U bent hier

Landru - Nieuw programma!

Een geestig proces van een moordzaak zonder lijken.  Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor brengen een theaterconcert waarin de illustere zaak rond de Franse seriemoordenaar Henri-Désiré Landru wordt opgevoerd.   Deze burgerman, echtgenoot en vader van vier heeft een buitengewone aantrekkingskracht op vrouwen. Hij verleidt gedurende 4 jaar (1915-1919) maar liefst 283 dames, vooral weduwes die hun man verloren in de Grote Oorlog. De rijksten onder hen belooft hij de ...

Een geestig proces van een moordzaak zonder lijken. 

Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor brengen een theaterconcert waarin de illustere zaak rond de Franse seriemoordenaar Henri-Désiré Landru wordt opgevoerd.  

Deze burgerman, echtgenoot en vader van vier heeft een buitengewone aantrekkingskracht op vrouwen. Hij verleidt gedurende 4 jaar (1915-1919) maar liefst 283 dames, vooral weduwes die hun man verloren in de Grote Oorlog. De rijksten onder hen belooft hij de hemel, maar uiteindelijk verdwijnen ze in zijn oven. Behalve hoge stapels kleren en wat as blijft er van zijn slachtoffers niets over.  

De enige getuige van deze gruweldaden is Landru zelf. Tijdens zijn proces lost hij geen woord en weerlegt, vaak op spitsvondige of zelfs komische wijze, iedere aanwijzing die hem als dader aanduidt. De rechtszaak wordt zo hilarisch dat het soms meer weg heeft van een komedie: ‘Het is hier geen theaterzaal, monsieur Landru!’. 

In deze voorstelling krijgen we een spannend portret van deze gruwelijke grappenmaker, wiens geheim wellicht nooit helemaal onthuld zal worden.  

Spel: Jan Decleir
Ensemble: I SOLISTI met Francis Pollet (fagot), Bram Fournier/Joren Elsen (trombone), Simon Van Hoecke (trompet) en Tomonori Takeda (klarinet)
Koor: Vlaams Radiokoor met Kelly Poukens (sopraan) en Jolien De Gendt (sopraan)
Concept: Het Banket i.s.m. Francis Pollet
Tekst en regie: Tristan Versteven, Brechtje Louwaard
Muziek: Frederik Neyrinck       

Omwille van de coronamaatregelen kan je momenteel nog geen tickets bestellen voor deze activiteit. Van zodra we voldoende zekerheid hebben, start de ticketverkoop. We houden iedereen op de hoogte via onze website, nieuwsbrief en sociale media.

Update 23/06/20: deze voorstelling vervangt de voorstelling Egmont, die uiteindelijk werd uitgesteld naar vrijdag 08/10/21!

www.hetbanket.be 
www.isolisti.be 
www.vlaamsradiokoor.be 

18 - 15 euro
-19 jaar: 9 euro

Wanneer

22 oktober 2020 om 20:00

Waar

Schouwburg Ter Dilft
Sint-Amandsesteenweg 41-43
2880 Bornem
Routebeschrijving
Terug naar boven