Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Projecten > Voorbije projecten > Cobra's Classic Battle voor Koren

Cobra's Classic Battle voor Koren
Cobra's Classic Battle voor Koren

Doe mee met ‘Cobra’s Classic Battle voor Koren’ en grijp deze kans om je koor in de kijker te werken!
Koor&Stem en cultuurwebsite Cobra.be slaan de handen in elkaar. De Koningin Elisabethwedstrijd gaat dit jaar over zang. Daarom is ‘Cobra’s Classic Battle’ dit jaar voorbehouden voor koren: een online zoektocht naar het meest enthousiaste koor van Vlaanderen. Kinderkoren, jeugdkoren, gemengde koren of gelijkstemmig, Afrikaanse of Slavische koren, pop of klassiek, gelegenheidskoren, … allemaal kunnen ze deelnemen, zolang ze maar uit minstens twaalf zangers bestaan. De opdracht is eenvoudig: zing samen een lied, maak er een filmpje van en post het tussen 23 april en 26 mei op www.cobra.be. In die periode kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete filmpje. Uit de tien populairste filmpjes kiest een driekoppige jury de winnaar.


Zingen mag één- of meerstemmig, al dan niet begeleid door een klavier. Koren kunnen hun filmpjes opladen van woensdag 23 april tot maandag 26 mei.

 

De Prijzen
De winnaar van ‘Cobra’s Classic Battle voor Koren’ wordt bekendgemaakt op dinsdag 27 mei. Het winnende koor mag met maximum twintig personen naar het laureatenconcert van de Koningin Elisabethwedstrijd, op 20 juni 2014 in de Vlaamse Opera. De winnaar krijgt ook een podium tijdens de seizoenstart van Bozar, in mede-organisatie van Koor&Stem,  én een video-opname van het ingestuurde lied, gemaakt door Cobra.be.


De voorbije edities van Cobra’s Classic Battle
Cobra.be organiseert ‘Cobra’s Classic Battle’ al voor het derde jaar op rij. In de eerste twee edities gingen we op zoek naar jong muzikaal talent van zes tot zeventien jaar. Actrice Lien Van de Kelder nam toen met volle overtuiging het meterschap van de actie op zich. In 2012 won de tienjarige violist Kasper de wedstrijd. In 2013 kroonde Lien de twaalfjarige pianist Brecht tot winnaar.


> STUUR N
U JE FILMPJE IN!  

Hieronder vind je alvast elke FAQ's over wat wel en niet kan in de wedstrijd.

Nog meer info en detail vind je op Cobra.be
 


  

Wat is Cobra’s Classic Battle?

Cobra’s Classic Battle is een muziekwedstrijd voor niet-professionele muzikanten georganiseerd door Cobra.be, de cultuurwebsite van VRT. De editie van 2014 is gewijd aan koren. De voorbije jaren was Cobra’s Classic Battle voorbehouden voor jongeren. In 2014 is er geen leeftijdsgrens.Wie kan deelnemen?

Elk koor bestaande uit twaalf personen of meer kan meedoen aan Cobra’s Classic Battle. Men zingt één- of meerstemming, met of zonder klavierbegeleiding.Wat is de opdracht?

Zing met je koor een lied voor Cobra’s Classic Battle en film het. Maak het filmpje speciaal voor deze wedstrijd. Maak (op welke manier dan ook) duidelijk dat het filmpje recent gemaakt is. De jury heeft het recht om filmpjes die hieraan niet beantwoorden te weren (vb. oude opnames, opnames van een concert, e.d.)Hoe maak ik een filmpje?

Je mag een filmpje maken met gsm, fototoestel, camera, webcam, enz. De kwaliteit van het filmpje is niet zo belangrijk. Alle formaten die je op YouTube kan opladen, kunnen ook op Cobra.be afgespeeld worden. Een filmpje moet wel in één beweging opgenomen worden. In en uitzoomen mag, zolang duidelijk blijft wie zingt. Monteren, knippen en plakken mag NIET. Zorg er voor dat het gedurende het hele filmpje duidelijk is wie zingt. De jury heeft het recht om filmpjes die hieraan niet beantwoorden te weren.Kan ik meer dan één filmpje uploaden?

Ja, je mag zoveel verschillende filmpjes uploaden als je wil. Hou er wel rekening mee dat stemmen van verschillende filmpjes niet bij elkaar worden opgeteld als stem voor het koor.Wat mag ik zingen?

De opdracht is: Zing als koor een lied, éénstemmig of meerstemmig, al dan niet met klavierbegeleiding. Klassiek, modern klassiek, pop, … Alle genres zijn toegelaten. Andere vormen van begeleiding zijn niet toegelaten. Filmpjes die niet aan de opdracht voldoen, moeten we jammer genoeg verwijderen.


 

Mag ik alleen zingen? Vanaf hoeveel personen spreek je over een koor? Mag het een solozang met vocale begeleiding van een koor zijn?

Een koor bestaat uit twaalf personen of meer. Dat betekent dat je niet alleen zingt, en dus ook niet dat je alleen zingt met koorbegeleiding. De uitdaging is wel degelijk om “het beste koor” te zijn. Verkeerde inzendingen worden geweigerd.

 Ik wil een fotomontage opladen van mezelf en mijn collega’s die zingen. Mag dat?

Nee, onze opdracht: maak een filmpje waarop je live zingt. We moeten gedurende het hele lied de zangers in beeld zien zingen.
 Tot wanneer kan ik mijn filmpje posten?

Filmpjes kunnen opgeladen worden op Cobra.be van 23 april tot 26 mei 2014. Vergeet niet dat hoe later je het filmpje oplaadt, hoe minder tijd er is om te stemmen. Want de stemronde sluit eveneens af op 26 mei 2014.

 Hoe lang mag mijn filmpje duren?

Maak je filmpje niet langer dan 6 minuten. Een ideale duur is niet langer dan drie minuten.Hoe kan ik stemmen op een filmpje?

Stemmen doe je door op de stemknop onder het filmpje van jouw keuze te klikken. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden en je hebt hiervoor geen Facebook-account nodig. Je kan op zoveel filmpjes stemmen als je wil. Maar je kan per filmpje slechts één stem uitbrengen per computer.


 

Worden de stemmen van mijn verschillende filmpjes opgeteld?

Nee. We houden alleen rekening met jouw filmpje dat het hoogst aantal stemmen heeft.


 

Kan ik mijn filmpje delen?

Ja. Uiteraard mag je je filmpje delen via Facebook of andere websites en per mail. Hoe meer mensen je kan overtuigen om op jouw filmpje te stemmen, hoe groter de kans dat je in de top tien geraakt. Opgelet: een Facebook-like is geen stem.Hoe wordt de winnaar gekozen?

Iedereen kan voor jouw filmpje stemmen met de stemknop onder het filmpje. Uit de tien filmpjes met de meeste stemmen kiest de jury van Cobra’s Classic Battle voor Koren de winnaar.


 

Wat krijgt het winnende koor?

Het winnende koor kan met maximum twintig personen het Laureatenconcert van de Koningin Elisabethwedstrijd op 20/06/14 in de Vlaamse Opera in Antwerpen bijwonen. De winnaar krijgt ook een optreden tijdens de seizoenstart van Bozar, in organisatie van Koor&Stem, op 14/09/14 in Bozar. Bovendien krijgt het winnende koor ook nog een video-opname gemaakt door Cobra.be van het ingestuurde lied.