U bent hier

Concert Cantabo - De 15 mysteries van de Rozenkrans

Tijdens het Festival Kerkmuziek geeft Cantabo een concert. Schola Gregoriana Cantabo heeft in samenwerking met de Bulgaarse luitist Yavor Genov een programma samengesteld geïnspireerd op de 15 Mysteries van de Rozenkrans.
Vooreerst zijn er de vijf blijde mysteries: de boodschap aan Maria, het bezoek van Maria aan Elisabeth, de geboorte van Jezus, de opdracht van Jezus in de tempel, het terugvinden van Jezus in Jeruzalem.Vervolgens de vijf droevige mysteries: de doodstrijd in de Hof van Olijven, de geseling, de doornenkroning, de kruisdraging, de kruisdood van Christus.Ten slotte de vijf glorierijke mysteries: de verrijzenis, de hemelvaart van Christus, de nederdaling van de H.Geest, de ten hemel opneming van Maria, de kroning van Maria.
Schola Gregoriana Cantabo heeft hierbij aansluitende gregoriaanse gezangen uitgekozen, en Yavor Genov verrijkt het geheel met bijpassende luitwerken van Gombert, Josquin des Prez, Morales en anderen.
Cantabo stelt zich onder andere tot doel, het verhaal van het christendom te brengen. Als we de verhalen van het christendom niet meer kennen, missen we heel wat in de kunstuitingen die erop gebaseerd zijn.

Wanneer

23 augustus 2019 om 20:00

Waar

Oude Abdij Drongen
Drongenplein 26-27
9031 Drongen (Gent)
Routebeschrijving

Contact

03 237 96 43

Prijzen

€15.0
Meer prijsinfo
Basistarief: 15,00 €
Terug naar boven