Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Enkele tips
Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Kalender > Concertkalender > Enkele tips

Enkele tips
Enkele tips

De UiTdatabank is het middel om de concertkalender samen te stellen. Je concert zal na correcte invoer automatisch worden gepubliceerd op verschillende websites: UiTinVlaanderen.be, www.koorenstem.be/concertkalender, vele stedelijke en gemeentelijke websites (www.uitingent.be, www.dna.be/uitinantwerpen, ... ) en ook in heel wat gedrukte agenda’s. (Hier een overzicht van alle kanalen). Geef dus één keer je concert in en zie het op verschillende plaatsen verschijnen!


 

Hoe je concert invoeren in de UiTdatabank?

Surf naar www.UiTdatabank.be en meld je aan. Je kan via het tabblad ‘Nieuwe invoer’ meteen aan de slag. Heb je nog geen login dan moet je eerst even een UIT-ID account aanmaken: www.uitid.be. Dat gaat makkelijk en snel. 

 

 

Belangrijk

Om je concert in de kalender van Koor&Stem te publiceren, hou je rekening met het volgende:

 1. Duid aan dat het om een activiteit gaat in de categorie CONCERT. Helemaal bij het begin van het invoeren wordt je gevraagd om je activiteit te catalogeren (wat > kijken en luisteren > concert).
   
 2. Helemaal achteraan, bij de tags/trefwoorden voeg je zeker het woord KOOR toe. Om de vindbaarheid van je concert te verhogen kan je nog extra, typerende trefwoorden toevoegen, bvb. polyfonie, gospel, popkoor, Whitacre, ...

Als je ook een foto toevoegt, maak je kans om eventjes op de homepage van Koor&Stem te worden gepromoot in de dagen voorafgaand aan je concert. (enkel voor amateurkoren)

 

 

Algemene tips

 • Maak voor elke activiteit een nieuw item aan. Geïnteresseerden kunnen zo gemakkelijker je activiteiten terugvinden.
 • Je voert je activiteit best zo lang mogelijk op voorhand in. Als je nog niet alle details weet, kan je die later steeds aanvullen. Hou dus je login en paswoord goed bij!

 • De invoer gebeurt in twee fases. Eerst vul je de verplichte velden in (titel, waar, wie, soort activiteit, korte omschrijving, contact ...) en sla je deze op, vervolgens kan je de velden invullen die niet verplicht zijn. Een uitgebreide handleiding voor het invoeren in de UiTdatabank: klik hier (PDF)
   
 • De KORTE BESCHRIJVING is een wervende tekst van maximum 400 tekens. Het is belangrijk om deze zo gevat mogelijk op te stellen, hiermee trek je immers de aandacht van het publiek! In de LANGE BESCHRIJVING kan je extra info kwijt over je concert, zoals een uitgebreid programma, meer informatie over het repertoire (titels, componisten), ... Liefhebbers van vocale muziek appreciëren het vast en zeker als je hier je concertprogramma ingeeft!
   
 • Aanrader: voeg een mooie foto of de affiche van je concert toe. Het verhoogt de herkenbaarheid van je concert in de zoekresultaten.
   
 • Heb eventjes geduld. Er kunnen enkele uren vertraging optreden tussen het opslaan van je concert en de publicatie ervan op www.uitinvlaanderen.be en www.koorenstem.be/concertkalender.

   

Succes ermee!