coronamaatregelen voor koren

Hier verzamelen we alle corona-updates, stellen we een FAQ en toolkit met leidraad ter beschikking voor de veilige organisatie van je koorwerking. Ook voor cultuur en evenementen is momenteel evenwel een volledige sluiting van kracht. 

Lees meer

Nieuws

Mis jij ook het samen zingen in de kerstperiode? Schrijf je dan in en zing mee in A World Wide Christmas Special van Nicolas De Cock.
Een sfeervol alternatief om het gemis aan kerstconcerten dit jaar een beetje te verzachten. Bezorg ons een opname van jouw koor voor 30 november.
In 2021 start Koor&Stem met de adviescommissie, een doorvertaling van de bestaande muziekcommissie.
Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd 2021 zal online plaatsvinden. Zowel voor koren als instrumentale ensembles.
Amateurkunsten
Het aantal beoefenaars steeg op een tiental jaar met maar liefst 7%, het aandeel zang met 2,5%, én meer mannen zingen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Vormingen

Voor het najaar en voorjaar programmeren we voorzichtig enkele kleinschalige vormingen. Indien de veiligheidssituatie dat vereist, zoeken we een online alternatief.

12 januari 2021
Antwerpen
leerkrachten
Zingen is leuk, het schept een band en een aangename sfeer in de klas. Op belangrijke momenten in ons leven, zingen we, overal ter wereld. Tijdens feesten bijvoorbeeld. Tijdens deze vorming werk je onder begeleiding van muziekpedagoge Sterre De Raedt.
20 januari 2021
Neerpelt
leerkrachten
Zingen is leuk, het schept een band en een aangename sfeer in de klas. Op belangrijke momenten in ons leven, zingen we, overal ter wereld. Tijdens feesten bijvoorbeeld. Tijdens deze vorming werk je onder begeleiding van muziekpedagoge Tine Geens.

Zoekertjes

Kamerkoor Basaltes zoekt enthousiaste dirigent(e)

1850 Grimbergen
koor zoekt dirigent

Ba.sal.tes [bαzαltεs] ; m,v 

1.gepassioneerde zangers die met de basiliek van Grimbergen als uitvalsbasis, garant staan voor een sterk staaltje gezongen muziek binnen een brede waaier aan genres: religieus of profaan, oude of hedendaagse composities 

koor zoekt dirigent
Avelgem
dirigent zoekt dirigent
Wilrijk/Hoboken
koor zoekt dirigent
Boom/Wilrijk
koor zoekt zanger(s)
Wijnegem

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of meerkorenprojecten zijn die zich richten naar specifieke doelgroepen binnen de koorwereld of daarbuiten.

We helpen je door deze donkere dagen met een lichte overdosis kerstmuziek, muzikale inspiratie en een virtueel kerstkoor waar ook jij deel van kan uitmaken!
Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

#samentegencorona

#veiligsamenzingen wordt opnieuw #korentegencorona. De voorbije maanden en weken vond je hier tal van enthousiaste repetitiefoto's. Wat deed dat deugd om opnieuw samen te kunnen zingen, strak georganiseerd en op een veilige manier. De realiteit is nu anders maar laat ons dat niet tegenhouden om te blijven verbinden, zeker in deze moeilijke periode.

Terug naar boven