Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Projecten > La Noche sin Estrellas

La Noche sin Estrellas
La Noche sin Estrellas

Op verzoek van Koor&Stem schreven componist Sebastiaan van Steenberge en tekstschrijver Jan Coeck een nieuwe compositie voor inclusief koor en jeugdkoor, La Noche sin Estrellas. Ze werkten hiervoor samen met het inclusieve koor Gelijkgestemd, verbonden aan het MPI uit Geel (o.l.v. Sander Willems), het Antwerps Kathedraalkoor (o.l.v. Sebastiaan van Steenberge) en solidariteitskoor Al-Arm uit Geel (o.l.v. Daniël Janssens).

 


Gelijkgestemd, Al-Arm en het Antwerps Kathedraalkoor brachten samen La Noche sin Estrellas in première tijdens het Hearts-in-Harmony festival te Antwerpen. http://heartsinharmony.be/2013/11/20/gelijkgestemd-zingt-la-noche-sin-estrellas/

Daarna brachten ze het stuk ook ten gehore in Geel. Bekijk hier de video die daarvan werd gemaakt.

Nog al te vaak krijgen mensen met een beperking geen kans om in een van de vele Vlaamse koren te participeren. La Noche sin Estrellas moet duidelijk maken dat dit mogelijk is en dat het nieuwe kansen biedt!

De partituur is beschikbaar in onze webshop 

 

 

Hartverwarmend

La Noche sin Estrellas is een logisch vervolg op Hartverwarmend, de eerste compositie voor inclusief koor die Koor&Stem heeft uitgegeven, gecomponeerd door Hanne Deneire op een tekst van Dimitry Leue. Hieronder 2 filmpjes over dat project.

 

 

 


La noche sin estrellas werd ondersteund door CERA en het Eliafonds, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Wij zijn hun heel erkentelijk voor de geboden steun.