Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Nieuws >

Singing Brussels

Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. BOZAR, A Cœur Joie, Koor&Stem en The Aarya Foundation nodigen alle Brusselse zanginitiatieven uit om samen te werken en iedereen in Brussel te enthusiasmeren voor zang. BOZAR organiseert zelf ook enkele projecten. Cantania laat kinderen van de lagere school en hun leerkrachten een jaar lang werken rond een bijzonder muziekstuk. Sing-in BOZAR staat voor wekelijkse zangsessies voor een breed publiek. Samen organiseren we jaarlijks het SINGING BRUSSELS Celebration Weekend. Het eerstvolgende Celebration Weekend is op 5 en 6 mei 2018.


Lees meer op de website van BOZAR


Onze missie

Singing Brussels is een artistiek project dat het plezier van het samen zingen opnieuw een centrale plek in onze maatschappij wil geven. We ondersteunen, presenteren en creëren duurzame en vernieuwende zanginitiatieven als antwoord op maatschappelijk hete hangijzers als sociale cohesie, integratie en interculturele dialoog. 
Als artistiek platform wil Singing Brussels een plek zijn waar individuen en verenigingen, professionals en amateurs, het culturele werkveld en beleidsmakers elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en versterken in het vormgeven van hun zingende stad.
Met laagdrempelige acties creëren we kansen voor elke inwoner of liefhebber van Brussel om op een collectieve manier aan cultuurparticipatie te doen, ongeacht leeftijd, sociale achtergrond of geaardheid. Een aangename plek waar elke school, elke concertzaal, elk buurthuis, elk rusthuis, elk pleintje, kortom elk streepje stad een potentiele kweekvijver is voor vocaal plezier... Een metropool van zelfbewuste zingende burgers…
Ziehier het duurzame imago dat we aan Brussel willen geven.

 

 

 

Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie en het Forum voor Amateurkunsten.


De verantwoordelijkheid voor deze mededeling ligt uitsluitend bij de auteur; de Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat.

 

 Brussel zingt!
Singing Brussels - 26/10/2016

Eerste workshop o.l.v. Paul Smith / 3 dec / BOZAR Hoogtepunt van de 3e editie van het Singing Brussels Celebration Weekend op 20 en 21 mei 2017 is een groot participatief concert waar de grenzen tussen publiek en uitvoerders zullen vervagen. Een muzikale blauwdruk van Brussel en haar vele muzikale gezichten. Een groots concert als ode aan de stad waar elke Brusselaar zijn noot in kwijt kan. Een uitnodiging aan koorleiders, zangers, leerkrachten, sociaal-cultureel werkers en iedereen met een hart voor Brussel die er van droomt om al zingend de stad op haar grondvesten te doen daveren! Een eerste voorbereidende workshop vindt plaats op 3 december in BOZAR.

Lees meer...


Doe mee met Cantania tijdens het schooljaar 2016-2017
Singing Brussels - 20/06/2016

Voor leerlingen van het 3e tot het 6e leerjaar

Het internationale muziekproject Cantania wil leerlingen én leerkrachten het plezier van samen zingen laten voelen. Of je noten kan lezen of niet, na de driedaagse workshop in het Paleis voor Schone Kunsten heb je de smaak gegarandeerd te pakken. Samen met enthousiaste collega-leerkrachten werk je aan zangtechnieken als ritmiek, ademhaling of klankkleur, en tonen we hoe je op een spelende manier een zangstuk inoefent met je klas. 

Lees meer...


Cantania? Het plezier van samen zingen!
Singing Brussels - 02/06/2015

Het internationale muziekproject Cantania wil leerlingen het plezier van samen zingen laten voelen. Tijdens een driedaagse vorming in het Paleis voor Schone Kunsten, werken jullie aan zangtechnieken als ritmiek, ademhaling of klankkleur, en tonen we hoe je op een spelende manier een zangstuk inoefent met je klas. Aan het einde van het schooljaar trekken de leerlingen naar het Paleis voor Schone Kunsten voor een slotconcert met zelfgemaakte kostuums, attributen en een choreografie met honderden deelnemers van Brusselse scholen. De ambitie van Cantania is om alle leerlingen in Brussel aan het zingen te krijgen.

Lees meer...


Lied na lied de wereld mooier maken
Singing Brussels - 30/04/2015

De Aarya Foundation lanceert Singing Cities, een interessant project voor grote steden – maar ook voor kleine gemeentes – dat mensen kansen geeft om regelmatig samen te zingen. Singing Cities promoot muziekeducatie door samen liederen te maken, te zingen en op te treden. Het blaast nieuw leven in lokale gemeenschappen en brengt mensen bij elkaar. Eén van de eerste hoogtepunten in Singing Brussels was het Singing Brussels Celebration Weekend in 2014. Toen opende BOZAR het muziekseizoen met een kleurrijk en vooral klankrijk evenement voor meer dan 2000 bezoekers. Tijdens het weekend van 4 en 5 juni 2016 zal Singing Brussels het Paleis overigens weer innemen!

Lees meer...


Singing Brussels te bekijken op Cultuur7
Singing Brussels - 15/01/2015

Tijdens het Singing Brussels Celebration Weekend in september 2014 was een indrukwekkende reeks koren te gast in het Paleis voor Schone Kunsten: professionele koren met een sterke reputatie, maar vooral amateurkoren uit heel België. Je hoort muziek in alle genres: klassieke muziek en renaissanceliederen, gospel, pop, jazz en wereldmuziek. De digitale zender Cultuur 7 heeft 7 afleveringen van ruim een uur gemonteerd. Elke zondag van 18/01 tot 12/04. 

Lees meer...