Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Projecten > Voorbije projecten

Voorbije projecten
Internationale Zingweek Gent Internationale Zingweek Gent

Ruim 180 zangers hebben zich al ingeschreven voor de Internationale Zingweek Gent, van 11 tot 17 juli 2016. En ook jij kan er nog bijzijn! Voor elk is er wat wils: zing onder leiding van internationale topdirigenten, geniet van koorconcerten en cultuur! Met ateliers voor volwassenen, jongeren en jeugdkoren, kinderen, startende dirigenten en componisten.
 IN ENGLISH 

Lees meer...Onvoltooid landschap Onvoltooid landschap

Het hele land organiseert herdenkingen rond de Eerste Wereldoorlog met de vredesgedachte als centrale thema. Het samenbrengen van mensen rond vrede is daarbij een belangrijk element. De initiatiefnemers Altra Voce (Kortrijks Gemengd Koor) en Koor&Stem doen dat door samen te zingen met zangers van alle leeftijden. De muziek van het oratorium wordt geschreven door de componist Maarten Van Ingelgem (°1976), die reeds heel wat ervaring heeft in componeren voor koor. De teksten zijn van de hand van Annelies Verbeke (°1976). De meertalige tekst zal gedeeltelijk gedeclameerd, gedeeltelijk gezongen worden, gebaseerd op thema’s rond alle tegenstellingen die in de oorlog terug te vinden zijn: oorlog-vrede, lokaal-internationaal, vriend-vijand, leven-dood, wanhoop-hoop, individu-gemeenschap, herinnering, bewustwording enz.

 

Lees meer...A voice for vocal training


Spelenderwijs Spelenderwijs

Praktijkdag zingen met kinderen
Hoe hou je ademhalingsoefeningen boeiend voor kinderen? Hoe leer je een lied op een speelse manier aan? Hoe buig je de beweeglijkheid en de energie die kinderen hebben om naar iets constructiefs op het podium? Zingen met kinderen vergt specifieke methodes, om niet te spreken over repertoire. Koor&Stem organiseert op 18 oktober 2014 i.s.m. Odisee, Campus Waas in Sint-Niklaas en de Stad Sint-Niklaas een praktijkdag Zingen met kinderen, gericht op basisschoolleerkrachten (in spe) en kinderkoordirigenten. Tijdens ‘Spelenderwijs’ staan verschillende workshops gepland, gegeven door binnen- en buitenlandse gasten. Alle workshops zijn praktijkgericht en focussen specifiek op het werken met kinderen.

Lees meer...Cobra's Classic Battle voor Koren Cobra's Classic Battle voor Koren

Doe mee met ‘Cobra’s Classic Battle voor Koren’ en grijp deze kans om je koor in de kijker te werken!
Koor&Stem en cultuurwebsite Cobra.be slaan de handen in elkaar. De Koningin Elisabethwedstrijd gaat dit jaar over zang. Daarom is ‘Cobra’s Classic Battle’ dit jaar voorbehouden voor koren: een online zoektocht naar het meest enthousiaste koor van Vlaanderen. Kinderkoren, jeugdkoren, gemengde koren of gelijkstemmig, Afrikaanse of Slavische koren, pop of klassiek, gelegenheidskoren, … allemaal kunnen ze deelnemen, zolang ze maar uit minstens twaalf zangers bestaan. De opdracht is eenvoudig: zing samen een lied, maak er een filmpje van en post het tussen 23 april en 26 mei op www.cobra.be. In die periode kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete filmpje. Uit de tien populairste filmpjes kiest een driekoppige jury de winnaar.

Lees meer...Hearts in Harmony Festival Hearts in Harmony Festival

29-30 november 2013, Antwerpen
Het Hearts in Harmony Festival stelde verschillende inclusieve zangprojecten voor. In workshops, lezingen en toonmomenten ervoeren de deelnemers hoe samen zingen bruggen kan slaan tussen mensen met en zonder beperkingen. Er was speciale aandacht voor mensen met een auditieve beperking en voor mensen met dementie. Binnen- en buitenlandse praktijkvoorbeelden kwamen ook aan bod, het Liverpool Signing Choir en De Betties verzorgden het openingsconcert. Alle info is terug te vinden op www.heartsinharmony.be

Lees meer...Dag van de Vlaamse Koormuziek Dag van de Vlaamse Koormuziek

16 oktober 2011: op die dag dompelen lezingen, workshops en concerten in deSingel volwassenen, jongeren én kinderen helemaal onder in de koormuziek uit Vlaanderen. deSingel zong in een mozaïek van stijlen, talen en talenten!

Lees meer...Hartverwarmend Hartverwarmend

 Op 9 mei 2009 stelde Koor&Stem het cross-overproject 'Over Art' onder grote belangstelling aan de koorwereld voor. Met het deelproject 'Overbruggen' wil Koor&Stem een creatieve samenwerking met andersvaliden op gang te brengen. Componiste Hanne Deneire en tekststrijver Dimitry Leue sloegen de handen in elkaar voor een uniek project met koor en andersvalidenkoor: de compositie 'Hartverwarmend'.

Lees meer...Koor van het Jaar Koor van het Jaar

In 2010-2011 waren we toe aan de 6e en laatste editie van de wedstrijd Koor van het Jaar. November 2010 vonden de auditierondes plaats in het Koninklijk Conservatorium te Gent. In het voorjaar van 2011 volgden de halve finale en de finale. Onze grootste nationale koorwedstrijd bood jarenlang een unieke kans om, via de media, een positieve manier belangstelling te wekken voor zingen, koorzang en amateurkunst. Maar wie het evenement al heeft meegemaakt, weet dat het bovenal een onvergetelijk koorfeest was! Zie ook www.koorvanhetjaar.be

Lees meer...Vic Nees 75 Vic Nees 75

In 2011 vierde Vic Nees zijn 75ste verjaardag. Vic Nees was als koorcomponist, dirigent en jurylid van groot belang voor het koorleven in binnen- en buitenland. Als dirigent en componist voelde hij als geen ander de grenzen van het zingen in koor aan. Op 13 maart 2011 verscheen het boek: O song - Vic Nees, portret van een koorcomponist. De publicatie is een initiatief van Koor&Stem in samenwerking met het Davidsfonds. .

Lees meer...Zingen tot Morgenvroeg Zingen tot Morgenvroeg

Het Koor&Stem project Zingen tot Morgenvroeg bracht in 2010 en 2011 mensen samen op het ritme van de muziek en liet hen kennismaken met het plezier van het samen zingen. Koor&Stem stelde een nieuwe liedbundel samen met enkele sterke meezingers en kleinkunstnummers van Raymond van het Groenewoud, Wannes van de Velde, Jan De Wilde, Clouseau, Laïs... naast eenvoudige volksliedbewerkingen van Juliaan Wilmots, Jean-Paul Byloo, Ludo Claesen en anderen. De ideale voedingsbodem voor een geslaagd reeks zangevenementen! Ishtar zorgde voor de muzikale ondersteuning van de samenzang en bracht  natuurlijk ook een selectie van de eigen nummers.  

Lees meer...It's oh so choir It's oh so choir

Op zaterdag 30 oktober en zondag 31 oktober 2010 organiseerde Koor&Stem in het Flageygebouw te Brussel een internationaal korenfestival. Het was een mooie kans om gelijkgestemden te ontmoeten, om te participeren aan diverse workshops, om nieuw internationaal liedrepertoire te ontdekken of om gewoonweg te genieten van prachtige concerten. It’s oh so choir. Een belangrijke focus lag dat weekend op Scandinavische koormuziek, maar er was meer, véél meer.  

Lees meer...