Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > > Solisten & ensembles > De Pauw Sylvie

De Pauw Sylvie

De Belgische Sopraan Sylvie De Pauw kreeg privéonderricht in  Gent en Italië. Ze werd uitgenodigd voor masterclasses aan de Münchner Staatsoper en vervolmaakte  zich bij Charlotte Margiono (A’dam) en Nadine Denize (Parijs).

Ze begon haar professionele loopbaan in 1999 als Blumenmädchen in Parsifal (Vlaamse Opera). In 2003 debuteerde ze in de Koninklijke Muntschouwburg in Le Roi Arthus onder leiding van Daniele Callegari om er het volgende seizoen in de productie Die Frau Ohne Schatten als Erste Dienerin, in dezelfde cast als Jose Van Dam, te zingen onder Kazushi Ono.  Nadien  zong ze o.a. Gilda in Rigoletto,  vertolkte ze in de Zomer Opera Alden Biezen de rol van Adele in Die Fledermaus.

Voor Music Hall toerde ze langs vele Europese podia (Madrid, Barcelona, Keulen, Lissabon, Brussel) in de rol van Anna in Nabucco en Sacerdotessa in Aïda onder leiding van Koen Kessels.

Sylvie De Pauw werkte in het verleden vaak samen met I Fiamminghi van R.Werthen (o.a. 3e symfonie van Gorecki) en het VRT-Orkest (o.a.Nacht van Radio 3 in deSingel en CD Jong Bloed), Het Paleis (Heliogabal,regie Josse De Pauw), Het Rubio Quartet en pianist Joost Vanmaele (CD- Liederen op tekst van Guido Gezelle). 

Ze zingt geruime tijd als freelance zangeres bij het gerenommeerde ensemble Collegium Vocale Gent. Ze werkt wereldwijd samen met topdirigenten als Philippe Herreweghe, Ivan Fisher, Yannick Nézet-Séguin, Vladimir Jurowski, e.a.

Ze is een vaak gevraage concert-zangeres. Ze zong oa de sopraan-partij in Carmina Burana,  Kronungsmesse, Johannes Passie, Gloria, 9e van Beethoven,…

Na hun voorstelling Een Bakje Troost I en II, toert ze momenteel met schrijfster Kristien Hemmerechts met de productie ‘Herman’, rond het leven en werk van dichter Herman De Coninck.  De voorstelling kreeg 4 sterren in De Standaard.

Met Jazz trompetist Bart Maris vormt ze sinds kort een duo waarbij ze vanuit hun passie voor muziek de raakvlakken tussen klassiek en jazz verkennen.

 

Contact:

GSM: 0473 75 08 74 
E-mail: depauwsylvie@gmail.com