CORONAMAATREGELEN VOOR KOREN

Dankzij de vaccinatiecampagne en de verbeterende coronacijfers kunnen de versoepelingen vanaf 9 juni een verdere fase ingaan. Binnen- en buitenactiviteiten zijn dan mogelijk tot 50 personen.  

lees meer

 

Nieuws

Koorwereld
Nood aan tips om je stem opnieuw op temperatuur te krijgen? Schrijf je dan in voor een van onze sessies 'Smeer je stem' in jouw regio.
Podiumkans
BEvocaL zoekt goede en gemotiveerde zangers tussen 18 en 28 jaar: we houden audities op 21, 26 en 27 juni.
De World Choir Games gaan door in de herfstvakantie en we doen er alles aan om koren een optimale, veilige live ervaring aan te bieden!
Koorwereld
Op vijf jaar ontdekte Noa een kinderkoor in haar buurt. Ze hield van zingen en de zangmicrobe werd aangewakkerd...
Als lied van de maand juni hebben we gekozen voor 'Aux Champs-Elysées' van Joe Dassin. Zingen maar!

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief. Ontvang nieuwtjes, kalender en info over zingen, koor en vocale muziek. alle nieuwsbrieven

Vormingen

De Koor&Stem vormingsactiviteiten van 2021 vinden momenteel online plaats via Zoom. Onze vakantieactiviteiten voor kinderen en jongeren gaan gewoon door. Als de veiligheidssituatie dat zou vragen, zoeken we uiteraard ook daar tijdig naar een oplossing. Ontdek hier ons online en live aanbod, meer activiteiten volgen weldra.

gratis
online
Online
21 juni 2021
Tijdens deze workshop wordt er een tipje van de sluier opgelicht om een contactkoor op maat van jouw woonzorgcentrum of voorziening te starten en om met repertoire aan de slag te gaan.
Inschrijven voor 20/06
10 locaties in Vlaanderen
26 juni 2021
Zin om wat vocale opwarming te volgen en zo het nieuwe koorseizoen goed in te zetten? Schrijf je dan in voor een sessie 'Smeer je stem' op zaterdag 26 juni op 10 locaties in Vlaanderen.
Gent
5 juli 2021 tot 9 juli 2021
Zinge-zange-zon is een vijfdaagse zomerse vakantie-zingweek of koorkamp voor kinderen van 8 tot 13 jaar. Nieuw is dat we ook een tienergroep (13-16 jaar) samenstellen: meisjes en jongens die nog met knapenstem zingen.
Antwerpen
5 september 2021 tot 3 oktober 2021
In deze 4-daagse opleiding leer je hoe je als samenzangleider of dirigent met gevarieerde werkvormen en methodieken diverse groepen met plezier aan het zingen kan krijgen.

Zoekertjes

OPEN CALL : KLINK MEE IN NEWPOLYPHONIES

Antwerpen
organisatie zoekt zanger(s)

newpolyphonies is een concert/performance van Myriam Van Imschoot en Hyoid. Centraal in het werk staat samenklank, geïnspireerd door de natuur en de wereld die ons omringt. Spreekt het jou aan om aan deze voorstelling deel te nemen?

koor zoekt dirigent
Antwerpen Centrum
organisatie zoekt begeleider, dirigent, koor, zanger(s)
Gent
koor zoekt zanger(s)
Leuven
koor zoekt zanger(s)
Ekkergem

Projecten

Hier vind je de verschillende projecten waar we bij Koor&Stem aan werken en voor staan.  Dat kunnen wedstrijden, festivals, educatieve of meerkorenprojecten zijn die zich richten naar specifieke doelgroepen binnen de koorwereld of daarbuiten.

Koortraject met liedbundel, oefenfiles en als apotheose een reeks koorwandelingen door heel Vlaanderen in het najaar!
In deze opleiding leer je hoe je met gevarieerde werkvormen en methodieken diverse groepen met plezier aan het zingen kan krijgen.
Dé grootste koorwedstrijd ter wereld komt naar Vlaanderen van 30 oktober tot en met 7 november 2021.
Onder de noemer Doewap kunnen leerkrachten en scholen bij Koor&Stem terecht voor vorming, liedjes, schoolprojecten.
We geven een sterke impuls aan het zingen met mensen met dementie, hun familie en zorgverleners.
Heel Brussel aan het zingen krijgen én houden, dat is wat Singing Brussels wil bereiken. Samen met BOZAR, Födekam en A Cœur Joie.
Tussen oktober 2018 en december 2020 werkt Koor&Stem mee aan een Europees project waarbij we muziek gebruiken als middel voor sociale participatie.
BEvocaL is het Belgisch Nationaal Jeugdkoor. Een initiatief van de koorfederaties van de drie Belgische taalgemeenschappen.

Dirigeren

Koorklank.be is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking.  Met nieuws en inspiratie, partituren, repertoiretips, luistervoorbeelden.

#zingendoejesamen

Hier krijgen we energie van! Wat fijn om jullie en elkaar te zien repeteren: binnen in de vertrouwde lokalen maar ook buiten op speelplaatsen, in voetbalstadia of stadstuintjes,... Deel jullie eerste ervaring op social media en tag @koorenstem en gebruik #zingendoejesamen en/of #buitenrepeteren. Wij pikken de berichten op en verzamelen ze hier!

Terug naar boven