Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Projecten > Voorbije projecten > Internationale Zingweek Gent

Internationale Zingweek Gent
Internationale Zingweek Gent

Ruim 180 zangers hebben zich al ingeschreven voor de Internationale Zingweek Gent, van 11 tot 17 juli 2016. En ook jij kan er nog bijzijn! Voor elk is er wat wils: zing onder leiding van internationale topdirigenten, geniet van koorconcerten en cultuur! Met ateliers voor volwassenen, jongeren en jeugdkoren, kinderen, startende dirigenten en componisten.
 IN ENGLISH 


 

 


Ateliers

1. Koormuziek uit de Nieuwe Wereld
- dir. Brady Allred (US)

Hedendaagse en traditionele koormuziek uit de USA. Een gevarieerd programma uit verschillende stijlperiodes, a capella en met pianobegeleiding.

Voor SATB > 18 jaar

Brady ALLRED (US) is Artistiek Directeur van de Salt Lake Choral Artists, een organisatie van zeven koren. Hij wordt internationaal gevraagd als workshopleider, jurylid en leidt masterclasses koordirectie.
Brady Allred is voor het eerst in België te gast als workshopleider, een unieke gelegenheid voor Vlaamse koorzangers om met deze topdirigent te zingen!

Repertoire

Zion’s Walls                           Aaron Copland
The Road Home                     Stephen Paulus
Turn the World Around           arr. by Larry Farrow
Kala, kalla from
“5 Hebrew Love Songs”          Eric Whitacre
Fascinatin’ Rhythm             Gershwin/arr. by Ronald Staheli
Oh! Susanna                         Stephen Foster/arr. by Mark Hayes

Encore:
Oklahoma                             Rodgers & Hammerstein

 2. 20e eeuwse Kathedraalmuziek
- dir. Kurt Bikkembergs (BE)3. Young Voices!
- dir. Jean-Marie Puissant (FR)

Inspirerende en universele muziek voor jonge zangers. Speciaal voor jeugdkoren.

Voor SA 12-18 jaar.

Jean-Marie PUISSANT (FR) is dirigent van verschillende koren en orkesten in Frankrijk en werkte o.m. met het Franse Choeur National des Jeunes (ACJ). Hij is een veelgevraagd atelierleider op internationale koorevenementen en geeft masterclasses koordirectie.


 
4. Gezamenlijk crossover atelier
- dir. Marleen Annemans (BE)

Tijdens deze workshop wordt recent werk van Kurt Bikkembergs, de Russian Folksongs aangeleerd. Deze sfeerscheppende koormuziek op thema’s van Russische volksliederen werd in 2013 gecreëerd als toneelmuziek voor de productie Het Laatste Feest van Ensemble Leporello. De koordelen zijn ook zeer geschikt voor dans cross-over met jonge dansers van balletschool ‘Attitude’ uit Kruishoutem en de SAMWD Torhout o.l.v. Kerlijne CHANTERIE.

Voor: alle volwassenen van ateliers 1 en 2.

Marleen ANNEMANS (BE) geeft muziek in het middelbaar onderwijs en leidt het gemengd koor Laidos en jeugdkoor Sjaloom in Waregem. Zij wordt door Koor&Stem regelmatig gevraagd voor het leiden van workshops met jeugd en kinderen en als docente voor cursussen Zingen met kinderen. Voor ECA-EC leidde zij de Study Tour op het festival Europa Cantat Junior in Pärnu en ateliers op de EC-festivals in Nevers, Turijn en Pécs.   

 

 

Internationale cursus voor startende koordirigenten

- dir. Dieter STAELENS & Annick DESAIR (stemvorming)

Droom je ervan een koor te leiden? Hier is je kans om het eens te proberen en de smaak te pakken te krijgen!

Voor: jonge startende dirigenten, koorzangers die dirigent willen worden en muziekstudenten die meer willen te weten komen over dirigeren. De leeftijdscategorie is tussen de 16 en 33 jaar.

Meer info 

 
University of Utah Singers
- dir. Brady Allred (US)


 

Koor van het Lemmensinsituut
- dir. Kurt Bikkembergs (BE) 


 

Meer info over onze docenten? Klik hier

 

Download weekschema 

 

 

 

 


Open Singing

Dagelijkse samenzang met alle deelnemers, volwassenen, jeugd en kinderen. Licht internationaal repertoire met elementen als volkslied, beweging en body percussion. Gecöordineerd door Marleen Annemans en Jeroen Beckers (BE), en met alle workshopleiders. Het jong-volwassenenkoor Coro Maín uit Gent is aanzingkoor.
 


