardoor een bron van inspiratie voor anderen kan zijn.

Lees meer...


Zingen is van iedereen
A voice for vocal training - 22/04/2015

Nieuwe internationale inspiratiegids van Koor&Stem. Als een kind zingt, is dat omdat hij dat ergens heeft geleerd: thuis, op school, in een koor….

Er is veel potentieel in de Europese koorgemeenschap: Europa telt één miljoen koren en maar liefst 37 miljoen zangers. Eén kleine actie van een koor kan het beslissende duwtje zijn dat in één generatie miljoenen kinderen kan laten zingen. De inspiratiegids bundelt kleine en grote initiatieven uit alle hoeken van Europa om kinderen aan het zingen te brengen. Sommige van de meest baanbrekende projecten zijn gestart in de schoot van een klein koor met een groot idee. Iets voor jouw koor?

Lees meer...


Zingende scholen in heel Vlaanderen
A voice for vocal training - 24/10/2014

In het najaar van 2014 organiseert Koor&Stem, in samenwerking met de provinciale afdelingen van Koor&Stem, zangdagen op verschillende scholen in Vlaanderen. Op deze zangdagen wordt gewerkt met de didactische bundel Do you like music?

Lees meer...


Workshop 123Zing!
A voice for vocal training - 03/07/2014

Op 8 oktober geeft 123ZING! uit Nederland een workshop op de Vrije Sint-Clemens basisschool in Hoeilaert en op 9 oktober op de Kinderlandschool in Kortrijk. Het team van 123zing.nl laat zien dat zingen geen verplicht nummertje hoeft te zijn maar ook gewoon heel fijn is. Om een leuke liedjesles te geven hoef je namelijk helemaal geen muzikaal wonder te zijn, of een begaafde zanger of zangeres. 123ZING! ontwierp een toegankelijke (digitale) leeromgeving vol meezingliedjes en lesideeën. Hiermee kun je het verplichte zangmomentje omtoveren tot een ontspannende, groepsbindende activiteit voor jezelf en voor je leerlingen.

Lees meer...


Liedbundel/handleiding Do you like music?
A voice for vocal training - 27/11/2013

Nieuw zangmateriaal voor in de klas // Experts uit verschillende Europese landen deelden hun kennis en ervaring over zingen met kinderen. Zij schreven direct bruikbare didactische tips bij elkaar. De mix van internationale expertise zorgt voor een brede muzische benadering met aandacht voor verschillende kunstvormen. Do you like music is een tweetalige (NL-ENG) didactische leerkrachtenhandleiding met cd bij een selectie liedjes uit Attakatamoeva, een muzisch schoolproject van Koor&Stem. Je vindt er liedjes voor alle graden van het lager onderwijs die wereldwijd gezongen kunnen worden. 

Lees meer...