Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Vorming & Opleiding > [ Internationaal ]

[ Internationaal ]
World Youth Choir World Youth Choir

Het World Youth Choir, officiële Goodwill-ambassadeur van de UNESCO, wordt jaarlijks door een andere gastfederatie ontvangen. Gedurende twee zomerweken wordt er intens gerepeteerd en daarna gaat het WYC nog 2 weken op concerttournee in het gastland en de buurlanden. Tijdens de repetities worden twee concertprogramma’s ingestudeerd: een groot koorwerk (oratorium) en een a-capellaprogramma met 50% hedendaags werk, klassiekers en minder bekende stukken. De andere helft bestaat uit lichtere muziek die makkelijker in het oog ligt maar toch grote kwaliteit biedt.

Lees meer...EuroChoir EuroChoir

EuroChoir is in 2016 te gast in Italië, in San Vito al Tagliamento, van 29 juli tot en met 7 augustus 2016. Dit jaar zijn de docenten Lorenzo Donati (IT) en Mikko Sodoroff (FI). Ben je tussen 18 en 30 jaar, kan je vlot muziek lezen? Voor inschrijvingen (vóór 1 april 2014) of meer informatie kan je met ons contact opnemen via 03 237 96 43 of info@koorenstem.be

Lees meer...Internationale koorwedstrijden Internationale koorwedstrijden

Koren die via de koormuziek de wereld willen ontdekken, kunnen terecht op één van de vele internationale festivals of wedstrijden. Een koorreis ondernemen naar het buitenland en er deelnemen aan een internationaal koortreffen, festival of wedstrijd is voor vele koren een hoogtepunt. Over de grenzen kijken verruimt het inzicht in de eigen artistitieke kwaliteiten, maar buitenlandse contacten hebben ook op persoonlijk vlak veel impact. Koor&Stem wil koren daarom stimuleren om actief te participeren aan internationale koorevenementen en -wedstrijden. 

Lees meer...