Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Vorming & Opleiding > [ Internationaal ]

[ Internationaal ]
World Youth Choir World Youth Choir

Het World Youth Choir, officiële Goodwill-ambassadeur van de UNESCO, wordt jaarlijks door een andere gastfederatie ontvangen. Gedurende twee zomerweken wordt er intens gerepeteerd en daarna gaat het WYC nog 2 weken op concerttournee in het gastland en de buurlanden. Tijdens de repetities worden twee concertprogramma’s ingestudeerd: een groot koorwerk (oratorium) en een a-capellaprogramma met 50% hedendaags werk, klassiekers en minder bekende stukken. De andere helft bestaat uit lichtere muziek die makkelijker in het oog ligt maar toch grote kwaliteit biedt.

Lees meer...EuroChoir EuroChoir

Na het succes in Pécs (Hongarije), is het EuroChoir in 2014 te gast in het meer dan 2000 jaar oude stadje Saintes in het zuidwesten van Frankrijk, 17-26/08/2014. Voor EuroChoir brengen de Deens/Zweedse dirigente Lone Larsenen de Franse dirigent Geoffroy Jourdain een mix van Frans en internationaal koorrepertoire mee. Ben je tussen 18 en 30 jaar, kan je vlot muziek lezen? Voor inschrijvingen (vóór 1 april 2014) of meer informatie kan je contact opnemen met Dimitry Goethals, 03 237 96 43 of dimitry.goethals@koorenstem.be

Lees meer...Internationale koorwedstrijden Internationale koorwedstrijden

Koren die via de koormuziek de wereld willen ontdekken, kunnen terecht op één van de vele internationale festivals of wedstrijden. Een koorreis ondernemen naar het buitenland en er deelnemen aan een internationaal koortreffen, festival of wedstrijd is voor vele koren een hoogtepunt. Over de grenzen kijken verruimt het inzicht in de eigen artistitieke kwaliteiten, maar buitenlandse contacten hebben ook op persoonlijk vlak veel impact. Koor&Stem wil koren daarom stimuleren om actief te participeren aan internationale koorevenementen en -wedstrijden. 

Lees meer...