Nieuws

Na drie succesvolle edities is het op 30 september opnieuw tijd voor een publiek feest op één van de drukst bezochte pleinen van Antwerpen.
... voor de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen. Schrijf je vlot? Ben je handig met social media en hou je van koormuziek? Dan is deze opdracht iets voor jou.
Podiumkans
Het Festival van Vlaanderen Mechelen viert haar 50-jarige bestaan met de tweede editie van het lentefestival LUNALIA.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek.

Vormingen

Ook dit koorseizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten. En voor leerkrachten. Met opleidingen, ontmoetingen, workshops...

3 oktober 2018
Antwerpen
leerkrachten
Kleuters houden van zingen en bewegen. Tijdens deze vorming werk je onder begeleiding van muziekpedagoge Mirjam De Wit op een speelse manier aan praktische oefeningen die je gemakkelijk met kleuters kan doen.
6 oktober 2018 tot 27 oktober 2018
Gent
dirigenten
Een kortlopende, intensieve opleiding met professionele docenten, met workshops en actieve stage of observatiestage en persoonlijke feedback door docenten An Meeusen en Johannes Dewilde.
22 september 2018
Schilde
3 oktober 2018
Antwerpen
6 oktober 2018
Antwerpen

Concerten

In onze concertkalender maak je kennis met de vele koren en zanggroepen die in Vlaanderen actief zijn. Er is voor elk wat wils: klassiek of hedendaags, oude muziek, vocal pop & jazz, volksmuziek...

29 september 2018
Sint-Amands
6 oktober 2018
Eke (Nazareth)
20 oktober 2018, 21 oktober 2018
Aartselaar
27 oktober 2018, 27 oktober 2018
Mortsel
27 oktober 2018, 28 oktober 2018
Meise

Zoekertjes

Just For Fun op zoek naar diepe bas

Sint-Katelijne-Waver
koor zoekt zanger(s)

Het vocal jazz ensemble Just For Fun met thuisbasis te Sint-Katelijne-Waver is op zoek naar een diepe bas. Een affiniteit met het zingen van lichte muziek is een pluspunt. Onder leiding van dirigent Johan De Lombaert, streeft JFF naar een swingende sound. Regelmatige concerten en v

koor zoekt zanger(s)
Gent
koor zoekt zanger(s)
Gent
organisatie zoekt dirigent
Leuven
organisatie zoekt zanger(s)
Leuven

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Webshop

Gelukkig zijn

€15
12 bewerkingen van populaire Nederlandstalige nummers voor gemengd koor
Type: 
Partituren

Infomap voor koren

Gratis
We bundelden de belangrijkste organisatorische vragen en antwoorden in een handige gids voor (startende) koren.
Type: 
Digitaal

Projecten

Onvoltooid landschap is een vredesoratorium op muziek van Maarten Van Ingelgem en op tekst van Annelies Verbeke. Concerten vinden plaats op 9 en 10 november 2018 in Aalst.
Een nieuw jeugkoor ging van start in 2017: BEvocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.
De Stem van ons Geheugen
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners. Samen zingen zorgt voor verbinding, raakt aan emoties en haalt mensen uit hun isolement.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR en A Cœur Joie nodigen we alle Brusselse zanginitiatieven uit om iedereen in Brussel te enthousiasmeren voor zang.