Repertoiresessie Vlaamse componisten

Vlaamse koorcomponisten en studenten compositie worden uitgenodigd om recent werk en composities ‘in progress’ voor te stellen tijdens een Reading Session voor de deelnemende dirigenten van de Zingweek, de dirigentencursus en geïnteresseerden uit de koorwereld.

Moderator: Kurt BIKKEMBERGS
 

Muzikaal programma voor kinderen

Zingende (groot)ouders kunnen hun (klein)kinderen (7-11 jaar) meebrengen naar de Singing Week. De kinderen sluiten aan bij de jaarlijkse Vlaamse kinderweek Zinge-zange-Zon! Het programma is internationaal, eenvoudig en vrolijk. Zangmomenten o.l.v. Carine Spiloes worden afgewisseld met creatieve animatie door jonge monitoren. Van 9-17u en telkens wanneer de ouders zingen is muzikale opvang voorzien.
 
Carine SPILOES (BE) is leerkracht Algemene Muzikale Vorming in Oud-Heverlee en stichter/dirigent van de kinder- en jeugdkoren Kleine Johannes in Heverlee. Door Koor&Stem wordt zij vaak gevraagd voor het leiden van allerlei workshops voor zingende kinderen. 
 
 
 

Choir-to-Choir concerten

Deelnemende koren stellen zich voor met een kort eigen programma. Zo is er een concert met de deelnemende jeugdkoren en een concert met de volwassen koren.

 

 

 

 

Vrije tijd
Je verblijft en repeteert in het centrum van Gent, in de schaduw van de Sint-Baafskathedraal. Voor de vrije momenten zijn gezellige terasjes, musea, cultuur ... alles op wandelafstand. Ook voor Vlamingen is er nog heel wat te ontdekken te beleven in Gent.

Accommodatie
Ateliers, maaltijden en verblijf is op één locatie: de Sint-Bavohumaniora in het centrum van Gent. Verblijf in éénpersoons internaatkamers (enkele dubbele kamers mogelijk). Douches en sanitair op de gang. Wi-fi in de meeste kamers en de gemeenschappelijke ruimtes. Deze accommodatie is ideaal voor wie jong (van hart) is.
Deelname in half-pension of enkel cursus is ook mogelijk, zie prijslijst.


Contact
Koor&Stem Gent
Marleen Moortgat
Rijsenbergstraat 150
B-9000 Gent
+32 92202484
singingweek@koorenstem.be

 

Deadline voor inschrijven: 30/4/2016

DEELNAME PER PERSOON

Deze prijzen zijn voor leden Koor&Stem, A Coeur Joie Belgique Födekam Ostbelgien en voor Vlaamse deelnermers die geen lid zijn van Koor&Stem.

  Leden K&S, ACJ en Födekam

niet-leden


< 27 jaar

volpension (a)  € 395  € 435 € 295
half-pension (b)  € 295  € 335 € 215
extern (c)  € 200  € 220 € 180

 

 

 

 

 

 

 

(a) Inbegrepen: volpension in Sint-Bavo en maaltijden,  vanaf ma 11/7/16-diner t.e.m. zo 17/7/16-lunch (vertrek na het slotconcert op 17/7.); cursus, partituren voor de Open Singing en voor het jeugdatelier 3.
Niet inbegrepen: partituren voor ateliers 1, 2 en 4.

(b) Inbegrepen: lunch en diner, excl. overnachting/ontbijt, verder zoals hoger.

(c) inbegrepen:  zoals hoger, excl. overnachting en maaltijden.

* Kinderen van deelnemende (groot)ouders: € 175, incl. volpension tijdens de hele zingweek, deelname aan de kinderweek Zinge-zange-zon, opvang tijdens repetities/concerten van de ouders.

Voorschot:
€ 150 pp voor 30/4/2016, saldo voor 1/6/2016

  Keuzeatelier (1) Koormuziek uit de Nieuwe Wereld. Individuele S en A: bijna volzet, neem eerst contact op
  met ons! Gezocht: individuele bassen en tenoren, of groepen met een evenwichtige stemverdeling SA/TB.

 

 Organisatie: Koor&Stem in samenwerking met VFJK (Vlaamse Federatie van Jonge Koren) en ECA-EC (European Choral Organisation- Europa Cantat) met steun van de Vlaamse Gemeenschap en de Stad Gent.