Koorcoaching aanvragen? Dat kan hier

Sluiten

Slotconcerten

De slotconcerten vonden plaats op woensdag 12 juli in het operagebouw van Gent. De livestream is hier te herbekijken!

Naar opname

WELKOM

Van 5 tot 13 juli 2023 bruist Gent van de energie: 1200 deelnemers uit 55 koren en 15 landen komen samen om te zingen en te genieten van inspirerende zangateliers en een geweldige internationale sfeer.

Europa Cantat Junior is een uniek festival voor kinder- en jeugdkoren. Er wordt dagelijks gerepeteerd en aan het einde van de week mondt dit uit in een groot slotconcert. Dirigenten en iedereen die geïnteresseerd is in het zingen met kinderen volgen ook een Study Tour. Het internationale gezelschap ontdekt ondertussen ook de prachtige stad Gent en geniet van verschillende concerten en open singing.

Foto's Europa Cantat Junior Vilnius 2022 © Katayzna Polubinska

Goed om te weten

  • Choir-to-Choir concerten

De Choir-to-Choir concerten zullen plaatsvinden op 7 en 10/07 's avonds en op zaterdagmiddag 8/07.  Iedereen welkom, toegang voor publiek is gratis! 

  • 55 koren uit 15 landen!

Meer dan 1200 deelnemers uit 55 koren en 15 landen hebben zich aangemeld! Dit betekent dat het niet meer mogelijk is voor koren om zich in te schrijven. Maak hier kennis met de deelnemende koren.

  • Twee extra ateliers

Geweldig nieuws! Door het grote aantal aanmeldingen hebben we twee extra docenten aan het programma toegevoegd. Welkom Ken Wakia en Jan Schumacher! Dat maakt in totaal 11 zangateliers.

  • Alles op wandelafstand

Alle activiteiten vinden plaats in de historische binnenstad van Gent. Je kan dus alles te voet ontdekken. Gent is een stad waar mensen genieten van het leven en de muziek!

Deelnemende koren

Maak hier kennis met alle deelnemende koren uit Spanje, Frankrijk, Italië, België, Duitsland, Denemarken, Portugal, Polen, Nederland, Litouwen, Estland, Israël, Canada, ...

Bekijk alle koren ➝

   #EUROPACANTATJUNIOR #ECJ2023

Terug naar boven