Koor&Stem is gesloten van 15 tot 28 juli. Prettige vakantie!

Sluiten

Nieuws

Koor&Stem vzw
Hou jij ervan om voor een groep te staan en de zangmicrobe over te brengen op kinderen van allerlei leeftijden? Dan zoeken we jou voor freelance opdrachten!
Go with the flow is een uniek project waarmee we samen met jou een eerbetoon willen brengen aan de pracht van de Scheldevallei door muzikale ervaringen te creëren die ons verbinden met de Schelde.
Tijdens schooljaar 2023 - 2024 meldden zich maar liefst 90 Zingende Scholen aan. Hoog tijd om geïnteresseerde scholen nog meer voordelen aan te bieden.
Koor&Stem vzw
Binnen het vernieuwde amateurkunstendecreet krijgt Koor&Stem een nieuwe kernopdracht erbij: het versterken van de amateurkunstensector door kleine financiële impulsen.
Reeds verschillende jaren trekt een dirigent naar de Peltse scholen in de weken voorafgaand aan het EMJ-festival om ook daar de zangmicrobe te verspreiden. Dat mondt uit in een podiumkans tijdens de grootse kick-off van het festival.
Wil je een kunstenaar, cultuureducatieve organisatie of academie voor een project in je school binnenbrengen? Dan kan je financiële ondersteuning aanvragen.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Kalender

gratis
Koor&Stem
Online
7 september 2024
Zodra je een origineel uitgegeven partituur in kopie gebruikt voor je koorwerking bestaat de kans dat je over een licentie bij Semu moet beschikken. Vanaf het koorseizoen 2024-2025 hebben Koor&Stem (en VLAMO) een overeenkomst met Semu onderhandeld om die licentie zowel te moderniseren als betaalbaar te houden.
gratis
Koor&Stem
Online
9 september 2024
Webinar voor (nieuwe) voorzitters en ledenadministratoren die nog vragen hebben na het bekijken van de handleidingen, de instructievideo's en de snelgids.
gratis
Koor&Stem
Herentals
16 september 2024
Alle aangesloten koren van Koor&Stem maken gebruik van Twizzit als ledenbeheersysteem. Kan je nog wat praktische hulp gebruiken bij de administratieve voorbereiding van het nieuwe seizoen? Dan is deze workshop iets voor jou.
Koor&Stem
Drongen
7 oktober 2024 tot 8 oktober 2024
Grijs Gezongen is de jaarlijkse tweedaagse, speciaal voor 55-plussers. Dit jaar onder leiding van Sabine Haenebalcke.

In de kijker

Koor&Stem wil het samen zingen in Vlaanderen groeikansen bieden door het financieel te ondersteunen. We bieden hiervoor drie opties aan!
Een duwtje in de rug nodig ? Werkpunten aanpakken? We sturen een koorcoach bij je langs die aan de slag gaat met stemvorming, koorklank, repertoire of uitvoering. 
Start to Sing is een nieuwe campagne die loopt van 21 tot 29 september 2024. In die week willen we Vlaanderen massaal aan het zingen krijgen en laten proeven van het samen zingen. Doet jouw organisatie ook mee?
Kinderen houden van zingen. Het is leuk en gezond. Zingt jouw school al regelmatig? Of zou je dat graag willen? Dan zoeken wij jou en jij ons.
Het Koor&Stem festival komt terug! We maken ons klaar voor een onvergetelijke derde editie op zaterdag 30/11 en zondag 1/12 in Brugge. Koren kunnen nu inschrijven!
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Let's Zing Ensemble wil bereiken. Een initiatief van BOZAR, i.s.m. Koor&Stem, Födekam en A Cœur Joie.
Mooie podiumkansen voor koren op een boeiende dag vol optredens en workshops. Je gaat in gesprek met een team van experten die je koor alle kansen willen geven om te groeien!
Van 5 tot 13 juli 2023 vond in Gent Europa Cantat Junior plaats. Meer weten? Je kan hier de slotconcerten herbekijken.

Magazine

Artikel

De meeste koorzangers tanken gretig energie en endorfine na een dagtaak of tijdens het weekend. Er zijn echter ook instellingen en werkgevers die een wekelijks momentje van gelukkig samen zingen stimuleren. Maak kennis met het koor van het Tropisch Instituut in Antwerpen en het koor van de Nationale Bank in Brussel!

Artikel

Het publiek heeft zijn eigen verwachtingen: een gezellige sfeer, muzikale kwaliteit en een totaalbeleving. Maar wat betekent dit? Wat kunnen koren doen om sterker op deze verwachtingen in te spelen om dat publiek blijvend aan te trekken? 

Interview

Toen Koor&Stem me vroeg een artikel te schrijven over een spreekkoor, wist ik absoluut niet wat te verwachten. Toen ik op de repetitielocatie van het Joskoor uit Antwerpen arriveerde, werd ik meteen gecharmeerd door wat ik zag en – vooral - hoorde.

Artikel

Sinds de instrumentale editie van 2023 voegde het Europees Muziekfestival voor de Jeugd een festival toe aan hun festival: HOME, twee dagen vol workshops!

Interview

75 jaar geleden overleed James Ensor. Een uitgelezen kans om een eerbetoon te brengen aan deze complexe persoonlijkheid en eigenzinnige Oostendenaar. Het gemengd koor Gaudia Canticorum nam het initiatief om samen met vocaal ensemble T.O.P.E. en koor Ier & Gunter samen een project te doen.

Zoekertjes

koor zoekt zanger(s)
Dilsen-Stokkem
organisatie zoekt koor
Antwerpen
organisatie zoekt koor
Antwerpen

Aftermovies

Bekijk de aftermovies van enkele voorbije activiteiten: de Koor-en dirigentendag 2024,  Koor&Stem festival Puurs 2023, Europa Cantat Junior 2023, ...

Terug naar boven