Contact Word lid Zoekertjes Bibliotheek

Koor&Stem vzw
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
+32 (0)3 237 96 43 [T]
+32 (0)3 248 16 05 [F]
info@koorenstem.be
Start > Projecten > BEvocaL - het Belgisch Nationaal Jeugdkoor

BEvocaL - het Belgisch Nationaal Jeugdkoor
BEvocaL - het Belgisch Nationaal Jeugdkoor

Een nieuw koor gaat van start: BEvocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een topkoor voor alle jonge vocale talenten van 18 tot 30 jaar uit het hele land. Iets voor jou? Meedoen aan BEvocaL geeft je de mogelijkheid om bij een gerenommeerde internationale dirigent te zingen en je zangstem te ontwikkelen met een professionele stemcoach. Je ontdekt hoe leuk het is om samen te zingen met jongeren uit de drie taalgemeenschappen. Je kunt deelnemen aan concerten die voor BEvocaL worden georganiseerd. We houden regelmatig audities. Schrijf je gauw in!Het koor repeteert gedurende verschillende weekenden per jaar en een week tijdens de zomervakantie. Na afloop van de repetitiemomenten zijn er kleine en grote concerten. In het koor is er plaats voor 24 vaste zangers en 2 reserve-zangers per stem. De selectie van de zangers gebeurt op basis van audities. Het repertoire van het koor zal heel gevarieerd zijn: koorwerken uit verschillende muziekperioden, in verschillende talen, hedendaagse koormuziek uit binnen- en buitenland, pop en musical arrangementen, …. Het koor wordt dynamisch en in volle beweging. Je kunt in BEvocaL heel wat bijleren als koorzanger en hoeft je er beslist niet te vervelen.


DIRIGENTE

De dirigente van het koor is Maria van Nieukerken (NL). Zij is artistiek leider en dirigent van het professionele kamerkoor PA’dam en van Toonkunst Rotterdam en Kamerkoor Toonkunst Rotterdam. Ze was enkele jaren dirigente van het Nederlands Studentenkamerkoor en dirigeert deze zomer het Eurochoir in Utrecht. Maria stond op vele internationale podia met gerenommeerde koren en orkesten en zetelt in tal van internationale jury's en muziekcommissies. Zo is zij momenteel adviseur voor de European Choral Association – Europa Cantat. Maria geeft ook workshops voor zangers, koren en bedrijven.

Kijk voor meer informatie op www.mariavannieukerken.com


Maria van Nieukerken wordt bijgestaan door een vocal coach Joris Derder en door een tricolore muziekcommissie bestaande uit Jeroen Keymeulen, Rainer Hilger en Antoni Sykopoulos.  

  

PRAKTISCH

VOORWAARDEN VOOR DEELNAME

 • Je moet tussen 18 en 27 jaar oud zijn op het moment van de audities.
 • Je moet beschikbaar zijn op de repetitiedata.
 • Je kunt je voor 2 à 3 jaar engageren.
 • Je bent in staat om de partituren voor de repetities zelfstandig te bestuderen.
 • Je goed kunnen redden in het Engels.

REPETITIES
 | werksessies
 • Repetitieweekend: 20-21 mei 2017 (Brussel)
 • Zomerweek: 21-27 augustus 2017 + slotconcert (Oostende)
 • Repetitieweekend: 11-12 november 2017 + slotconcert (Brussel)

  2018
 • Repetitieweekend: 27-28 januari 2018 + slotconcert (Eupen)
 • Repetitieweekend: 7-8 april 2018 + slotconcert (Brussel)
 • Repetitieweekend: 5-6 mei 2018 + concert Singing Brussels in BOZAR (Brussel)

De weekends beginnen zaterdag om 9.30 u. en eindigen zondag om 16.00 u. De zomerweek is van maandagochtend tot zondagavond.


PRIJS

De deelnameprijs voor de zomerweek 2017 en het repetitieweekend in november 2017 is € 300 en houdt in:

 • Je kunt werken met de internationale dirigent;
 • Je krijgt stemcoaching (individueel en in groep);
 • Je ontvangt de partituren;
 • Je mag deelnemen aan de concerten van het koor;
 • Verblijf en catering.

Niet inbegrepen in de deelnameprijs: verplaatsingen.

De deelnamekosten kunnen evt. gespreid in 3 termijnen worden betaald: na de selectie, voor de zomerweek in augustus en voor het repetitieweekend in november. We vinden dat elke goede zanger een eerlijke kans moet krijgen in BEvocaL. Daarom mogen financiën geen hindernis vormen voor je deelname. Samen met jou zoeken we naar een oplossing. Neem hierover gerust contact met ons op.  

 

MEEDOEN?

We houden regelmatig audities voor BEvocaL. De eerstvolgende audities zijn op 21 oktober 2017 in Brussel (BOZAR - Ravensteinstraat 23, Brussel), 30 november 2017 in Gent en 17 februari 2018 in Luik. Inschrijven voor de audities kan via dit formulier. Heb je nog vragen over BEvocaL of de audities? Neem dan contact met ons op via het mailadres info@bevocal.be.

 

 

 

BEvocaL - Belgisch Nationaal Jeugdkoor is een initiatief van de koorfederaties
van de drie taalgemeenschappen, Koor&Stem, Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles A Cœur Joie
en Musikverband Födekam Ostbelgien

BEvocaL mag rekenen op de gewaardeerde steun van onze partners:
Cultuur-Culture - Cultureel samenwerkingsakkoord van de Vlaamse Gemeenschap en de Franse Gemeenschap, de Duitstalige Gemeenschap, BOZAR, Paleis voor Schone Kunsten Brussel, de Nationale Loterij, het Vlaams Radio Koor, CAV&MA en Musiq3.