U bent hier

The Party & Couleur Vocale – De Mattheuspassie van Bach, in pocketformaat – klassiek

In dit concept speelt het ensemble The Party van Bachkenner Bart Rodyns hoogtepunten uit de 'Mattheuspassie' van Bach. Bekende aria’s wisselen af met koralen gezongen door het Lokerse koor Couleur Vocale. Radiomaker en schrijver Pat Donnez geeft hedendaagse beschouwingen bij de woorden 'Erbarme dich' (heb medelijden), de aanhef van de bekendste aria uit de 'Mattheuspassie'. Soliste is sopraan Hendrickje Van Kerckhove.

The Party spiegelt zich aan een ensemble dat rond 1860 furore maakte in Engeland. Het bestond uit vier virtuozen: een sopraan, een violist, een contrabassist en een harmoniumspeler. Het was toen gebruikelijk muziek te bewerken voor een aangepaste bezetting om het publiek te laten genieten van bekende aria’s en melodieën, of om orkestrale werken ook binnen de huiskamer verder te laten leven.

Vandaag komt The Party weer tot leven, met een aangrijpend concert in de aanloop naar Pasen.

Spreker: Pat Donnez. Met: Hendrickje Van Kerckhove (sopraan), Eliot Lawson, Martine Beernaert, Dirk Uten (violen), Frans Vos (altviool), Tine Van Parys (cello), Lode Leire (contrabas), Bart Rodyns (drukwind-harmonium en algemene leiding). Koor: Couleur Vocale (Lokeren) o.l.v. Leentje Eyckerman. Concept: Liesbet Vereertbrugghen (Klara).

Wanneer

28 maart 2021 om 19:30

Waar

Sint-Laurentiuskerk
Kerkplein z/n z/n
9160 Lokeren
Routebeschrijving

Prijzen

€17
Meer prijsinfo

Basistarief: 17,00 €; 65+: 16,00 €; Vriendenpas: 14,00 €; -26: 12,00 €

Terug naar boven