U bent hier

Jules Van Nuffel : Huldeconcert

Vier koren uit Leuven en Mechelen brengen een hulde aan Jules Van Nuffel. Jules wie? Ontdek alle gedaanten van deze onbekende grootmeester tijdens onze concerten in Leuven en Mechelen.

Jules Van Nuffel (1883-1953) was priester, koordirigent en componist. Hij was directeur van het Lemmensinstituut, toen nog in Mechelen, en gaf les aan de KU Leuven. Hij was ook de oprichter van het befaamde Sint-Romboutskoor in de kathedraal. Als componist schreef hij een indrukwekkend oeuvre bij elkaar dat bij koren nog steeds op veel bewondering kan rekenen.

Van Nuffels muziek is overweldigend en intiem tegelijk. Als geen ander kon Van Nuffel woorden vertalen in muziek. Dat is de kracht van zijn werk voor koor: zelfs zonder woorden begrijp je wat je hoort. Maar tegelijk blijft er zoveel mysterie over. Van Nuffel bezat de zeldzame gave om de eeuwigheid in één kort moment te verklanken. Dat moet je echt eens horen.

Met meer dan honderd zangers brengen we een hulde aan Jules Van Nuffel, die dit jaar 140 jaar zou zijn geworden. Koen Vits en Johan Van Bouwelen, beiden dirigent en Van Nuffel-expert, hebben een programma samengesteld dat alle gedaanten van deze onbekende grootmeester belicht.

Het koor wordt bijgestaan door Peter Pieters op orgel.

Wanneer

3 juni 2023 om 15:30

Waar

Sint-Romboutskathedraal
Onder-den-toren z/n
2800 Mechelen
Routebeschrijving

Prijzen

€15
Terug naar boven