Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Vorming & Opleiding > [ Internationaal ] > Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ)

Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ)
Europees Muziekfestival voor de Jeugd (EMJ)

Elk jaar rond 1 mei vindt in het Noord-Limburgse Neerpelt (België) het Europees Muziekfestival voor de Jeugd plaats. Dit jaarlijkse muzikale feest is afwisselend een koorfestival en een instrumentaal festival. 4.000 tot 6.000 jongeren uit heel Europa, en soms ver daarbuiten, geven ieder jaar opnieuw de kleurrijk bevlagde straten een internationale sfeer van verbroedering.


Naast de juryoptredens, beoordeeld door een internationale jury, kan het publiek kiezen uit allerlei happenings en avondconcerten met als absolute hoogtepunten de proclamaties en de laureatenconcerten, waarop de beste groepen van de dag aantreden. De bezoekers komen elk jaar weer onder de indruk van de uitzonderlijk hoogstaande uitvoeringen - bijna onmogelijk gewaand voor jeugdige amateurs - en zij leren de muziek waarderen en liefhebben.

Befaamde dirigenten, componisten en juryleden roemen de waarde van dit festival. De combinatie van ontmoeting en evaluatie zorgt ervoor dat de beste ensembles op het podium staan. Wie ooit deelnam, weet dat de geest van het festival ook inspireert tot verbondenheid in muziek en eenvoudig menselijk contact over alle grenzen heen.

Meer informatie kijk op de website www.emj.be