Nieuws

Vijf jaar geleden overleed Vic Nees. Geen beter eerbetoon dan zijn muziek te blijven zingen!
Het verhaal van Annelies Verbeke op muziek van Maarten Van Ingelgem zal er op 9 en 10 november 2018 te horen zijn.
Je stem zegt veel over je lichamelijke conditie. Evta-Be gaat dieper in op dit thema tijdens hun symposium op 14 april 2018.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek.

Vormingen

Ook dit koorseizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten. En voor leerkrachten. Met opleidingen, ontmoetingen, workshops...

2 april 2018
Gent
zangers, koorgroepen
An Meeusen is een inspirerende zangeres, zangcoach en dirigente.Tijdens deze workshop laat ze je kennismaken met klank en improvisatie.
28 maart 2018
Gent
Begeleiders, zangers of muzikanten van contactkoren staan vaak voor dezelfde uitdagingen en zitten met gelijkaardige vragen. Daarom organiseren we intervisiemomenten in verschillende provincies.

Concerten

In onze concertkalender maak je kennis met de vele koren en zanggroepen die in Vlaanderen actief zijn. Er is voor elk wat wils: klassiek of hedendaags, oude muziek, vocal pop & jazz, volksmuziek...

28 maart 2018
Grimbergen
27 april 2018, 28 april 2018, 29 april 2018
Beveren-Waas
28 april 2018
Koksijde

Zoekertjes

Kinderkoor uit Lo-Reninge zkt. Dirigent

Lo-Reninge
organisatie zoekt dirigent

Kinderkoor Canteclaer is een toffe bende van 8-14-jarige jongens en meisjes, die graag het beste van zichzelf geven op een podium.

koor zoekt zanger(s)
Erps Kwerps
koor zoekt dirigent
Erps Kwerps

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Webshop

Gelukkig zijn

€15
12 bewerkingen van populaire Nederlandstalige nummers
voor gemengd koor
Type: 
Partituren

Doewap #6

€18
7 liedjes, mp3's, didactische tips
en karaoke
Type: 
Digitaal

Projecten

Liturgische muziek
We ondersteunen Vlaamse koren in hun muzikale engagementen binnen de liturgie. Koor&Stem organiseert liturgische repertoiredagen, inspiratiemomenten voor dirigenten, liturgische zangavonden en koorcoaching.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR en A Cœur Joie nodigen we alle Brusselse zanginitiatieven uit om samen te werken en iedereen in Brussel te enthousiasmeren voor zang.
Een nieuw koor ging van start in 2017: BevocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie taalgemeenschappen, Koor&Stem, Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles A Cœur Joie en Musikverband Födekam Ostbelgien.
De Stem van ons Geheugen
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners. Samen zingen zorgt voor verbinding, raakt aan emoties en haalt mensen uit hun isolement. Hernieuwd contact met mensen met dementie en hun familie en zorgverleners