CORONAMAATREGELEN VOOR KOREN

Wat zijn de huidige maatregelen bij het organiseren van repetities en concerten? 

lees meer

 

Nieuws

Koorwereld
Toon je liefde voor (koor)muziek van eigen bodem! De week van 31 januari tot en met 6 februari staat helemaal in het teken van Belgische muziek.
Zingen op school
Met een superleuk tafellied, verschillende bewegingsliederen en volkliederen uit Albanië en Spanje.
Internationaal
Drie jaar lang namen we 9 artiesten mee in een traject waarbij participatie centraal staat, via interviews, een stukje onderzoek, school- en koorprojecten en concerten.
De Vlaamse overheid werkt aan een eengemaakt administratief portaal met medewerking van lokale besturen en andere overheden.
Podiumkans
De volgende editie van het festival vindt plaats op zaterdag 7 mei 2022. Nog deelnemen met je koor? Dat kan!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Vormingen

Online
25 januari 2022
Samen zingen is plezierig en gezond, het versterkt de samenhang van je klasgroep en verbetert de concentratie. Je plant het dus best regelmatig in tijdens de schooluren. Dat kan kort of lang, serieus of speels.
gratis
online
Online
16 februari 2022
Tijdens deze webinar wordt er een tipje van de sluier opgelicht om te gaan zingen met mensen met dementie in een woonzorgcentrum of in een thuissituatie.
Brugge
16 februari 2022
Doewap #9 bundelt volksliederen uit Servië, Maleisië en Catalonië, naast uitgewerkte verhalende liederen. Het is een erg mooie bundel geworden, met dankbaar materiaal voor in de klas. Sterre De Raedt loodst je door het nieuwe repertoire.
Antwerpen
6 februari 2022 tot 13 maart 2022
In deze 4-daagse opleiding leer je hoe je als samenzangleider of dirigent met gevarieerde werkvormen en methodieken diverse groepen met plezier aan het zingen kan krijgen.

Zoekertjes

KOOR ZOEKT DIRIGENT(E)

Roosdaal-Pamel
koor zoekt begeleider, dirigent

Wie zijn we ?  Het FUSA koor van de parochie Pamel uit Roosdaal is een gemengd koor dat tijdens de corona-crisis zonder dirigent viel. Het koor is in 1ste instantie een kerkkoor en luistert eucharistievieringen op.

koor zoekt dirigent
Hamont-Achel
organisatie zoekt zanger(s)
Aarschot
koor zoekt dirigent
Sinaai (Sint-Niklaas)
organisatie zoekt dirigent
leuven

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of zangprojecten binnen de koorwereld of daarbuiten.

Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Terug naar boven