Doewap Sintbundel nu aan 50% Meer info

Sluiten

CORONAMAATREGELEN VOOR KOREN

Wat zijn de huidige maatregelen bij het organiseren van repetities en concerten? 

lees meer

 

Nieuws

Zingen op school
Tot 5 december kan je onze Sintbundel aan 11 euro aanschaffen ipv 22 euro, inclusief didactische tips en mp3's!
Koorwereld
Deze podcastaflevering pikt nog even in op enkele highlights van de eerste dagen van de World Choir Games.
Podiumkans
De volgende editie van het festival vindt plaats op zaterdag 7 mei 2022. Nog deelnemen met je koor? Dat kan!
Podiumkans
Heb je BEvocaL de voorbije weken aan het werk gezien en begint het te kriebelen? Grijp je kans en doe mee aan de audities op 11 december.
De Vlaamse overheid werkt aan een eengemaakt administratief portaal met medewerking van lokale besturen en andere overheden.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Dit waren de World Choir Games

Dit waren de World Choir Games 2021

Wat aanvankelijk onmogelijk leek, hebben we met de 11de editie van de World Choir Games toch mogelijk gemaakt: opnieuw kunnen zingen, op een podium staan en samen genieten! Kijk hier naar de aftermovie.

Vormingen

Scherpenheuvel-Zichem
22 januari 2022
Gregoriaans is mooie liturgische muziek die vandaag erg aanslaat en ook op concertpodia hoge ogen scoort als het mooi uitgevoerd wordt. Alleen is de kwadraatnotatie behoorlijk weerbarstig voor wie er niet mee vertrouwd is.
Mechelen
25 januari 2022
Samen zingen is plezierig en gezond, het versterkt de samenhang van je klasgroep en verbetert de concentratie. Je plant het dus best regelmatig in tijdens de schooluren. Dat kan kort of lang, serieus of speels.
Brugge
16 februari 2022
Doewap #9 bundelt volksliederen uit Servië, Maleisië en Catalonië, naast uitgewerkte verhalende liederen. Het is een erg mooie bundel geworden, met dankbaar materiaal voor in de klas. Sterre De Raedt loodst je door het nieuwe repertoire.
Antwerpen
6 februari 2022 tot 13 maart 2022
In deze 4-daagse opleiding leer je hoe je als samenzangleider of dirigent met gevarieerde werkvormen en methodieken diverse groepen met plezier aan het zingen kan krijgen.

Concerten

8 december 2021, 9 december 2021, 11 december 2021
Gent
11 december 2021
Moerbeke-Waas

Zoekertjes

Dirigent gezocht

Vorselaar
koor zoekt dirigent

Wie zijn we ?  Het Sint Ceciliakoor van de Sint Pieterparochie van Vorselaar is een gemengd koor dat elk weekend een eucharistieviering opluistert.

organisatie zoekt begeleider, dirigent
Sint-Niklaas
koor zoekt dirigent
Sint-Antonius-Zoersel
koor zoekt zanger(s)
Mechelen
koor zoekt zanger(s)
Berchem Pulhof

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of zangprojecten binnen de koorwereld of daarbuiten.

Dé grootste koorwedstrijd ter wereld komt naar Vlaanderen van 30 oktober tot en met 7 november 2021.
Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Terug naar boven