Nieuws

Festival
Koor&Stem organiseert deze winter overal in Vlaanderen fantastische zangnamiddagen voor kinder- en jeugdkoren tot 14 jaar. Schrijf je nu in!
Koor&Stem vzw
We kijken er naar uit om online nog meer mensen te kunnen enthousiasmeren! Geen gedrukt tijdschrift meer: de nieuwe artikelen zullen hier meteen op de website van Koor&Stem verschijnen.
Dirigeren
Opdat Nees' muziek zou blijven klinken, roepen we alle koren op om in 2023 een werk te programmeren en ons dat te laten weten.
Zin om deel uit te maken van een ambitieus jeugdkoor? Waag dan je kans en neem deel aan de audities van BEvocaL op zondag 4 december.
Festival
Alle info is nu beschikbaar op onze website! Ontdek de ateliers, lees meer over de study tour, de accommodatie en prijzen. Inschrijven kan vanaf 15 oktober 2022.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Kalender

23 november 2022, 11 februari 2023, 20 april 2023
In drie workshops krijg je een aantal basistechnieken aangereikt bij het zingen met kinderen. Je kan één workshop volgen of de hele reeks. Iedere sessie duurt drie uur.
gratis
online
online
5 december 2022
In deze webinar, specifiek voor kinder- en jeugdkoren, bespreken we de mogelijkheden die binnen Twizzit bestaan om met je minderjarige zangers en hun ouders te communiceren.
Online
Online
7 december 2022
We merken dat begeleiders van een samenzangmoment vaak voor dezelfde vragen komen te staan. In dit webinar bundelen we jullie vragen en proberen we een antwoord te formuleren op veel voorkomende uitdagingen.
Hoogstraten
15 januari 2023
Volgende zomer strijkt Europa Cantat Junior van 5 tot 13 juli neer in Gent. We kijken er nu al naar uit! Voorafgaand aan dit heerlijke evenement trekt Koor&Stem op zondagen in januari rond in Vlaanderen en Brussel om samen te zingen met regionale kinder- en jeugdkoren tot 14 jaar en zo de minifestivalsfeer op te snuiven.

Zoekertjes

EXTRA zangers gezocht voor project POULENC en VAN NUFFEL.

Koksijde
koor zoekt zanger(s)

In april-mei 2023 zingen Beauvarletkoor Koksijde en Vivente Voce uit Gent, onder begeleiding van het Mechels Kamerorkest, twee buitengewone koorwerken: het ‘Gloria’ van Francis Poulenc en het motet ‘In convertendo Dominus’ van Jules Van Nuffel.

koor zoekt zanger(s)
Destelbergen
zanger zoekt dirigent
Bocholt

Magazine

Interview
Communityzang

Peter Hunt is een ervaren koorzanger, leraar en koordirigent die al meer dan 30 jaar met uiteenlopende types koren werkt in de UK. Hij is ook de inspirator van de erg succesvolle reeks Voiceworks bij Oxford University Press.  Na afloop van een inspirerende workshop bij Koor&Stem stond hij ons graag te woord!

Artikel
Onderzoek

Koor&Stem vroeg zich af hoe de doorsnee Vlaming denkt over koorzingen en liet een perceptie-onderzoek uitvoeren.  We bekijken de bekendheid van het concept koorzingen en de perceptie die mensen er van hebben.  En welke triggers of drempels zijn er om zelf te gaan meezingen of naar een koor te gaan luisteren?

Interview
Choreografie

Het ensemble CHOREOS creeërt onder leiding van dirigent Stephan Lutermann en choreograaf Lars Scheibner een intense verbinding tussen koorzingen en bewegen.  Artistiek leider en dirigent Stephan Lutermann maakte tijd voor Koor&Stem om de Choreos-ideeën toe te lichten!

Artikel

In de reeks over de geschiedenis van koormuziek hadden we het de vorige keer over Heinrich Schütz. Dat beviel wel, zo’n Hendrik, en daarom kijken we in deze achtste aflevering naar Henry Purcell (1659-1695). Bijna zijn hele oeuvre is vocaal. 

Interview
Popkoren

De presentatiefestivals van Koor&Stem worden gelanceerd met een editie voor popkoren. Interview met twee deelnemende dirigentes: Evi Bex en Sofie Brockmans.

Interview

Sabine Haenebalcke stopt als dirigente van het Gentse kamerkoor Kalliope. De vrouw die er haar levensmissie van maakte om het glazen plafond in de klassieke muziekwereld aan diggelen te slaan, praat met ons over Bach, haar vaders viool, de eerste mislukking van haar leven en …

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Terug naar boven