Tickets World Choir Games nu beschikbaar hier

Sluiten

U bent hier

Gregoriaanse gezangen - Rosa Mystica

Onder de titel 'Rosa Mystica' brengt het ensemble “Schola Trunchiniensis” gregoriaanse gezangen die verbonden zijn aan de verering van de Maagd Maria. Dit repertoire is doordrongen van een bijzondere poëzie en lyrische geest. Het programma wordt aangevuld met middeleeuws instrumentaal repertoire; twee dames uit de schola, Iris Eysermans en Ann De Lentacker, bespelen het “organetto” en het “clavisimbalum”.
De “Schola Trunchiniensis” bestaat uit 6 dames met een grote passie voor het gregoriaans. Sinds 2017 staat deze schola onder de leiding van Peter Canniere, docent aan het Centrum Gregoriaans in Drongen. Zij zien het als hun missie om zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met de schoonheid en de rijkdom van de gregoriaanse muziek. De aandacht gaat hierbij naar het 'gezongen woord': de muziek staat ten dienste van de tekst en niet andersom. De liturgische context en tekstinhoud zijn de basis voor een goede uitvoeringspraktijk. De studie van de neumen in de oude handschriften zijn hierbij een belangrijk hulpmiddel.
In de voorbije jaren gaf de Schola Trunchiniensis concerten in Leuven, Luik en Drongen. Het koor luisterde ook liturgische vieringen op in Leuven en Luik.

Wanneer

16 oktober 2021 om 20:00

Waar

Sint-Lambertuskerk
Kessel-Dorp
2560 Kessel (Nijlen)
Routebeschrijving

Prijzen

€15
Terug naar boven