Nieuws

Amateurkunsten
Geen tweets, geen geschreeuw, geen protestborden, maar samen zingen om onze bezorgdheid te uiten over de geplande besparingen.
Naar aanleiding van de World Choir Games organiseren we een koorcompositiewedstrijd voor leerlingen DKO en conservatoriumstudenten.
Koor&Stem vzw
We zoeken een gedreven vrijwilliger die zich twee halve dagen per week kan vrijmaken voor taken in de bibliotheek van Koor&Stem in Antwerpen.
Podiumkans
Op zaterdag 1 februari 2020 organiseert WISPER zijn jaarlijkse a capella festival in OPEK Leuven.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Vormingen

Ook dit koorseizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten, leerkrachten lagere school. Met opleidingen, ontmoetingen, workshops, infosessies...

workshop improvisatie
18 januari 2020
Brussel
dirigenten
Improviseren met je koor… het gebeurt nog niet vaak in Vlaanderen. Tijdens Europa Cantat in Tallin (2018) zagen we Michal Hájek (Tsjechië) aan het werk. Wat een plezier! Michal Hájek focust op koorimprovisatie. Deze workshop is bedoeld voor dirigenten. In het Engels.
11 februari 2020
Brussel
leerkrachten
Zingen is leuk, het schept een band en een aangename sfeer in de klas. Op belangrijke momenten in ons leven, zingen we, overal ter wereld. Tijdens feesten bijvoorbeeld. Tijdens deze vorming werk je onder begeleiding van muziekpedagoge Sterre De Raedt.

Concerten

In onze concertkalender maak je kennis met de vele koren en zanggroepen die in Vlaanderen actief zijn. Er is voor elk wat wils: klassiek of hedendaags, oude muziek, vocal pop & jazz, volksmuziek... Wil je graag zelf een concert toevoegen? Dat kan via de UiT-databank.

12 december 2019
Leuven
14 december 2019, 14 december 2019
Hasselt
14 december 2019, 14 december 2019
Gentbrugge (Gent)

Zoekertjes

De generatiewissel bij Vivente Voce zet zich door !

Destelbergen
koor zoekt zanger(s)

De generatiewissel bij Vivente Voce zet zich door ! Jonge zangers (tot circa 45 jaar) gezocht in alle stemgroepen (SATB) ! Extra welkom zijn sopranen en lage bassen.

Welkom op onze open repetities op zondag 19 en 26 januari 2020 in Destelbergen van 19u30 - 22u00.

zanger zoekt dirigent
Hasselt
koor zoekt zanger(s)
Meulebeke
organisatie zoekt koor, zanger(s)
Antwerpen
koor zoekt dirigent
Eindhoven, Nederland

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of meerkorenprojecten zijn die zich richten naar specifieke doelgroepen binnen de koorwereld of daarbuiten.

Dé grootste koorwedstrijd ter wereld komt naar Vlaanderen van 5 tot en met 15 juli 2020.
Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Terug naar boven