U bent hier

'Be Like the Bird' door jong dameskoor Amaranthe

Amaranthe presenteert 'Be Like the Bird'!

‘Be like the bird that, pausing in her flight awhile on boughs too slight, feels them give way beneath her, and sings, knowing she hath wings.’

‘Wees zoals een vogel, even pauzerend op een te dun takje, voelend dat het haar gewicht niet kan houden, maar lacht en zingt omdat ze weet dat ze vleugels heeft’.

De Canadese componiste Abbie Betinis componeerde in 2009 een prachtige melodie, en maakte daarbij gebruik van deze tekst van de Franse schrijver en dichter Victor Hugo. Ze schreef deze canon geïnspireerd door haar eigen strijd tegen kanker en draagt het tegelijk op aan een innovatieve meisjesschool in West Virginia. 'May they continue to educate, empower and inspire each girl to know that “she hath wings” '.

Met deze melodie en tekst in gedachten ging Johannes voor deze productie op zoek naar nieuwe, ongekende en uitdagende koormuziek die zowel vormelijk als inhoudelijk niemand onberoerd zal laten. De mens beoogt geen controle op de natuur rondom ons, maar herkent haar schoonheid, haar waarde en laat zich inspireren. Het hart jubelt, springt, klopt, opent zich en laat zich vervullen door glinsterende natuurpracht en echte schoonheid. Zomaar voor het grijpen, voor wie er oog en oor voor heeft. Als klap op de vuurpijl liet Amaranthe een nagelnieuw werk componeren door de getalenteerde en reeds gerenommeerde Vlaamse componist Hans Helsen, gebaseerd op ‘Be Like the Bird’ van Bettie Betinis.

In de uitwerking van deze a capella productie laat Amaranthe zich andermaal bijstaan door de ongeëvenaarde bewegingscoach Panda Van Proosdij (NL)

Laat u beroeren en inspireren door de nieuwste productie van jong dameskoor Amaranthe olv Johannes Dewilde!

Hartelijk welkom op één van onze concerten.

- Zondag 22 maart 2020 te Oudenaarde in de Sint-Jozefskerk.
- Zaterdag 28 maart 2020 te Gent in de Kerk Christus Koning, Rerumnovarumplein.

Hoe kan u tickets bestellen?
- U stuurt een e-mail naar tickets [at] amarantheoudenaarde.be met vermelding van het aantal gewenste kaarten.
- Via het nummer 0491/74.86.51 kunnen sms'n verstuurd worden en ook bij de koorleden zijn kaarten verkrijgbaar.

Wanneer

22 maart 2020 om 16:30

Waar

Sint-Jozef Kerk
Sint-Jozefplein 8
9700 Oudenaarde
Routebeschrijving

Contact

0491/74.86.51

Reservatie

0491/74.86.51

Prijzen

€17.0
Meer prijsinfo

Basistarief: 17,00 €; ADD: 19,00 €; -12 jaar: 8,00 €

Terug naar boven