Nieuws

Advies
De kleine vergoedingsregeling (KVR) wordt vanaf januari 2024 vervangen door de amateurkunstenvergoeding (AKV). Wat verandert er?
Let's Zing Ensemble! is de nieuwe naam voor Singing Brussels. Dit seizoen wordt er gewerkt aan nieuw repertoire, volgend seizoen kan je deze nieuwe muziek ontdekken!
Koorwereld
Op 17 juni kan je tijdens OPEN RAAM je liefde voor opera wereldkundig maken op straat, in je repetitielokaal of thuis.
Zingen op school
De Dageraad in Antwerpen is voorlopig nog geen Zingende School, maar stevig op weg er één te worden. Tot onze verbazing ontdekten we daar de Zingende Schoolbel.
Van 5 tot 13 juli 2023 bruist Gent van de energie door honderden jonge zangers uit heel Europa. Meer weten?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Kalender

Waregem
10 juni 2023 tot 24 juni 2023
Koor&Stem West-Vlaanderen organiseert een kortlopende basiscursus koordirigent i.s.m. de Stedelijke Kunstacademie van Waregem.
Gent
2 juli 2023
Tijdens Meer Stemmig Gent kan je deelnemen aan een workshop polyfonie o.l.v. Hannah Ely.
Mechelen
17 oktober 2023
Tijdens deze workshop krijg je technieken aangereikt om op een flexibele manier tijdens de schooluren met kinderen te zingen. Je leert hoe je met een afwisselend repertoire, beweging, body percussion en gebruik van klein slagwerk van iedere zangactiviteit een succes kan maken.  
Koor&Stem festival
Puurs - Sint-Amands
1 oktober 2023 tot 30 oktober 2023
Nieuwe muziek en nieuwe mensen leren kennen en op het podium van CC Binder in Puurs staan. Dat beleef je in het festivalkoor tijdens het Koor&Stem festival.

In de kijker

Van 5 tot 13 juli 2023 bruist Gent van de energie door honderden jonge zangers uit heel Europa. Meer weten?
De tweede editie van het Koor&Stem festival vindt plaats op 28 en 29 oktober 2023 in cc Binder in Puurs. Inschrijven met je koor is mogelijk tot 23/04.
Een duwtje in de rug nodig ? Werkpunten aanpakken? We sturen een koorcoach bij je langs die aan de slag gaat met stemvorming, koorklank, repertoire of uitvoering. 
Vic Nees stierf tien jaar geleden, maar zijn muziek houden we graag in leven. Met een wedstrijd, een repertoiredag en een heuse concertreeks met het Vlaams Radiokoor.
Kinderen houden van zingen. Het is leuk en gezond. Zingt jouw school al regelmatig? Of zou je dat graag willen? Dan zoeken wij jou en jij ons.
Mooie podiumkansen voor koren op een boeiende dag vol optredens en workshops. Je gaat in gesprek met een team van experten die je koor alle kansen willen geven om te groeien!

Magazine

Artikel

Vijf jaar geleden klopte Canvas aan de deur van componist-arrangeur Martin Valcke. Of hij niet wat pop- en filmmuziek kon arrangeren voor zes jonge muzikanten die de Koningin Elisabethwedstrijd volgen. Sindsdien is hij de vaste arrangeur voor De Zes/Les Six, deze editie voor 6 klassieke stemmen.

Artikel

Koen Vits: 'Toen ik voor de eerste keer de muziek van Jules Van Nuffel (1883-1953) hoorde, stond ik als aan de grond genageld, wist ik even niet meer waar ik was en was ik tot tranen toe bewogen door de schoonheid van zijn muziek.'

Interview

Bij zingen komt er heel wat kijken, ook ver voorbij de stembanden. Psychologisch en lichamelijk. We gingen erover praten met Leo Van Cleynenbreugel. Met een achtergrond in yoga, theater en Fitzmaurice Voicework™ heeft hij een interessante kijk op dit onderwerp. 

Interview
Opera

Met Kruistocht is het de eerste keer dat het kinderkoor van Opera Ballet Vlaanderen een belangrijke rol heeft in een grootschalige productie tussen opera’s van Wagner en Mozart. Gesprek met componist Frederik Neyrinck en librettist/regisseur Johan De Smet 

Interview

Koormuziek geschreven door leerlingen DKO, je komt het niet zo vaak tegen. Maar wel in KADE Deinze en STAP Roeselare! Een gesprek met Nicolas De Cock, Hans Helsen, Anna Nuytten - grondleggers en ambassadeurs van het Young Composers Project.

Zoekertjes

Vocaal ensemble zoekt dirigent

Sint-Niklaas
koor zoekt dirigent

Wij zijn een vocaal ensemble, Ootresjoos, van een tiental dames uit Sint-Niklaas.

organisatie zoekt zanger(s)
Sint Niklaas
koor zoekt dirigent
Grimbergen
dirigent zoekt vrijwilliger, koor, medewerker
Leuven
koor zoekt dirigent
Antwerpen

Koorklank.be

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Terug naar boven