Nieuws

Podiumkans
De repetities voor het zangmoment op 30 juni vinden plaats op 5 mei en 23 juni. Doe mee met het community choir olv Peter Spaepen.
Dirigeren
Splinternieuwe Nederlandse zomercursus koordirectie lichte muziek onder leiding van Tijs Krammer en Ruben Smits. 16 t/m 20 juli 2018, Ede.
Een klasproject voor Brusselse leerlingen van het 3-6de leerjaar. Meld nu je klas aan voor de editie van het volgende schooljaar.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek.

Vormingen

Ook dit koorseizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten. En voor leerkrachten. Met opleidingen, ontmoetingen, workshops...

5 mei 2018 tot 6 mei 2018
Brussel
zangers, koorgroepen
Samen met Singing Brussels nodigen we je uit om van onze hoofdstad een heuse zangstad te maken. Of je nu een professionele zanger bent, liefhebber of complete beginneling, kind of volwassen; kom mee zingen
20 mei 2018
Antwerpen
zangers, dirigenten, koorgroepen
Koornamiddag olv de Amerikaanse topdirigent Brady Allred. We duiken samen met hem in de spirituals en hedendaagse Amerikaanse koormuziek.
5 mei 2018
Brussel
5 mei 2018 tot 6 mei 2018
Brussel
19 mei 2018, 21 mei 2018
Antwerpen

Concerten

In onze concertkalender maak je kennis met de vele koren en zanggroepen die in Vlaanderen actief zijn. Er is voor elk wat wils: klassiek of hedendaags, oude muziek, vocal pop & jazz, volksmuziek...

28 april 2018
Koksijde
28 april 2018, 29 april 2018
Antwerpen 18 (Antwerpen)
5 mei 2018
Rotselaar

Zoekertjes

op zoek naar een muzikant

menen
koor zoekt begeleider

Het koor Frank - o - chant  uit Menen is op zoek naar een muzikant (liefst accordeonist) .

koor zoekt begeleider, materiaal, zanger(s)
Gentbrugge
koor zoekt zanger(s)
Antwerpen
organisatie zoekt koor, zanger(s)
Beringen
organisatie zoekt zanger(s)
Vlaanderen

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Webshop

Gelukkig zijn

€15
12 bewerkingen van populaire Nederlandstalige nummers
voor gemengd koor
Type: 
Partituren

Doewap #6

€18
7 liedjes, mp3's, didactische tips
en karaoke
Type: 
Digitaal

Projecten

Liturgische muziek
We ondersteunen Vlaamse koren in hun muzikale engagementen binnen de liturgie. Koor&Stem organiseert liturgische repertoiredagen, inspiratiemomenten voor dirigenten, liturgische zangavonden en koorcoaching.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR en A Cœur Joie nodigen we alle Brusselse zanginitiatieven uit om samen te werken en iedereen in Brussel te enthousiasmeren voor zang.
Een nieuw koor ging van start in 2017: BevocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie taalgemeenschappen, Koor&Stem, Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles A Cœur Joie en Musikverband Födekam Ostbelgien.
De Stem van ons Geheugen
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners. Samen zingen zorgt voor verbinding, raakt aan emoties en haalt mensen uit hun isolement. Hernieuwd contact met mensen met dementie en hun familie en zorgverleners