Erica Mandillo (PT)

World travellers

Universal emotions in songs

  • Stemmen: SSA
  • Leeftijd: 10-16 jaar
  • Moeilijkheidsgraad: level B

Erica: "Zoals de Portugezen in de geschiedenis waren, zullen wij wereldreizigers zijn. Onze missie: universele emoties ontdekken in liedjes over de hele wereld. We zullen de zes menselijke basisemoties - vreugde, verdriet, angst, woede, afkeer en verrassing - verkennen via een muzikale reis die ons naar verschillende continenten zal brengen, te beginnen in Portugal, mijn land van herkomst en een land van heel veel ontdekkingsreizigers! Elke cultuur en elk lied heeft ons iets unieks te leren - de vreugde en energie van een Afrikaans stuk, de theatraliteit van een Argentijnse canon, de verfijndheid van een Japans lied, de emotionele breedheid van een Braziliaans stuk of de spiritualiteit van een Portugees lied. We zullen deze liederen verkennen om ons te helpen het eigen vermogen om onze emoties uit te drukken te ontwikkelen. De liederen zullen in verschillende talen zijn, maar de teksten zijn eenvoudig. Wees ook klaar om te bewegen, dansen en acteren, want we gaan een voorstelling maken met de nieuwe liederen die we leren!"

⭠ Alle ateliers

Dirigent

Erica Mandillo's werk met kinderen is gebaseerd op sterke pedagogische opvattingen. Het is belangrijk hoe de kinderen zich door het zingen ontwikkelen en ontdekken hoe ze emoties kunnen uitdrukken. Erica is opgeleid als toneelregisseur en gebruikt die ervaring om van elk stuk originele kaders of scènes te maken, soms gedanst, soms geëvoceerd, aangepast aan de ruimte, in de zoektocht naar een authentieke en intense interpretatie die de stem van elke zanger en de klank van het geheel doordrenkt, waarin emoties op een volle en natuurlijke manier van het ene stuk naar het andere en van de zangers naar het publiek vloeien.

Erica Mandillo heeft een ongewone professionele achtergrond. Als master in de biofysica volgde zij een opleiding tot lyrisch zangeres en operaregisseur. Ze was professioneel zangeres bij het Gulbenkian's Choir en bij het koor van de Nationale Opera van São Carlos; ze heeft verschillende opera's geënsceneerd, kamergroepen opgericht en geënsceneerd en daarnaast een intensief werk met kinderen ontwikkeld, met als ex-libris CIUL (jeugd- en kinderkoor van de universiteit van Lissabon). CIUL, 18 jaar geleden opgericht door Erica Mandillo, heeft een unieke taal, erkend op de verschillende festivals en bijeenkomsten waaraan zij in heel Europa hebben deelgenomen en geprezen om haar muzikale en artistieke kwaliteit, interactie tussen stukken en publiek, originaliteit en unieke uitvoering door de zangers. Binnen dit kader heeft Erica Mandillo verschillende trainingen gegeven in Europa en Brazilië.

Video's

CIUL - children's choir of the Lisbon University & Piccoli Cantori di Torino
Erica Mandillo dirigeert twee kinderkoren.

Coro infanto juvenil da universidade de Lisboa
Deel van het concert van Coro Infanto-Juvenil da Universidade de Lisboa, gedirigeerd door Erica Mandillo.

Opening concert of a choir festival 
CIUL aan het werken tijdens Concerto de abertura do Festival Coros de Verao 2017.

Terug naar boven