Tickets World Choir Games nu beschikbaar hier

Sluiten

CORONAMAATREGELEN VOOR KOREN

Wat zijn de huidige en toekomstige maatregelen bij het organiseren van repetities en concerten? 

lees meer

 

Nieuws

Volgende week is het zover, dan is er heel wat moois te beluisteren en te beleven op de World Choir Games.
Koorwereld
We bezoeken Chamber Choir Flanders op hun eerste repetitie en spreken met zanger Harry Viaene. Een korte aflevering in aanloop naar de World Choir Games!
Koor&Stem vzw
Kan je een koor overtuigen bij Koor&Stem aan te sluiten? Je ontvangt dan zelf een korting van 20% op het lidgeld van jouw koor. 
Volg de reis van de Koorvlam doorheen Vlaanderen via onze social media en via de Virtual Village.
Zingen op school
Doewap #9 is een pareltje: volksliederen uit Servië, Maleisië, Catalonië en uitgewerkte verhalende liederen. Met arrangementen van Ivan Smeulders. Luister en overtuig jezelf!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Vormingen

WCG 2021
Antwerpen
31 oktober 2021
Bij het musiceren gebeurt alles in het moment, en toch zingen we vaak muziekwerken voor de 100ste keer en klinken ze steeds hetzelfde. Je leert in deze workshop echt de tijd nemen en heel bewust bezig zijn met muziek, aan de hand van enkele simpele technieken.
WCG 2021
Antwerpen
31 oktober 2021
Je leert in deze workshop fundamentele vocale percussiegeluiden zoals de kickdrum, hi-hat, rimshot, snaredrum en crashbekkens. Je vertrekt met oefenpatronen om mee naar huis te nemen en de nodige tools om live op te treden.
WCG 2021
Antwerpen
31 oktober 2021
In deze workshop vergeet je voor een tijdje de gebruikelijke doelen van toonhoogte, schoonheid, harmonie, stijl... Met behulp van opwarmingen en games zal je kunnen experimenteren met andere manieren van zingen, waardoor allerlei soorten geluiden vrijkomen die 'buiten de lijntjes' kleuren. 
WCG 2021
Antwerpen
1 november 2021
Je leert in deze workshop hoe je een of meer stemmen kan laten klinken als instrumenten en in je muziek kan verwerken.  Leer de grondbeginselen van deze skills en verweef de kickdrum, snare en hi-hat tot een meeslepende groove.

Zoekertjes

Jonge mannenstemmen gezocht voor onze plusafdeling

Damme
dirigent zoekt zanger(s)

In november starten we opnieuw met een nieuw zangjaar. Voor onze groep jongeren en jongvolwassenen zijn we nog op zoek naar meer stemmen, vooral jonge mannenstemmen hebben we graag nog wat meer. Geen muzikale voorkennis of auditie nodig. Iedereen kan bij ons starten.

koor zoekt dirigent
Lo-Reninge
organisatie zoekt dirigent
Leuven
dirigent zoekt zanger(s)
Borgerhout
koor zoekt begeleider
Antwerpen

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of zangprojecten binnen de koorwereld of daarbuiten.

Dé grootste koorwedstrijd ter wereld komt naar Vlaanderen van 30 oktober tot en met 7 november 2021.
Trek op 10 oktober 2021 je wandelschoenen aan en kom langs kooroptredens in Hasselt, Sint-Martens-Latem, Izegem en Duffel.
Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Happening voor gelijkstemmige jeugdkoren. Een dag vol workshops, open singing en concerten op zondag 3 oktober 2021, deSingel Antwerpen.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

#singtogethersharehappiness

451 muzikale events online en offline in Gent, Antwerpen en Vlaanderen - dat staat er te gebeuren op 9 dagen tijd! Kom genieten van klassiek, jazz, gospel, pop, folk of hedendaagse koormuziek in prachtige culturele locaties!  De World Choir Games komen naar Vlaanderen van 30 oktober tot 7 november. 

Ga naar wcg2021.be

Terug naar boven