Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Projecten > La Noche sin Estrellas

La Noche sin Estrellas
La Noche sin Estrellas

Op verzoek van Koor&Stem schrijven componist Sebastiaan Van Steenberge en tekstschrijver Jan Coeck momenteel aan een nieuwe compositie voor inclusief koor en jeugdkoor, La Noche sin Estrellas. Ze werken hiervoor samen met het inclusief koor Gelijkgestemd, verbonden aan het MPI uit Geel (o.l.v. Sander Willems) en het Antwerps Kathedraalkoor (o.l.v. Sebastiaan van Steenberge). Na de creatie van dit werk op de Hearts -in-Harmony-ontmoeting (november 2013) wordt de compositie ter beschikking gesteld aan koren die initiatieven willen ontwikkelen met mensen met beperkingen.

 


‘La Noche sin Estrellas’ is een gloednieuwe inclusieve compositie die speciaal werd geschreven om mensen met een beperking en de koorwereld dichter bij elkaar te brengen. Gelijkgestemd, het huiskoor van MPI Oosterlo, vroeg ondersteuning aan het Al-armkoor en ging een samenwerking aan met het Antwerps Kathedraalkoor. Samen brengen ze 'La Noche sin Estrellas'.

Nog al te vaak krijgen mensen met een beperking geen kans om in een van de vele Vlaamse koren te participeren. La Noche moet duidelijk maken dat dit mogelijk is en dat het nieuwe kansen biedt!

Gelijkgestemd, het huiskoor van MPI Oosterlo, vroeg ondersteuning aan het Al-armkoor en ging een samenwerking aan met het Antwerps Kathedraalkoor. Samen brachten ze La Noche sin Estrellas in première tijdens het Hearts-in-Harmony festival te Antwerpen. (www.heartsinharmony.be)

http://heartsinharmony.be/2013/11/20/gelijkgestemd-zingt-la-noche-sin-estrellas/

La Noche sin Estrellas is een logisch vervolg op Hartverwarmend, de eerste compositie voor inclusief koor die Koor&Stem heeft uitgegeven, gecomponeerd door Hanne Deneire op een tekst van Dimitry Leue. Hieronder 2 filmpjes over dat project.

 

 

 


La noche sin estrellas wordt ondersteund door CERA en het Eliafonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Wij zijn hun heel erkentelijk voor de geboden steun.