Tickets World Choir Games nu beschikbaar hier

Sluiten

CORONAMAATREGELEN VOOR KOREN

Wat zijn de huidige en toekomstige maatregelen bij het organiseren van repetities en concerten? 

lees meer

 

Nieuws

Een heerlijk concert met 10 jeugdkoren die samen op het podium staan op zondag 3 oktober 15.30u in deSingel Antwerpen.
Een online wedstrijd voor koren die graag digitaal willen deelnemen aan de World Choir Games. Bezorg ons je filmpje voor 30 september!
Zingen op school
Doewap #9 is een pareltje: volksliederen uit Servië, Maleisië, Catalonië en uitgewerkte verhalende liederen. Met arrangementen van Ivan Smeulders. Luister en overtuig jezelf!
Het nieuwe basisprotocol cultuur schetst, op basis van de beslissingen van het Overlegcomité, de maatregelen voor het koorzingen vanaf 1 september 2021.
Koorwereld
Evita Nossent spreekt met hem over zijn leven als pianist, zijn fascinatie voor de stem en Singing Molenbeek.
Eindelijk, na een periode van radiostilte in de koorwereld komen de World Choir Games naar het land. En we hopen ook jou daar te zien!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Vormingen

Wommelgem
2 oktober 2021
Repertoiredag voor gelijke stemmen met Soetkin Baptist. Aan de slag met authentieke volksliederen uit Noorwegen en hedendaagse Scandinavische koormuziek!
Gent
2 oktober 2021
Zing jij graag in je school? Wil je gelijkgestemden ontmoeten? En tevens geïnspireerd je klas binnengaan? Dan is dit iets voor jou.
Antwerpen
3 oktober 2021
BeVOICEd is een dag vol met workshops en ontmoeting met een 10-tal gelijkstemmige jeugdkoren uit heel Vlaanderen. Je gaat op ontdekking olv Luc Anthonis.
gratis
online
Online
6 oktober 2021
Tijdens deze workshop wordt er een tipje van de sluier opgelicht om een contactkoor op maat van jouw woonzorgcentrum of voorziening te starten en om met repertoire aan de slag te gaan.

Concerten

3 oktober 2021
Antwerpen
3 oktober 2021
Oudenaarde
21 november 2021
Antwerpen

Zoekertjes

ZANGERS GEZOCHT

MECHELEN
koor zoekt zanger(s)

Het Mechels Kathedraalkoor o.l.v. Johan Van Bouwelen, met Peter Pieters als organist – begeleider, rekruteert op regelmatige basis nieuwe koorzangers. 

zanger zoekt zanger(s)
KRAAINEM
organisatie zoekt zanger(s)
gent
koor zoekt zanger(s)
Massemen (Wetteren)
koor zoekt dirigent
Elsene

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of zangprojecten binnen de koorwereld of daarbuiten.

Dé grootste koorwedstrijd ter wereld komt naar Vlaanderen van 30 oktober tot en met 7 november 2021.
Koortraject met liedbundel, oefenfiles en als apotheose een reeks koorwandelingen door heel Vlaanderen op 10 oktober!
Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Happening voor gelijkstemmige jeugdkoren. Een dag vol workshops, open singing en concerten op zondag 3 oktober 2021, deSingel Antwerpen.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

#zingendoejesamen

Wat fijn om jullie en elkaar te zien repeteren. Deel jullie eerste ervaring op social media en tag @koorenstem of gebruik #zingendoejesamen. Wij pikken de berichten op en verzamelen ze hier!

Terug naar boven