U bent hier

We kunnen je ondersteunen bij de artistieke ontwikkeling van je groep via ons aanbod koorcoaching: een topdocent op jouw repetitie, ondersteuning op maat, feedback nadien. We beschikken over een uitgebreide pool aan ervaren coaches die je koor op vele vlakken net dat tikkeltje verder kunnen brengen. 

Aanpak op maat

Koorcoaching geeft je de mogelijkheid om samen met gespecialiseerde docenten actief te werken aan de artistieke kwaliteit van je koor. Het is onontbeerlijk voor elk koor dat stap voor stap wil werken aan de verbetering van het artistieke niveau. Elke koorcoaching komt tot stand in overleg met het koor en hierbij houden we steeds rekening met het artistiek niveau van het koor en met de verwachting van de groep.

Participatie dirigent

Een coach kan van op afstand de repetitie mee volgen en tips of suggesties doorgeven. De coach kan ook de repetitie zelf in handen nemen en aan bepaalde aspecten werken. De aanwezigheid en actieve participatie van de dirigent is noodzakelijk. Want die moet nadien natuurlijk met de aangeboden tips verder aan de slag.

Standaard 6 uur 

Het standaardpakket koorcoaching bedraagt voor een aangesloten koor(familie) 6 uur per lidjaar. Pas op, voor een koorfamilie die als 1 organisatie aansluit, wil dit zeggen dat de 6u moet verdeeld worden over de koren binnen de familie. Maar weet dat er een aangepaste lidmaatschapsformule bestaat, waarmee je je lidmaatschap per subgroep kan uitbreiden om 2 extra uren te kunnen gebruiken.

Extra uren voor trajecten

Koorcoaching is het meest zinvol als ze wordt herhaald. Daarom moedigen we aan dat koor en coach voor langere tijd samenwerken in een traject. Een traject is een aanvraag van 3 x 2 uur binnen hetzelfde koorjaar, gespreid over een periode van minimum 5 weken. Om dit aan te moedigen geven we je bij de aanvraag van een traject 2 uur extra cadeau, waardoor het koor een totaal van 8 uur krijgt in dat lidmaatschapsjaar.

Gedeelde kost

Voor bij Koor&Stem aangesloten koren is deze dienstverlening bij het lidmaatschap inbegrepen. Koor&Stem betaalt het honorarium van de coach. Het koor zelf betaalt de verplaatsingsonkosten voor de koorcoach. 

Hoe werkt het

  • Dien je aanvraag minimum 6 weken vooraf in als Koor&Stem nog op zoek moet naar een geschikte coach.
  • Dien je aanvraag minimum 2 weken vooraf in als je al zelf afspraken hebt met een coach.
  • Je kan meerdere sessies tegelijk aanvragen, maar telkens maar voor 1 koorgroep.
  • Koorfamilies dienen dus per koor een aparte aanvraag in.
  • Je ontvangt meteen een automatische bevestigingsmail: jouw aanvraag is goed ontvangen!
  • We nemen indien nodig contact met je op om af te stemmen.
  • Koor en coach krijgen tot slot een definitieve bevestiging per mail.
  • De verdere praktische afspraken met de coach maak je zelf.

Koorcoaching aanvragen

Bij vragen kan je steeds terecht op koorcoaching [at] koorenstem.be

Types coaching

Er zijn verschillende types koorcoaching beschikbaar. Voor elke soort coaching hebben we andere coaches ter beschikking. Koren die nooit eerder een coaching aangingen, kunnen eerst genieten van een startcoaching. Zo een startcoaching, net als een scancoaching, kan helpen in het bepalen van verdere coachingsnoden én valt buiten het standaardpakket koorcoaching van 6u!

Vocal coaching

We werken aan de klank van het koor, een goede ademhalingstechniek, een goed stemgebruik, ... 

Scenische coaching

Hoe kom ik het podium op, hoe presenteert het koor zich, hoe werken we de partituren visueel uit, ...? 

