Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Projecten > Een cd over de Sint

Een cd over de Sint
Een cd over de Sint

Kinderen, jongeren en hun leerkrachten krijgen speciale aandacht van ons. We vinden het heel belangrijk dat leerkrachten en kinder- en jeugdkoordirigenten inspiratie krijgen om op een leuke, creatieve en zinvolle manier met kinderen en jongeren te zingen. Zingen blijkt ontzettend gezond te zijn!


DOEWAP

Sinds augustus 2015 ontwikkelt Koor&Stem de reeks Doewap, een nieuw platform met liedjes voor leerkrachten. Leerkrachten vinden er niet alleen erg leuke liedjes, maar ook didactische tips en lesinspiratie uit alle hoeken van de wereld. Bovendien kunnen leerkrachten op verschillende plaatsen in Vlaanderen vormingen volgen over de liedjes. Het Doewapmateriaal is digitaal verkrijgbaar via www.doewap.be. Doewap werkt met verschillende thema’s die geschikt zijn voor de basisscholen.

DE SINT

Ondertussen kwam er vanuit de Stad Sint-Niklaas de vraag om in november 2015 j.l. met Sint-Niklase koren de aankomst van de Sint op te luisteren. Deze samenwerking werkte inspirerend. In 2016 zou het initiatief herhaald worden. Meer nog, er groeide het idee ook een cd te maken.

Cd’s met Sinterklaasliedjes zijn in Vlaanderen schaars, de Stad Sint-Niklaas kon als dé Stad van de Sint zo’n geluidsopname met Sint-Niklase koren gebruiken. Koor&Stem zag daarin een uitstekend thema voor de basisschool en koppelde het project aan Doewap.

Want als er één thema is waar je leerkrachten mee aan het zingen kan krijgen,
is het wel Sinterklaas.

Bestel de sintcd in onze webshop aan €10 per stuk

Naast Doewap kan je bij Koor&Stem ook terecht voor andere leuke projecten om in de klas aan het zingen te gaan: Attakatamoeva, Pluis het uit, Do you like music, Is beter nog ver?