U bent hier

Onze jaarlijkse Koor&Stem Festivals zijn gloednieuw en helemaal klaar om koren en zangers van over heel Vlaanderen samen te brengen.  De Festivals vinden ieder jaar plaats in een andere provincie en bieden een fijne combinatie van presentatieconcerten, feedback, toffe workshops en netwerking. Een must voor ieder koor en een plezier voor losse zangers. Als koor inschrijven voor het Festival, betekent in de eerste plaats een inschrijving voor de presentatieconcerten, maar het Festival biedt zoveel meer. Ontdek hieronder wat een koordeelname aan het Festival betekent.

Presentatieconcerten in festivalformule

De presentatieconcerten zijn geen wedstrijden, maar wel goed omkaderde optredens gekoppeld aan collegiale gesprekken met onze coaches. Zij helpen aantredende koren met plezier verder in hun ontwikkeling. Elke dag van het Festival kunnen een tiental koren optreden, maar in de loop van de dag kan je ook deelnemen aan andere activiteiten.

Activiteiten

Elke dag kan je verschillende workshops volgen. Alle workshops vinden meermaals plaats, zodat je zelf je programma kan samenstellen. Daarnaast zijn delegaties van ingeschreven koren uitgenodigd op de netwerkreceptie, kan je de hele dag terecht in het koorcafé om iets te eten of drinken of kan je gezellig samen naar het slotconcert.

Ieder koor welkom

Ieder koor of ensemble, ongeacht leeftijd, samenstelling of grootte, komt in aanmerking om deel te nemen. Al vanaf vier zangers vind je een plaatsje op ons podium. Er is geen preselectie en alle feedback wordt op maat gegeven. Je wordt voor je optreden wel zo goed mogelijk gematcht met gelijkaardige koren. 

Speciale edities

We organiseren jaarlijks een festival. Elke vier jaar is er een algemene editie waar alle koren ongeacht genre, grootte, samenstelling of bezetting kunnen optreden. In de tussenjaren focussen we op specifieke genres of doelgroepen, zoals lichte muziek of kinder- en jeugdkoren. Ontdek verder op deze pagina wanneer welke editie plaatsvindt.

Artistieke ontwikkeling, teambuilding én netwerking

Een uitstap naar één van onze festivals is niet enkel een mooie stap in de artistieke ontwikkeling van je koor, maar het is ook een heuse teambuilding én  je hebt veel gelegenheid om te netwerken. De hele dag door is er een koorcafé, waar je kan eten en drinken en in de vooravond kan je met een delegatie van je koor naar de netwerkreceptie. 

Tweede editie in oktober 2023

De allereerste editie vond plaats van 29 tot 30 oktober 2022 in Den Egger in Scherpenheuvel-Zichem en richtte zich specifiek op koren lichte muziek.  De tweede editie vindt plaats op 28 en 29 oktober 2023 in cc Binder in Puurs. Het is een volledig open editie en dus geschikt voor alle genres en bezettingen. In 2024 staat er opnieuw een editie gepland met een dag die focust op lichte muziek.

Aftermovie Festival Popkoren 2022

De allereerste editie vond plaats van 29 tot 30 oktober 2022 in Den Egger in Scherpenheuvel-Zichem en richtte zich specifiek op koren lichte muziek: popkoren, showkoren, jazz- of gospelkoren of –ensembles konden er zich presenteren en genieten van interessante workshops. Bekijk onze aftermovie!

Waarom deelnemen?

  • De kans om je voor te stellen als koor, met een eigen vrij programma 
  • Feedback gesprek tussen onze coaches, jouw dirigent en max 5 vertegenwoordigers van het koor
  • Professionele opname van jouw kooroptreden op youtube 
  • De kans vele andere kooroptredens bij te wonen 
  • Interessante workshops voor de zangers
  • Netwerkreceptie voor dirigenten en koorbesturen 
  • Doorlopend koorcafé met eten en drinken 

 

 

 

 

 

 

 

 


JOUW OPTREDEN

Elke dag van het festival kunnen een 10-tal koren optreden. Jouw optreden kan je heel vrij invullen, hieronder meer info. Aan het voorbereiden op iets bijzonders? Laat het ons vooraf weten, dan kan ons panel je heel gericht evalueren.

Duur 15 minuten muziek 
Repertoire Geen vereisten. Je mag deelnemen met het repertoire waar je graag feedback op wil krijgen. 
Bezetting A capella of met (beperkte) begeleiding. Hou rekening met beperkte opbouwtijd voor je set. Piano steeds aanwezig.
Versterking Enkel mogelijk op presentatieconcerten specifiek voor lichte muziek.
Feedback Ieder koor dat zich op het festivalpodium presenteert, krijgt achteraf een gesprek met ons koorcoachenpanel. Het panel bestaat uit 3 ervaren koorcoachen en zij helpen je zo goed mogelijk verder op weg met hun evaluatie en raad. Het maakt niet uit of je een nieuw of een oud koor bent, een koor met weinig podiumervaring of een doorwinterd wedstrijdkoor, het panel geeft feedback en advies op maat van jouw koor. Er zijn geen scores en er is geen ranking. Alles draait rond samen groeien in een sfeer zonder competitie!
 

Edities

De eerste editie van het Koor&Stem Festival vond plaats van 29 tot 30 oktober 2022 in Den Egger in Scherpenheuvel-Zichem en richtte zich specifiek op koren lichte muziek: popkoren, showkoren, jazz- of gospelkoren of –ensembles konden er zich presenteren en genieten van interessante workshops. 

Koor&Stem festival 2023

De tweede editie van het Koor&Stem festival vindt plaats op 28 en 29 oktober 2023 in cc Binder in Puurs. Het is een algemene editie en dus open voor alle genres en bezettingen. 

Koor&Stem festival 2022

De allereerste editie van het Koor&Stem festival vond plaats 29 en 30 oktober 2022 in Den Egger in Scherpenheuvel-Zichem en richtte zich specifiek op zangers lichte muziek: pop, show, jazz, close harmony. 

voorbij

als koor inschrijven voor EEN Koor&Stem festival

Je schrijft je koor in per dag. Inbegrepen: toegang tot alle workshops, eigen optreden, feedbackmoment met koorcoachen, dagtoegang tot alle optredens, netwerkreceptie. De inschrijvingsprijs is variabel o.b.v. het aantal zangers, met een plafond van €500 voor aangesloten koren en €600 voor niet-aangesloten koren. Je inschrijving is pas definitief na betaling van de registratieprijs.

  Registratieprijs Per zanger Wie
     € 150 per koor + € 10 per zanger  Aangesloten koren
  € 250 per koor + € 10 per zanger  Niet-aangesloten koren


 

Terug naar boven