CORONAMAATREGELEN VOOR KOREN

Dankzij de vaccinatiecampagne en de verbeterende coronacijfers kunnen de versoepelingen vanaf 9 juni een verdere fase ingaan. Binnen- en buitenactiviteiten zijn dan mogelijk tot 50 personen.  

lees meer

 

Nieuws

Een belangrijke maatregel tegen virusverspreiding is een goede verluchting en ventilatie. Maar hoe doe je dat? Geïnteresseerd in een groepsaankoop CO2-meters?
Podiumkans
BEvocaL zoekt goede en gemotiveerde zangers tussen 18 en 28 jaar: we houden audities op 21, 26 en 27 juni.
De World Choir Games gaan door in de herfstvakantie en we doen er alles aan om koren een optimale, veilige live ervaring aan te bieden!
Koorwereld
Op vijf jaar ontdekte Noa een kinderkoor in haar buurt. Ze hield van zingen en de zangmicrobe werd aangewakkerd...
Als lied van de maand juni hebben we gekozen voor 'Aux Champs-Elysées' van Joe Dassin. Zingen maar!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Vormingen

De Koor&Stem vormingsactiviteiten van 2021 vinden momenteel online plaats via Zoom. Onze vakantieactiviteiten voor kinderen en jongeren gaan gewoon door. Als de veiligheidssituatie dat zou vragen, zoeken we uiteraard ook daar tijdig naar een oplossing. Ontdek hier ons online en live aanbod, meer activiteiten volgen weldra.

Inschrijven voor 23/06
10 locaties in Vlaanderen
26 juni 2021
Zin om wat vocale opwarming te volgen en zo het nieuwe koorseizoen goed in te zetten? Schrijf je dan in voor een sessie 'Smeer je stem' op zaterdag 26 juni op 10 locaties in Vlaanderen.
Gent
5 juli 2021 tot 9 juli 2021
Zinge-zange-zon is een vijfdaagse zomerse vakantie-zingweek of koorkamp voor kinderen van 8 tot 13 jaar. Nieuw is dat we ook een tienergroep (13-16 jaar) samenstellen: meisjes en jongens die nog met knapenstem zingen.
Antwerpen
5 september 2021 tot 3 oktober 2021
In deze 4-daagse opleiding leer je hoe je als samenzangleider of dirigent met gevarieerde werkvormen en methodieken diverse groepen met plezier aan het zingen kan krijgen.
Lier
19 september 2021 tot 24 april 2022
Leer het vocale talent in kinderen wakker maken, leer hen luisteren, daag hen muzikaal uit en laat hen echt samen zingen. Ook tijdens het schooljaar 2021-2022 kan je opnieuw onze populaire opleiding Zingen met Kinderen volgen in Lier.

Zoekertjes

Bariton - bas stem gezocht

Antwerpen

Voor een grote operavoorstelling zoek ik dringend een bas - baritonstem ter vervanging van onze performer die wegens agenda- overlappingen niet meer aan meespelen. Het zou voorstellingen in september en oktober 2021 gaan. Vooral de bereidheid snel partituren te studeren , is een must.

koor zoekt dirigent
Mortsel
organisatie zoekt zanger(s)
Antwerpen
koor zoekt dirigent
Antwerpen Centrum
organisatie zoekt begeleider, dirigent, koor, zanger(s)
Gent

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of meerkorenprojecten zijn die zich richten naar specifieke doelgroepen binnen de koorwereld of daarbuiten.

Koortraject met liedbundel, oefenfiles en als apotheose een reeks koorwandelingen door heel Vlaanderen in het najaar!
In deze opleiding leer je hoe je met gevarieerde werkvormen en methodieken diverse groepen met plezier aan het zingen kan krijgen.
Dé grootste koorwedstrijd ter wereld komt naar Vlaanderen van 30 oktober tot en met 7 november 2021.
Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

#zingendoejesamen

Hier krijgen we energie van! Wat fijn om jullie en elkaar te zien repeteren: binnen in de vertrouwde lokalen maar ook buiten op speelplaatsen, in voetbalstadia of stadstuintjes,... Deel jullie eerste ervaring op social media en tag @koorenstem en gebruik #zingendoejesamen en/of #buitenrepeteren. Wij pikken de berichten op en verzamelen ze hier!

Terug naar boven