Koorcoaching aanvragen? Dat kan hier

Sluiten

Nieuws

Advies
Op onze website vind je een nieuwe rubriek met advies over zakelijke en organisatorische thema's. Ontdek het nu.
Koor&Stem vzw
Kan je een koor overtuigen bij Koor&Stem aan te sluiten? Je ontvangt dan zelf een korting van 20% op het lidgeld van jouw koor. 
Componist-dirigent Vic Nees stierf tien jaar geleden, maar zijn muziek houden we graag in leven. Dat doen we dit najaar door een muzikale vertelling met gratis toonmoment en een heuse concertreeks met het Vlaams Radiokoor.
Advies
Vanaf 1 maart 2024 kunnen verenigingen een subsidieaanvraag voor 'kleine' bovenlokale projecten indienen.
Van 5 tot 13 juli 2023 vond in Gent Europa Cantat Junior plaats. Meer weten? Je kan hier de slotconcerten herbekijken.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Kalender

Hasselt
7 oktober 2023
Op deze studiedag krijg je inzichten, oefeningen en tips&tricks om de stem zinvol op te warmen voor het zingen, te ontspannen na het zingen en om een correcte stemhygiëne toe te passen. 
BEVOICED
Wommelgem
14 oktober 2023
Repertoiredag voor gelijke stemmen met Basilio Astulez. Aan de slag met authentieke volksliederen uit het Baskenland en van hedendaagse Baskische/Spaanse componisten!
Bevoiced
Antwerpen
15 oktober 2023
BeVOICEd is een dag vol met workshops en ontmoeting met een 10-tal gelijkstemmige jeugdkoren uit heel Vlaanderen. Je gaat op ontdekking olv Luc Anthonis.
4 november 2023 tot 5 november 2023
Malle
23 november 2023
Online

 

 

 

Nieuwe opleiding Zingen op maat in 2024

In de kijker

De tweede editie van het Koor&Stem festival vindt plaats op 28 en 29 oktober 2023 in cc Binder in Puurs. Tickets nu beschikbaar!
Een duwtje in de rug nodig ? Werkpunten aanpakken? We sturen een koorcoach bij je langs die aan de slag gaat met stemvorming, koorklank, repertoire of uitvoering. 
Tweejarlijkse happening voor gelijkstemmige jeugdkoren. Een dag vol workshops, open singing en concerten.
Vic Nees stierf tien jaar geleden, maar zijn muziek houden we graag in leven. Met een wedstrijd, een repertoiredag en een heuse concertreeks met het Vlaams Radiokoor.
Van 5 tot 13 juli 2023 vond in Gent Europa Cantat Junior plaats. Meer weten? Je kan hier de slotconcerten herbekijken.
Kinderen houden van zingen. Het is leuk en gezond. Zingt jouw school al regelmatig? Of zou je dat graag willen? Dan zoeken wij jou en jij ons.
Mooie podiumkansen voor koren op een boeiende dag vol optredens en workshops. Je gaat in gesprek met een team van experten die je koor alle kansen willen geven om te groeien!

Magazine

Interview

Europa Cantat Junior Ghent keeps on giving. We praatten deze zomer tijdens het festival met atelierleider Rohan Poldervaart over gedeeld leiderschap, ijsbrekers, creatieve processen, vocal statements en de rol van de dirigent. Bekijk hier de video.

Interview

Het Antwerps kathedraalkoor heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1382. We spraken Bart Paepen en Sebastiaan van Steenberge over de enthousiaste doorstart die het koor nu maakt na enkele moeilijke jaren.

Reportage

Met om en bij de 1300 zangers en 55 deelnemende koren uit 15 landen was Europa Cantat Junior in Gent een groot succes. We doken gedurende één dag in dat warme, muzikale bad en sprokkelden enkele reacties.

Interview

Based on Stage uit Gent is meer dan een koor. Hun voorstellingen zijn totaalervaringen vol dans, zang en drama.  De energie en de goesting spatten van het podium. Aan het woord is Sherolyn Vandenbossche, een van die gepassioneerde coaches.

Interview

Al vijfentwintig jaar geeft dirigente Kristien Heirman tempo aan in het meisjeskoor Malaika in Lokeren. Hoewel het koor een grote vriendengroep is, heeft één van de zangeressen toch een uniek plekje in haar hart: haar tienerdochter Nika. Moeder en dochter geven ons een inkijk in hun eigen muzikale dynamiek. 

Zoekertjes

koor zoekt zanger(s)
Tielt
koor zoekt zanger(s)
LEUVEN
organisatie zoekt zanger(s)
Huldenberg/Bierbeek
koor zoekt zanger(s)
Drongen
zanger zoekt dirigent
Lede

Koorklank.be

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Terug naar boven