Nieuws

Zingen op school
In Zingende school Berk en Beuk brengt schoolkoor De Muziekboom de kerstmusical Volg die ster. De opbrengst gaat integraal naar de Warmste Week.
Ben je tussen 17 en 26 jaar oud en een gepassioneerde koorzanger? Dan kan je misschien wel meezingen in het World Youth Choir volgende zomer.
Advies
Op onze website vind je een nieuwe rubriek met advies over zakelijke en organisatorische thema's. Ontdek het nu.
Op zoek naar fijn kerstrepertoire om samen te zingen met personen met dementie? Deze bundel bevat 10 kerstliedjes met akkoorden en is gelinkt aan een Spotifylijst.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Kalender

Koor&Stem
Online
5 december 2023
Heb je een leuk idee voor een grensverleggend project, werk je samen met partners en kijk je over de grenzen van je gemeente? Dan is deze infosessie zeker interessant voor jou!
Koor&Stem
Online
11 december 2023
In dit webinar geven we je handvaten om aan de slag te gaan met zingen en dementie
Koor&Stem
Online
18 december 2023
Webinar voor koorbesturen over het opvragen en controleren van uittreksels uit het strafregister van hun (nieuwe) medewerkers.
27 januari 2024
Antwerpen
4 februari 2024 tot 17 maart 2024
Antwerpen
20 april 2024
Oud-Heverlee

 

 

 

Nieuwe opleiding Zingen op maat in 2024

In de kijker

Een duwtje in de rug nodig ? Werkpunten aanpakken? We sturen een koorcoach bij je langs die aan de slag gaat met stemvorming, koorklank, repertoire of uitvoering. 
Vic Nees stierf tien jaar geleden, maar zijn muziek houden we graag in leven. Met een wedstrijd, een repertoiredag en een heuse concertreeks met het Vlaams Radiokoor.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Let's Zing Ensemble wil bereiken. Een initiatief van BOZAR, i.s.m. Koor&Stem, Födekam en A Cœur Joie.
Kinderen houden van zingen. Het is leuk en gezond. Zingt jouw school al regelmatig? Of zou je dat graag willen? Dan zoeken wij jou en jij ons.
Mooie podiumkansen voor koren op een boeiende dag vol optredens en workshops. Je gaat in gesprek met een team van experten die je koor alle kansen willen geven om te groeien!
Van 5 tot 13 juli 2023 vond in Gent Europa Cantat Junior plaats. Meer weten? Je kan hier de slotconcerten herbekijken.
Tweejarlijkse happening voor gelijkstemmige jeugdkoren. Een dag vol workshops, open singing en concerten.

Magazine

Artikel

Waarom zingen zangers vaak beter in het les- of oefenlokaal dan voor een publiek? Omdat de stap van de lesomgeving naar het podium een grote uitdaging kan zijn. De stem is dan ook een mysterieus instrument: onzichtbaar zonder medische apparatuur, en onmogelijk vast te nemen om te laten zien hoe je ze efficiënt gebruikt.

Interview

We praatten deze zomer met Melanie Tellez, dirigente en artistiek directeur van het Hamilton Children's Choir.  Het Canadese koor was het enige koor van buiten Europa dat deelnam aan Europa Cantat Junior Ghent. Dat nodigde uit voor een gesprek. Bekijk hier de video.

Interview

Acht jaar geleden richtte Annelore Camps Allez, Chantez! op. Haar doel? Mensen op een spontane, laagdrempelige manier laten samen zingen. Ze heeft nu ook een boek uit: Singfluencers, een toolkit waarmee iedereen een verbindend zangproject kan opstarten. 

Interview

Europa Cantat Junior Ghent keeps on giving. We praatten deze zomer tijdens het festival met atelierleider Rohan Poldervaart over gedeeld leiderschap, ijsbrekers, creatieve processen, vocal statements en de rol van de dirigent. Bekijk hier de video.

Interview

Het Antwerps kathedraalkoor heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1382. We spraken Bart Paepen en Sebastiaan van Steenberge over de enthousiaste doorstart die het koor nu maakt na enkele moeilijke jaren.

Zoekertjes

dirigent zoekt zanger(s)
Brussel
organisatie zoekt begeleider
Antwerpen 2018
koor zoekt dirigent
Geel
koor zoekt dirigent
Heverlee (Leuven)
organisatie zoekt medewerker
Vlaanderen

Koorklank.be

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Terug naar boven