U bent hier

De zoektocht naar de juiste muziek voor jouw koor is een opdracht die nooit af is. Ieder concert opnieuw spreken dirigenten hun bronnen aan op zoek naar muziek die graag gezongen en beluisterd wordt. Bibliotheekbezoek is mogelijk na afspraak. We leggen de gewenste partituren, liedbundels of boeken voor je klaar in een zaaltje waar je ze kan consulteren en/of meenemen om te ontlenen. 

Een unieke collectie

Koor&Stem heeft een unieke muziekbibliotheek met ca. 190.000 originele koorpartituren van uitgevers uit heel de wereld. Sinds jaar en dag komen dirigenten naar de bibliotheek voor repertoireadvies. We voeren een actief aankoopbeleid. We volgen de nieuwe uitgaven van verschillende uitgeverijen op de voet. Partituren en boeken kunnen ontleend worden. Laat ons op voorhand weten welke partituren je zoekt en we leggen een stapeltje muziek klaar! Oude partituren, handschriften, naslagwerken, cd’s en tijdschriften kan je alleen consulteren.

  Een greep uit onze catalogus

  • koormuziek: profaan en religieus voor gemengde en gelijke stemmen, a capella en met begeleiding
  • volksliederen: nationaal en internationaal, éénstemmig en meerstemmig, a capella en met begeleiding (piano, symfonisch orkest, koperensemble e.a.)
  • kunstliederen: sololiederen, specifiek het Vlaamse kunstlied vanaf 1830
  • naslagwerken over koormuziek, componistenbiografieën
  • binnen en buitenlandse koortijdschriften
  • pedagogische uitgaven

  Online bibcatalogus

  Onze online bibcatalogus kan je raadplegen op Koorklank.be

  Koorklank is ons online platform voor dirigenten en iedereen die artistiek betrokken is bij koorwerking. Je vindt er een selectie werk van Vlaamse componisten, vrij te downloaden en gebruiken, met praktische tips, luistervoorbeelden en achtergrondinfo. Want Koorklank heeft een boon voor Vlaamse koormuziek en hun componisten. We stellen hen aan je voor via een overzichtelijke componistenfiche met up-to-date info. En in de vraag-antwoordrubriek bereikt je prangende (repertoire)vraag een boel dirigenten uit Vlaanderen. Of deel jij jouw jarenlange ervaring met aanstormend talent?
   
  Ook onze online bibcatalogus is nu via Koorklank.be toegankelijk.

  Ga naar koorklank.be/bibliotheek

  Contact

  Liesbeth Segers
  bibliotheek, repertoire en uitgaven
  liesbeth.segers [at] koorenstem.be
  03 237 96 43

  Welkom

  De bibliotheek van Koor&Stem is toegankelijk voor leden van Koor&Stem (dirigenten, koorleden, individuele leden) voor consultatie en ontlening. Je moet in het bezit zijn van een bibliotheekkaart (€ 15), geldig voor één jaar.

  Bibliotheek Antwerpen

  Pater Pirestraat 50
  2018 Antwerpen
  03 237 96 43
  bib [at] koorenstem.be
  Openingsuren: ma-vr 9.00 – 16.30 u. (enkel op afspraak)

  Laat ons op voorhand weten welke partituren je zoekt en we leggen een stapeltje muziek voor je klaar!

  Terug naar boven