U bent hier

Concertgebouworkest YOUNG + Singing Molenbeek en Equinox

Ontdek vandaag de talenten van morgen tijdens deze unieke samenwerking tussen het Concertgebouworkest YOUNG en het Brusselse kinderkoor Singing Molenbeek. 

Ontdek vandaag de talenten van morgen tijdens deze unieke samenwerking tussen het Concertgebouworkest Young en de Brusselse kinderkoren Singing Molenbeek en Equinox. 

Concertgebouworkest Young is het internationale jeugdorkest van het Koninklijk Concertgebouworkest. Meer dan 70 jongeren tussen 14 en 17 jaar uit 27 landen krijgen er sinds begin 2019 een kwaliteitsvolle opleiding tot musicus. Tijdens het RCO Young Summer Camp in augustus 2019 krijgen ze een intensief programma met groeps- en orkestrepetities, kamermuziek, coachingsessies en workshops door professionele workshopleiders en lessen van musici van het concertgebouworkest. Het concert op 24 augustus in Flagey is het slotstuk van deze intense periode.

Voor dit concert treedt Concertgebouworkest Young op met de kinderkoren Singing Molenbeek en Equinox. Flagey biedt al drie jaar een podium aan het koor. Onder leiding van pianist Julien Libeer en zanger Zeno Popescu krijgen de kinderen een regelmatige opvolging en onderricht in koorzang, tijdens de schooluren. Het resultaat is reeds zichtbaar: zowel de kinderen als hun gezin en vrienden voelen zich meer betrokken bij de scholen en bijgevolg bij het stadsleven. De kinderen halen bovendien veel zelfvertrouwen uit de concerten voor het grote publiek.

Flagey, Royal Concertgebouw Orchestra

€ 17 > 5

Wanneer

24 augustus 2019 om 20:15

Waar

Flagey
Heilig-Kruisplein
1050 Elsene
Routebeschrijving

Contact

02-641.10.20
flagey.be

Prijzen

€17.0
Terug naar boven