U bent hier

Kerstconcert voor het goede doel

Hoewel de zon nog heel erg haar best doet, worden de blaadjes nu echt wel geel en bruin en de dagen korter. Beseft u het al? Nog een paar weken en we vieren Kerstmis. Onze zangeressenhartjes gaan sneller slaan bij de gedachte aan ‘the most wonderful time of the year’. We willen die kerstvreugde ook dit jaar weer met u delen en nodigen u daarom uit voor een concertje voor een goed doel dat ons nauw aan het hart ligt. Het ADPKD fonds (meer info hieronder) van de KU Leuven sponsort onderzoek naar een veel voorkomende erfelijk nierziekte die we van dichtbij kennen bij Moi Kochani. Aarzel dus niet en noteer ons concert op 16 december om 16u30 met stip in uw agenda. We verwachten u in de mooie Sint-Kwinten kerk van Linden. Zowel bekende carols als moderne kerstnummers passeren de revue, kerstsfeer gegarandeerd. Achteraf nodigen we u graag uit voor een lekker drankje – het eerste zit inbegrepen in de prijs van uw ticket.

ADPKD of Autosomaal Dominante Polycystische Nierziekte is de meest voorkomende erfelijke nierziekte. Een ziekte waaraan één van onze zangeressen en haar zoontje leiden. De ziekte wordt gekenmerkt door de vorming en groei van cysten in beide nieren en leidt uiteindelijk in vele gevallen tot nierfalen, waarvoor dialyse of niertransplantatie nodig is. Op dit moment zijn er geen middelen gekend die de ziekte kunnen genezen. Er is momenteel slechts één product op de markt dat de ziekte in zekere mate afremt, maar tegelijkertijd belangrijke nevenwerkingen heeft en een strikte opvolging vereist. Naast betere medicatie, blijft er nood aan beter inzicht in onderliggende mechanismen op celniveau.

Met de steun van het ADPKD Fonds zet het onderzoekslabo in op zowel fundamentele als klinische studies om de ziekte beter te begrijpen en te behandelen. Tegelijkertijd zijn er initiatieven om informatie op maat van patiënt en familie te kunnen aanbieden.

Meer Info via ADPKDfonds [at] uzleuven.be en https://www.uzleuven.be/nl/autosomaal-dominante-polycysteuze-nierziekte-...

Wanneer

16 december 2018 om 16:30

Waar

Sint-Kwinten kerk
Kerkdreef 2
3210 Lubbeek
Routebeschrijving

Prijzen

€15.0

Basistarief: 15,00 €; Kinderen tot 3 jaar: 0,00 €; Kinderen van 4 tot 12 jaar: 8,00 €