U bent hier

Het Koor&Stem Festival vindt ieder jaar plaats in de herfst op een andere locatie in Vlaanderen en biedt een fijne combinatie van podiumkansen voor koren, feedback op je concert, toffe workshops en netwerking. Een must voor ieder koor en een plezier voor losse zangers. Als koor inschrijven voor het Festival, betekent in de eerste plaats een inschrijving om op te treden en feedback te krijgen, maar het Festival biedt veel meer dan dat. Ontdek hieronder wat een koordeelname aan het Festival betekent.

Optreden en feedback krijgen

Uiteraard draait het Festival in de eerste plaats rond koorconcerten! Wat de concerten op het Festival bijzonder maakt, is dat ze worden bijgewoond door een panel van ervaren koorcoaches. Neen, de optredens zijn zeker geen wedstrijden. Je krijgt geen punten, maar je krijgt wel feedback op maat in de vorm van een collegiaal gesprek gesprek met onze coaches na afloop van je optreden én een schriftelijk verslag. Onze coaches helpen aantredende koren met plezier verder in hun ontwikkeling via tips en aanbevelingen.

Ieder koor welkom

Ieder koor of ensemble, ongeacht leeftijd, samenstelling of grootte, komt in aanmerking om deel te nemen. Al vanaf vier zangers vind je een plaatsje op ons podium. Er is geen preselectie en alle feedback wordt op maat gegeven. Je wordt voor je optreden wel zo goed mogelijk gematcht met gelijkaardige koren. 

Artistieke ontwikkeling, teambuilding én netwerking

Naar het Koor&Stem Festival kom je niet gewoon voor even. Je deelname houdt een heel dagprogramma in van repeteren, soundchecken, optreden, workshops volgen, babbelen met de koorcoaches, keuvelen op de netwerkreceptie,... Bovendien kan je de hele dag gezellig bijkletsen in de koorbar of aan de foodtrucks. Een uitstap naar één van onze festivals is dus niet enkel een mooie stap in de artistieke ontwikkeling van je koor, maar het is ook een toffe teambuilding én je hebt veel gelegenheid om te netwerken. 

Activiteiten

Elke festivaldag is anders. In het programma vind je elke dag andere workshops. Ben je als koor ingeschreven, dan is de toegang tot die workshops voor al je zangers gratis. Die workshops vinden meermaals per dag plaats, zodat ieder zijn eigen dagprogramma kan samenstellen. Daarnaast zijn delegaties van ingeschreven koren uitgenodigd op de netwerkreceptie, kan je gezellig samen concerten van andere koren bijwonen of kan je deelnemen aan andere activiteiten in het programma.

Jaarlijkse editie, wisselende locatie

Het Festival gaat ieder jaar door in de herfst, behalve om de drie jaar, wanneer er in de plaats van het Festival een Koor&Stem wedstrijd doorgaat. Het Festival wisselt ieder jaar van provincie, zodat alle koren in Vlaanderen de gelegenheid hebben eens dichter bij huis deel te nemen. Kijk verderop wanneer welke editie waar plaatsvindt.

Opnames

Alle kooroptredens op het Koor&Stem Festival worden opgenomen door een professionele cameraploeg. De uitvoering van 1 koorwerk per koor wordt afgewerkt tot een mooi filmpje, zodat ieder koor ook achteraf nog kan nagenieten. Met deze filmpjes bieden we koren graag een middel aan om zichzelf online meer zichtbaar en hoorbaar te maken. Op aanvraag kunnen meer filmpjes worden afgewerkt.

Aftermovie Festival Popkoren 2022

De allereerste editie vond plaats van 29 tot 30 oktober 2022 in Den Egger in Scherpenheuvel-Zichem en richtte zich specifiek op koren lichte muziek: popkoren, showkoren, jazz- of gospelkoren of –ensembles konden er zich presenteren en genieten van interessante workshops. Bekijk onze aftermovie!

Edities

De eerste editie van het Koor&Stem Festival vond plaats van 29 tot 30 oktober 2022 in Den Egger in Scherpenheuvel-Zichem en richtte zich specifiek op koren lichte muziek. Sinds 2023 kunnen alle genres van koren zich inschrijven voor het Festival. Bekijk foto's en filmpjes van voorgaande edities of neem al eens een kijkje naar de opties voor toekomstige edities.

Het Koor&Stem festival komt terug! We maken ons klaar voor een onvergetelijke derde editie op zaterdag 30/11 en zondag 1/12 in Brugge. Koren kunnen nu inschrijven!
De tweede editie van het Koor&Stem festival vond plaats op 28 en 29 oktober 2023 in cc Binder in Puurs. 
De eerste editie van het Koor&Stem festival vond plaats 29 en 30 oktober 2022 in Den Egger in Scherpenheuvel-Zichem en richtte zich specifiek op zangers lichte muziek: pop, show, jazz, close harmony.

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar boven