Repertoirecoaching

Je krijgt advies met betrekking tot het repertoire, interpretatie en uitvoeringspraktijk. Ook heel nuttig als je rond een specifiek genre werkt (bv. renaissance).

Dirigentencoaching

We richten ons tot de dirigent en geven tips over repetitietechniek, slagtechniek, repertoirekeuzes, ...

Scancoaching

Wil je graag suggesties waaraan je op artistiek vlak de komende jaren kan werken? Tijdens een scancoaching komen 2 coaches elke één repetitie van 2u observeren en advies geven. Deze uren staan los van je standaardpakket.

nieuw

Startcoaching

Nog nooit eerder gebruik gemaakt van coaching? Maak via startcoaching kennis met wat koorcoaching voor jouw koor zou kunnen betekenen. Dit coachingspakket bevat één enkele sessie van 2 uur en staat los van je standaardpakket.

nieuw

 

 

 

 

 

 

 

 

Faq

Ik weet nog niet goed wat voor coaching we willen aanvragen.

Neem dan gerust contact met ons op via koorcoaching [at] koorenstem.be. We nemen dan zo snel mogelijk telefonisch contact met je op om de mogelijkheden te bekijken.

Hoe vinden we een koorcoach?

De medewerkers van Koor&Stem zullen een coach zoeken die past bij je koor. Heb je goede ervaringen met een coach die al eens bij je koor is geweest en wil je graag verder begeleid worden door deze coach? Vermeld dat dan zeker bij je aanvraag.

Hoe weet ik hoeveel uur coaching ons koor nog kan aanvragen?

In principe heeft elk bij Koor&Stem aangesloten koor recht op 6 uur coaching per werkjaar (oktober - september). Het koor krijgt 2 uur coaching extra als het deze uren als een traject inplant en aanvraagt.  Een scancoaching of startcoaching wordt los van deze 6 uur coaching bekeken.

Wat bedoelen we met een coachingstraject?

Van zodra een koor in één aanvraag meteen 3 sessies van 2 uur opneemt, bij een zelfde coach, over een periode van minimum 5 weken, binnen hetzelfde lidmaatschapsjaar (oktober-september), spreken we over een langdurige samenwerking en dus een traject. In dat geval krijg je van Koor&Stem 2u extra cadeau, omdat we deze duurzame manier van werken extra willen steunen. Pas wanneer je langer kan samenwerken met een coach, zullen de effecten van een coaching in het koor echt hun vruchten afwerpen.

Hoe werkt de koorcoaching in het geval van een koorfamilie?

Als je als koorfamilie bij Koor&Stem bent aangesloten als 1 organisatie, betaal je dus ook maar 1 keer lidged en krijg je van Koor&Stem maar 1 keer een standaardpakket van 6u koorcoaching. Dat pakket moet je verdelen over alle koren binnen de familie. Je kan echter voor elk koor apart binnen je familie nog een 'maxi-lidmaatschap' aanvragen, aan een meerkost. Dit maxi-lidmaatschap geeft dat koor 2u extra koorcoaching. Op deze manier kan je binnen de familie aan voordelig tarief lid blijven en toch voor iedere groep een mooi pakketje koorcoaching gebruiken.

Waar vind ik het lidnummer van ons koor terug?

In de twizzitomgeving van je koor.

Aantal uren

   
Standaardpakket 6 Het standaardpakket koorcoaching bedraagt voor een aangesloten koor(familie) 6 uur per lidjaar. Voor bij Koor&Stem aangesloten koren is deze dienstverlening bij het lidmaatschap inbegrepen.
 
Korenfamilie +2 Ook voor een korenfamilie is het standaardpakket 6u. Weet dat er echter een aangepaste lidmaatschapsformule bestaat voor korenfamilie, waarbij je per subgroep aan voordelig tarief 2 extra uren coaching bijkrijgt, naar keuze in te zetten binnen de korenfamilie. Meer weten
 
Coachingstraject  +2 We moedigen koor en coach aan om voor langere tijd samen te werken in een traject van 3 x 2uur gespreid over een periode van minimum 5 weken, binnen hetzelfde lidmaatschapsjaar (oktober-september). Je krijgt dan 2 uur extra cadeau, waardoor het koor een totaal van 8 uur krijgt in dat lidmaatschapsjaar.

