Nieuws

Een verzameling van 13 arrangementen uit het Nederlandstalige pop- en kleinkunstrepertoire voor 4-stemmig gemengd koor met een eenvoudige pianobegeleiding. Nu te koop!
Podiumkans
Het Koor&Stem festival komt terug! We maken ons klaar voor een onvergetelijke derde editie op zaterdag 30/11 en zondag 1/12 in Brugge. Koren kunnen nu inschrijven!
Zingen op school
Wij lanceren een Zingende Schoollied, jawel! Voor alle Zingende Scholen die zich inzetten voor het zingen op school. Laat je stem los uit je lijf en probeer het uit.
Podiumkans
Op 23 juni kan je met je koor deelnemen aan een korenparcours én groots samenzang concert in en rond Bozar.
Podiumkans
Van 4-6 oktober 2024 is Genk in hartje Limburg opnieuw gastheer voor het internationale Koorfestival Vlaanderen-Genk. Aanmelden als koor voor de wedstrijd kan tot 31 januari.
Advies
Op onze website vind je een nieuwe rubriek met advies over zakelijke en organisatorische thema's. Ontdek het nu.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Kalender

Koor&Stem
Online
24 april 2024
In dit webinar geven we je handvaten om aan de slag te gaan met zingen en dementie
Koor&Stem
Aarschot
4 mei 2024
Deze workshop is speciaal voor dirigenten en vocal coaches die actief zijn in de lichte muziek.
Brussel
5 mei 2024
Maak kennis met het repertoire van Let's Zing Ensemble!, de opvolger van Singing Brussels.
Koor&Stem
Aalst
17 mei 2024 tot 19 mei 2024
Tijdens het zangersweekend 'Musica Aeterna' zing je monumentale sacrale werken uit de 20ste eeuw. Centraal staat het Requiem van Howells, maar je geniet ook van delen uit de Vespers van Rachmaninov en nog meer heerlijks. Onder leiding van Joris Derder.

In de kijker

Een duwtje in de rug nodig ? Werkpunten aanpakken? We sturen een koorcoach bij je langs die aan de slag gaat met stemvorming, koorklank, repertoire of uitvoering. 
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Let's Zing Ensemble wil bereiken. Een initiatief van BOZAR, i.s.m. Koor&Stem, Födekam en A Cœur Joie.
Kinderen houden van zingen. Het is leuk en gezond. Zingt jouw school al regelmatig? Of zou je dat graag willen? Dan zoeken wij jou en jij ons.
Het Koor&Stem festival komt terug! We maken ons klaar voor een onvergetelijke derde editie op zaterdag 30/11 en zondag 1/12 in Brugge. Koren kunnen nu inschrijven!
Mooie podiumkansen voor koren op een boeiende dag vol optredens en workshops. Je gaat in gesprek met een team van experten die je koor alle kansen willen geven om te groeien!
Van 5 tot 13 juli 2023 vond in Gent Europa Cantat Junior plaats. Meer weten? Je kan hier de slotconcerten herbekijken.

Magazine

Interview

Bijna tien jaar na de productie Gelukkig zijn, naar het nummer van Ann Christy, heeft Theater van A tot Z een nieuwe voorstelling klaar vol Nederlandstalige muziek: Dag Vreemde Man, met opnieuw Ann Christy als titelsong. Ondertussen zijn er al meer dan 40 voorstellingen verkocht en zullen ze deze zomer te zien zijn op de Gentse Feesten.

Artikel

Singing Brussels heet sinds dit seizoen Let's Zing Ensemble. En er is meer: Na 10 jaar gooit Bozar nu een extra troef in het festival: nieuw repertoire. We spraken met enkele spilfiguren in het project.

Interview

Koren gaan op reis om diverse redenen: een uitwisselingproject met een ander koor, een deelname aan een internationale koorwedstrijd of zomaar een plezierreis waarbij al of niet gepland geconcerteerd wordt. Wat zo’n buitenlands avontuur betekent voor een koor vernemen we van een koorlid, een dirigente en een voorzitter.

Interview

Complete Vocal Technique (CVT) is een zangmethode ontwikkeld door de Deense zangpedagoge Cathrine Sadolin. De methode streeft ernaar om alle manieren van stemgebruik objectief in kaart te kunnen brengen. We praatten erover met Tine Fris-Ronsfeld en Jeroen Manuhutu, onlangs te gast tijdens een workshop CVT in Antwerpen

Foto van Harry Viaene
Interview

Pianostemmer, archivaris bij VRT, pianist, musicoloog, partner, vader en koorzanger, er zijn weinig dingen die Harry Viaene niet is. Een klein verschil met z’n koorgenoten? Harry is blind. We hebben het met hem over zijn ervaringen. 

Zoekertjes

koor zoekt zanger(s)
Tongeren
dirigent zoekt begeleider
Bouwel
zanger zoekt koor
Antwerpen

Aftermovies

Bekijk de aftermovies van enkele voorbije activiteiten: de Koor-en dirigentendag 2024,  Koor&Stem festival Puurs 2023, Europa Cantat Junior 2023, ...

Terug naar boven