CORONAMAATREGELEN VOOR KOREN

Om samen te zingen moeten we jammer genoeg nog even wachten. Omwille van de pandemische situatie is samen zingen nog steeds niet mogelijk. Koor&Stem blijft voor jullie alles op de voet volgen.

lees meer

 

Nieuws

Festival
Dit jaar geen weekend, maar een hele maand Singing Brussels! Tussen 8 mei en 6 juni kan je deelnemen aan verschillende workshops en ateliers.
Koorwereld
Van 27 februari tot 7 maart is het de week van de vrijwilliger. Dé ideale gelegenheid om je vrijwilligers in de bloemetjes te zetten.
Advies
Je kan als vereniging contact opnemen met SEMU en ontvangt dan een formulier met enkele keuzeopties.
Verschillende partners slaan de handen in elkaar om op verschillende plaatsen in het land Gregoriaanse vespers te zingen en inspirerend materiaal aan te bieden.
Zin om op een gedreven manier met gepassioneerde zangers aan de slag te gaan? Stel je dan kandidaat!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Vormingen

De allereerste Koor&Stem vormingsactiviteiten van 2021 vinden online plaats. Onze vakantieactiviteiten voor kinderen en jongeren gaan gewoon door. Als de veiligheidssituatie dat zou vragen, zoeken we uiteraard ook daar tijdig naar een oplossing. Ontdek hier ons online en live aanbod, meer activiteiten volgen weldra.

@ online
10 maart 2021
Online
leerkrachten
Kleuters genieten van zingen en muziek maken in de klas. Kleuterleerkrachten hebben dus alle baat bij nieuwe inspiratie in muzikale werkvormen. Omwille van de coronamaatregelen is dit een interactieve online sessie via Zoom.
@ online
24 maart 2021
Online
leerkrachten
Samen zingen is plezierig en gezond, het versterkt de samenhang van je klasgroep en verbetert de concentratie. Je plant het dus best regelmatig in tijdens de schooluren. Omwille van de coronamaatregelen is dit een interactieve online sessie via Zoom.
5 juli 2021 tot 9 juli 2021
Gent
kinderen
Zinge-zange-zon is een vijfdaagse zomerse vakantie-zingweek of koorkamp voor kinderen van 8 tot 14 jaar.
5 april 2021 tot 9 april 2021
Brugge
zangers, koorgroepen, kinderen
Heel de wereld zingt. We gaan op ontdekkingstocht tijdens het tofste koorkamp van het jaar dat plaatsvindt tijdens de eerste week van de paasvakantie.

Zoekertjes

gezocht enthousiaste koorleidster/koorleider

Ronse
koor zoekt dirigent

Zo'n 4 jaar terug startten we een koor in Ronse met één groot doel: samen zingen en daar intens van genieten.

organisatie zoekt koor
Antwerpen
koor zoekt dirigent
Londerzeel
organisatie zoekt solist, zanger(s)
Zaventem
koor zoekt dirigent
Hove

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of meerkorenprojecten zijn die zich richten naar specifieke doelgroepen binnen de koorwereld of daarbuiten.

Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

#weekvandevrijwilliger

Tijdens de week van de vrijwilliger (27 februari - 7 maart) is het de ideale gelegenheid om je koorvrijwilligers in de kijker te zetten. Wij helpen je daar graag een handje bij, door je bedanking ook via onze kanalen te delen. Post je verrassing op je sociale media met de tags #weekvandevrijwilliger en @koorenstem. 

Lees meer

Terug naar boven