U bent hier

The Wound in The Water

Geld maakt niet gelukkig. Het is een oude wijsheid, en we weten het wel. Maar toch zijn we verknocht aan wat we bezitten. De Mammon, de drang naar geld en steeds méér winst, maakt wereldwijd veel kapot - maakt de wereld kapot. Letterlijk, want we consumeren er maar op los, terwijl de aarde verstikt in het afval en de uitstoot van de menselijke economie.

Die dramatische vaststelling zette librettist Euan Tait en componist Kim André Arnesen ertoe aan om een groot werk te schrijven voor koor, sopraan, piano en strijkorkest. Het zijn de oceanen die in de tekst en de muziek een stem krijgen en schreeuwen om aandacht voor alles wat er misgaat als de Mammon onze geesten verziekt. De mens wordt een balling in een wereld die hij zelf heeft verknoeid. Maar niet alles is verloren, weet ook het water van de zee. Liefde kan nog alles omkeren, want zij is sterker dan de Mammon. En dus eindigt het stuk niet met een grootse finale, maar met een fragiele, bijna aarzelende lofzang op de liefde.

Dit meesterwerk van Tait en Arnesen werd in ons land nog nooit uitgevoerd. Cantando brengt de Belgische creatie in de Sint-Lambertuskerk in Ekeren.

Wanneer

15 september 2018 om 20:00

Waar

Sint-Lambertuskerk
Markt z/n
2180 Ekeren (Antwerpen)
Routebeschrijving

Contact

c-koren.be

Prijzen

€15.0

Basistarief: 15,00 €; -26 jaar: 10,00 €; Kassa Volwassenen: 18,00 €; Kassa -26 jaar: 12,00 €