U bent hier

Antwerpen

Koor&Stem Antwerpen wil de koren uit de provincie op verschillende vlakken ondersteunen en stimuleren: organisatorisch, technisch en muzikaal. 

Ons aanbod

Dirigentencursussen

Jaarlijks organiseren we een cursusdag voor koordirigenten. We leggen er de basis op het gebied van slagtechniek, stemvorming en inzicht in een partituur - afgestemd op het niveau van de cursisten. Onze kinder- en jeugdkoren verdienen ook alle aandacht. We zijn daarom steeds op zoek naar nieuwe projecten om onze jongeren aan het zingen te krijgen. 

Repertoirekennis

We organiseren geregeld repertoireworkshops. Een greep uit ons programma: nieuwe ideeën voor kerstrepertoire, Vlaamse componisten, Scandinavische muziek,... Ook organiseren we elk jaar een koorontmoeting met bekend repertoire. Denk aan de uitvoering van de Deutsche Messe van Schubert tijdens een misviering in de Carolus Borremeuskerk in Antwerpen.

Ontmoeten

Koor&Stem Antwerpen wil dicht bij de plaatselijke koren staan en organiseert jaarlijks een koordag: een dag waarop we ook de jubilerende koren huldigen en lekker samen zingen. Een stimulans tot samenwerking, uitwisseling van ervaringen, programmatie en repertoire!

Financiële ondersteuning

Voor grotere projecten en/of samenwerking met andere koren kunnen koren uit de provincie Antwerpen een aanvraag indienen voor financiële ondersteuning. De voorwaarden worden op aanvraag toegestuurd. Voorbeelden van projecten zijn: een minikorenfestival en een samenwerking met koren, de gemeente of andere culturele organisaties.

CONTACT

Koor&Stem Antwerpen vzw

Anne Halffman, voorzitter
antwerpen@koorenstem.be
FACEBOOKPAGINA

Raad van bestuur

Anne Halffman, voorzitter
Kristel Van Doorslaer, penningmeester
Anita Croon, secretaris
Jeanine Lambrechts, bestuurslid
Marjolein Braspenning, bestuurslid

Vormingen

27 januari 2018
Wilrijk
zangers, dirigenten, koorgroepen
Met de hulp van een ondersteunend koor stelt Jeanine Lambrechts twee zeer bruikbare missen voor van Lorenz Maierhofer en Marc Van Hoorick.
10 maart 2018
Antwerpen
koorbesturen
In deze workshop worden een aantal basisprincipes toegelicht van wervende communicatie in koorcontext.
19 februari 2018 tot 26 februari 2018
Antwerpen
zangers, dirigenten
In de Antwerpse kathedraal ontwikkelt men nieuwe muzikale vormen voor de liturgie. Kom tijdens deze inspiratiemomenten de liturgische koormogelijkheden en het repertoire verkennen.

Concerten

16 december 2017
Antwerpen
28 december 2017
Kapellen
16 december 2017, 17 december 2017
Kontich