U bent hier

Young Voices in Limburg

Op zondag 4 februari 2018 organiseert Koor&Stem Limburg een dag voor jeugdkoren (focus op gelijkstemmige). De dag geeft hen de kans elkaar beter te leren kennen, samen te zingen, van elkaar te leren en hun muzikale horizon te verruimen.

Na een leuke opwarming door Jeroen Beckers staat Vlaams componist Martin Slootmaekers in de spotlights. Hij zal ons laten kennismaken met zijn werken en met een nieuwe compositie voor jeugdkoor. Deelnemende koren krijgen het werk voordien toegestuurd om voor te bereiden; de afwerking gebeurt o.l.v. de componist zelf. De rest van de dag laat Jeroen Beckers je kennismaken met nieuw liedrepertoire en kunnen de deelnemende koren zichzelf voorstellen met een eigen programma.

Programma

 
13.30 u. Onthaal
14.00 u. Warming up
  door Jeroen Beckers met leuke inzingertjes en toffe stemoefeningen
14.30 u. Vlaamse componist in de kijker
  Martin Slootmaekers heeft voor deze dag speciaal een lied gecomponeerd: The Arrow and the Song op tekst van de Engelse romantische dichter Henry Wadsworth Longfellow (1807-1882). De deelnemende koren krijgen het toegestuurd om het voor te bereiden. Martin zal zelf op deze dag voor de afwerking zorgen.
15.15 u. Open singing
  Jeroen Beckers laat iedereen kennismaken met nieuw liedrepertoire.
16.00 u. Pauze
16.45 u. Concert
  Toonmoment waarop de deelnemende koren zich aan mekaar en een geïnteresseerd publiek kunnen voorstellen met een eigen programma. Daarna zal gezamenlijk de nieuwe compositie van Martin Slootmaekers gecreëerd worden.
18.00 u. Einde
   

Deelname is gratis. Er wordt tijdens de pauze een verfrissing aangeboden. Inschrijven voor 1 december 2017.

 

Wanneer

4 februari 2018 van 13:30 tot 18:00

Wat

korenontmoeting, repertoireworkshop

Waar

Cultuurcentrum Palethe
Jeugdlaan 2, 3900 Overpelt

Prijzen

€0.00
gratis

Wie

koorgroepen
gelijkstemmige jeugdkoren

Contact

Inschrijven per mail bij
Goedele Schepers, secretaris
Koor&Stem Limburg
limburg@koorenstem.be
089 36 13 93