Nieuws

Zingen op school
Iedere muziekacademie is natuurlijk één en al muziek. Toch zetten sommige academies extra in op zingen. STAP Roeselare noemt zichzelf met trots een Zingende School.
Podiumkans
De tweede editie van het Koor&Stem festival vindt plaats op 28 en 29 oktober 2023 in cc Binder in Puurs. Inschrijven met je koor is nu mogelijk.
Podiumkans
Zijn muziek houden we graag in leven. Dat doen we in 2023 door verschillende acties: een wedstrijd, repertoiredag, concertreeks met het Vlaams Radiokoor...
Advies
Voor bestaande vzw's moeten de statuten tegen januari 2024 in regel zijn met het nieuwe Wetboek vennootschappen en verenigingen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Kalender

Brugge
3 april 2023 tot 7 april 2023
Een mysterieuze oude muziekdoos levert de inspiratie voor de jaarlijkse Koordagen voor kinderen en tieners.
Merksem
18 april 2023
Ontdek de vele voordelen van samen zingen in de zorg tijdens deze interessante studiedag met verschillende workshops, lezingen en samenzangmoment.
Mechelen
5 mei 2023 tot 7 mei 2023
Tijdens het zangersweekend 'In Stilo Concertato - vocaal-instrumentale muziek uit het 17de eeuwse Europa' zingen we werken uit het begin van de 17de eeuw waarbij de stem gecombineerd wordt met historische blazers. Op het programma staan composities van Johann Stadlmayer, Johann Rosenmüller en Claudio Monteverdi. Onder leiding van Wim Becu en vocale coach Tore Denys!

Zoekertjes

Pianobegeleider Mechelens koor Scala Vovale

Mechelen
dirigent zoekt begeleider

Wij zoeken een pianobegeleider om het werk Annelies van James Withbourn in te studeren. Tijdelijk voor enkele repetities op maandag 27 maart, 3 april en 17 april telkens vanaf 20 u tot 22 u.

organisatie zoekt locatie of podiumkans
Stevoort
organisatie zoekt koor
2800 Mechelen
zanger zoekt zanger(s)
Brussel
koor zoekt zanger(s)
Arendonk

In de kijker

Van 5 tot 13 juli 2023 bruist Gent van de energie door honderden jonge zangers uit heel Europa. Meer weten?
De tweede editie van het Koor&Stem festival vindt plaats op 28 en 29 oktober 2023 in cc Binder in Puurs. Inschrijven met je koor is mogelijk tot 23/04.
Vic Nees stierf tien jaar geleden, maar zijn muziek houden we graag in leven. Met een wedstrijd, een repertoiredag en een heuse concertreeks met het Vlaams Radiokoor.
Kinderen houden van zingen. Het is leuk en gezond. Zingt jouw school al regelmatig? Of zou je dat graag willen? Dan zoeken wij jou en jij ons.
Mooie podiumkansen voor koren op een boeiende dag vol optredens en workshops. Je gaat in gesprek met een team van experten die je koor alle kansen willen geven om te groeien!

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Terug naar boven