Nieuws

Podiumkans
Deelnemende koren gezocht voor ‘Leuven beKOORt’, een gloednieuw koorfestival dat plaatsvindt op zondag 20 september 2020.
Zingen op school
Tijdens Piano Days 2020 is er heel wat muzikaal moois te ontdekken. Wij sturen onze Doewapcoaches naar 4 lagere scholen uit de Brusselse noordrand.
Zingen op school
Vlak voor de kerstvakantie lanceren we Doewap #8, zodat leerkrachten ook in de tweede helft van het schooljaar toffe klasliedjes hebben.
De openingsceremonie van de World Choir Games 2020 op zondagavond 5 juli in het Antwerpse Sportpaleis mag je niet missen!
Koor&Stem vzw
Voor ondersteuning bij onze vaste activiteiten. Zowel iemand voor logistieke ondersteuning als een redactievrijwilliger. Iets voor jou?
De pilootprojecten van Ik zal je altijd horen zijn al een aantal maanden actief aan het zingen. Hoog tijd dus om eens op bezoek te gaan!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Vormingen

Ook dit koorseizoen hebben we een superinteressant vormingsaanbod klaar voor zangers, koorbesturen, dirigenten, leerkrachten lagere school. Met opleidingen, ontmoetingen, workshops, infosessies...

publiek welkom!
23 februari 2020
Scherpenheuvel
koorgroepen
Van plan om met je koor deel te nemen aan de competities van de World Choir Games? Kom dan eerst oefenen voor onze jury!
10de editie
24 februari 2020 tot 25 februari 2020
Drongen
zangers, koorgroepen
In 2020 zijn we toe aan de tiende editie van deze koortweedaagse voor ervaren zangers! We werken hiervoor graag samen met Johan Van Bouwelen, die ook betrokken was bij de eerste edities.

Concerten

In onze concertkalender maak je kennis met de vele koren en zanggroepen die in Vlaanderen actief zijn. Er is voor elk wat wils: klassiek of hedendaags, oude muziek, vocal pop & jazz, volksmuziek... Wil je graag zelf een concert toevoegen? Dat kan via de UiT-databank.

24 januari 2020
Leuven

Zoekertjes

Koor uit Brugge zoekt tenoren, bassen en sopranen

Brugge
koor zoekt zanger(s)

Het ‘gemengd Brugs concertkoor’ Bryghia Cantat o.l.v. dir. Reinhilde Uyttendaele – 30 koorleden - zoekt tenoren, bassen en sopranen.  We repeteren elke dinsdagavond in WZC Regina Coeli in Sint-Andries – Brugge.

koor zoekt dirigent
Overijse
koor zoekt zanger(s)
Antwerpen
koor zoekt zanger(s)
Hoboken
dirigent zoekt koor
Liet

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of meerkorenprojecten zijn die zich richten naar specifieke doelgroepen binnen de koorwereld of daarbuiten.

Dé grootste koorwedstrijd ter wereld komt naar Vlaanderen van 5 tot en met 15 juli 2020.
Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

Terug naar boven