U bent hier

Lenteconcert Dwarsbalk

Solidariteitskoor Dwarsbalk zingt voor JOTA: Jongvolwassenen met talent

Een groep wereldwinkeliers en sympathisanten in Haaltert hadden eind jaren ‘80 de traditie om samen 'Driekoningen' te gaan zingen bij vrienden en kennissen. Later werd aan diezelfde vriendengroep gevraagd om op een thema-avond van Broederlijk Delen een theaterstukje te brengen met tekst en zang. Uit deze groep ontstond een koor dat eenmaal per week samenkomt om geëngageerde liederen te zingen. Bij een eerste optreden moest er natuurlijk een naam op de affiche komen: 'Dwarsbalk'! De naam suggereert waarvoor het koor staat: enerzijds een beetje dwars liggen tegen de heersende opvattingen over onze wereldorde en anderzijds acties ondersteunen van groepen die zich inzetten voor positieve veranderingen in onze maatschappij. Dwarsbalk is een koor uit Haaltert van meer dan 50 zangers. Om de 2 jaar organiseert Dwarsbalk een concert, waarvan de volledige opbrengst geschonken wordt aan een goed doel, democratisch door de koorleden gekozen.

Deze keer werd er gekozen voor de JoTa.
JoTa staat voor ‘Jongvolwassenen met Talent’. JoTa is een voortraject op arbeid voor jongvolwassenen (18- 30 jaar) die een uitkering ontvangen en die diverse en ernstige problemen ervaren omtrent arbeidsactivatie. Jota is een samenwerking tussen VDAB, vzw aPart, Sociaal Huis Oudenaarde en Belgapack. Het Jota project loopt nu ook in Aalst in samenwerking met het sociaal huis van Aalst , VDAB en vzw aPart . JoTa wordt bovendien ook ondersteund door de Provincie Oost-Vlaanderen.

Dwarsbalk zingt onder leiding van Lieve Matheussen en wordt begeleid door Hans Van Gysegem op de piano, het koperblazerstrio The Flying Basses en Sander Braeckman- folk troubadour. Dit concert gaat door op zaterdag 27 april om 19u30 en op zondag 28 april om 15 uur in de feestzaal van het IKSO, Middenstraat 10 in Denderleeuw. Het concert bijwonen kost 12 euro, -12-jarigen kunnen gratis komen luisteren en houders van een Uitpas met kansentarief betalen 1,5 euro. Info en kaarten via dwarsbalk [at] hotmail.be, via de koorleden of via telefoon 0476 917978.

Wanneer

27 april 2019 om 19:30, 28 april 2019 om 15:00

Waar

Feestzaal IKSO
Middenstraat 10
9470 Denderleeuw
Routebeschrijving

Prijzen

€12.0

Basistarief: 12,00 €

Terug naar boven