Koorcoaching aanvragen

intern
Factuur voor betaling doorgegeven op onderstaande datum.
Dit is een veld voor interne berichten over deze coaching.
Schrijf hier een optionele tekst die wordt opgenomen in de definitieve bevestigingsmail naar koor en coach.

JOUW KOOR

Met welk doel voor ogen? Graag hier de context schetsen.
Welke type koorcoaching wil je aanvragen? Meer info hierboven op de pagina.


VOCAL COACHING

We werken aan de klank van het koor, een goede ademhalingstechniek, een goed stemgebruik.


SCENISCHE COACHING

Hoe kom ik het podium op, hoe presenteert het koor zich, hoe werken we de partituren visueel uit?


DIRIGENTENCOACHING

We richten ons tot de dirigent en geven tips over repetitietechniek, slagtechniek, repertoirekeuze.


REPERTOIRECOACHING

Je krijgt advies met betrekking tot het repertoire, interpretatie en uitvoeringspraktijk.


SCANCOACHING

2 coaches komen elk een repetitie observeren en advies geven gedurende 2 sessies van 2uur.


STARTCOACHING

Kennismaking met wat koorcoaching voor jouw koor kan betekenen gedurende 1 sessie van 2uur.

Wat is het totaal aantal uren dat je wenst op te nemen?

We moedigen het werken in een traject aan. Een aanvraag die 3 x 2 sessies van 2 uur bevat, wordt beschouwd als een coachingstraject. Elk koor dat een traject aanvraagt, krijgt 2 uren extra cadeau, waardoor het koor een totaal van 8 uur kan inzetten.

Het standaardpakket bestaat uit 6 uur voor de hele familie + 2 extra coachingsuren per aangesloten subgroep van een korenfamilie, indien er wordt gekozen voor maxilidmaatschap. Een aanvraag die 3 x 2 sessies van 2 uur bevat, wordt beschouwd als een coachingstraject. Elk koor dat een traject aanvraagt, krijgt 2 uren extra cadeau, waardoor het koor een totaal van 8 uur kan inzetten.

Het standaardpakket bestaat uit 6 uur voor de hele familie + 2 extra coachingsuren per aangesloten subgroep van een korenfamilie, indien er wordt gekozen voor maxilidmaatschap. Een aanvraag die 3 x 2 sessies van 2 uur bevat, wordt beschouwd als een coachingstraject. Elk koor dat een traject aanvraagt, krijgt 2 uren extra cadeau, waardoor het koor een totaal van 8 uur kan inzetten.

Over hoeveel sessies wil je die uren spreiden?
Wanneer moet of kan de koorcoaching plaatsvinden?
Verreken meteen de extra uren (traject, familie, maxi) waar het koor recht op heeft.
Wanneer wil je dat de koorcoaching plaatsvindt? Wat is de beste periode? Wat past wel of niet?
:
:
:
:


WAAR

Waar wil je dat de coaching plaatsvindt?


DE KOORCOACH

Optionele toelichting, suggesties, vragen ...

Contactgegevens koorcoach

Koor&Stem werkt met gekwalificeerde deskundigen en behoudt zich het recht om de voorgestelde coach niet te weerhouden als die niet aan de kwalificaties voldoet. Koor&Stem geeft graag kansen aan nieuwe coaches, en kan een ervaren coach meesturen om de nieuwe coach te begeleiden. Koor&Stem betaalt opdrachten enkel op een fiscaal correcte wijze (www.juistisjuist.be), de voorgestelde coach dient zich hiermee akkoord te verklaren. 


CONTACTPERSOON KOOR

Wil je ons nog iets vragen of vertellen?
Terug naar boven