Nieuws

Koor&Stem vzw
Gebeten door social media, storytelling en communicatieplanning? Dan ben jij de beleidsmedewerker communicatie die we zoeken!
Koorwereld
In 2022 lanceert Koor&Stem, in samenwerking met ComAV, EMJ en het Vlaams Radiokoor, de tweede editie van de Vic Nees compositiewedstrijd.
Koorwereld
We blikken vooruit naar Europa Cantat Junior 2023 met Marleen Annemans, dirigent en voorzitter van het artistiek comité dat invulling geeft aan het festival.
Podiumkans
Op zondag 25 september 2022 in Duffel, Sint-Martens-Latem, Desselgem en Tienen. Koren die willen optreden langs het parcours: meld je nu aan!
Zingen op school
Meer dan 70 deelnemers verzamelden op Pinkstermaandag 6 juni in de Podiumacademie van Lier voor inspiratie bij het zingen met kinderen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Kalender

Leuven
28 augustus 2022
Maak deel uit van een 100-koppig koor tijdens Koor XL. Op het programma staan dit jaar 'Light of my soul' van Robert Lucas Pearsall en een achtstemmig 'Magnificat' van Michael Praetorius.
Lier
25 september 2022 tot 7 mei 2023
Leer het vocale talent in kinderen wakker maken, leer hen luisteren, daag hen muzikaal uit en laat hen echt samen zingen. Ook tijdens het schooljaar 2022-2023 kan je opnieuw onze populaire opleiding Zingen met Kinderen volgen in Lier.

Concerten

10 juli 2022
Menen
8 oktober 2022
Dessel
9 oktober 2022, 16 oktober 2022, 23 oktober 2022
Kortrijk

Zoekertjes

vacature (mezzo)sopraan

Arendonk
koor zoekt zanger(s)

Vocaal Ensemble Cantamare uit Arendonk is op zoek naar een (mezzo)sopraan om de huidige bezetting van twee sopranen, één mezzosopraan en twee alten te versterken.

koor zoekt zanger(s)
Heverlee
organisatie zoekt zanger(s)
Oostende, Roeselare, Gent, Brussel, Leuven
koor zoekt dirigent
Muizen (Mechelen)
Lokeren

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of zangprojecten binnen de koorwereld of daarbuiten.

Van 5 tot 13 juli 2023 zal Gent bruisen van de energie van honderden jonge zangers van over het hele continent.
Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie op 19 juni 2022

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Terug naar boven