Financiële ondersteuning voor een zingend schoolproject

Wil je een kunstenaar, cultuureducatieve organisatie of academie voor een project in je school binnenbrengen? Dan kan je financiële ondersteuning aanvragen via een dynamoproject. Koor&Stem kan daarbij de rol van cultuureducatieve organisatie opnemen.

Laatste wijziging: 24 april 2024

In 7 stappen

Dynamo geeft scholen reeds langer de kans om een groter kunstenproject uit te werken op school. Op die manier kan een school meer cultuurbeleving op school aanbieden, laten ontdekken of versterken op een professionele manier. Via de website van cultuurkuur leer je in zeven stappen hoe je van je idee een concreet plan maakt door noden en doelen in kaart te brengen, een kunstenaar of organisatie te contacteren, een plan te bedenken en projectaanvraag in te dienen.
Lees hier meer.


Belangrijke criteria

Met een Dynamo-aanvraag kan je school 2000 euro ondersteuning krijgen. Goedkeuring hangt af van 4 criteria:

  • Werk samen met een creatieve partner met professionalisering als doel
  • Zorg ervoor dat je traject meerdere dagen duurt
  • Zorg ervoor dat je traject tijdens de lesuren plaats vindt.
  • Zorg voor een project op maat van je school

Wanneer?

Hou rekening met de deadlines.

  • Dien je project online in t.e.m. 15 november voor projecten die plaatsvinden tussen 1 februari en 30 juni.
  • Dien je project online in t.e.m. 15 mei voor projecten die plaatsvinden tussen 1 september en 31 januari.

Dat betekent dat je nu nog tot 15 mei in je pen kan kruipen voor projecten die je tot 31 januari 2025 wil realiseren. Succes!

Voor zingen op school moet je bij Koor&Stem zijn

Wil je graag een project specifiek rond zingen en stemgebruik realiseren? Dan kan Koor&Stem de rol van cultuureducatieve partner opnemen. In het verleden dienden scholen al succesvolle dynamoprojecten in voor projecten in de lagere school. Denk daarbij aan uitgebreide schoolzangdagen, Doewap met band of projecten op maat waarbij een Koor&Stemdocent hielp bij de opstart van een schoolkoor. Ook in de middelbare school werkten we verschillende keren op maat van de school gelinkt aan het project Overal en nergens thuis, waarbij filosoferen over discriminatie en vooroordelen inspiratie bood voor rap- en samenzangsessies. Verras ons met jouw vraag en samen bekijken we hoe we een fijn schoolproject kunnen uitwerken.