Paul Smith  (UK)

the voces8 method

Renaissance, folk, pop and jazz a capella!

  • Stemmen: SA(T)B/SA
  • Leeftijd: 14-20 jaar
  • Moeilijkheidsgraad: level A

De VOCES8 methode staat voor inspirerend, interactief muziek maken dat barst van de energie en creativiteit. Voor Paul Smith is zingen met een groep mensen, klein of groot, een van de meest natuurlijke, vreugdevolle en opbeurende dingen die we ooit kunnen doen. Kom naar dit atelier om te ervaren wat het kan betekenen om echt te 'spelen' met muziek en deel enkele van de ideeën die de kern vormen van VOCES8 en 'de VOCES8 methode'.  

We zullen methoden verkennen om niet alleen muziek te leren maar ook om samen muziek te maken, waarbij we nadenken over alle verschillende geluiden, texturen en kleuren die we kunnen vinden met het verbazingwekkende instrument dat de menselijke stem is. We zullen muziek tot leven brengen op een manier die levendig, mooi, boeiend, collaboratief en vooral leuk is. 

https://voces8.foundation/

⭠ Alle ateliers

Dirigent

Paul Smith is een innovatieve en creatieve performer, dirigent, componist, een inspirerende pedagoog en spreker. Als medeoprichter van VOCES8, auteur van de VOCES8 methode en CEO van de VOCES8 Foundation werkt hij jaarlijks wereldwijd op prestigieuze concertpodia, festivals, scholen en universiteiten. Paul is gepassioneerd over de impact die zingen en kunst kunnen hebben in de breedst mogelijke context - van academische vooruitgang tot sociale vaardigheden en het opbouwen van hechtere gemeenschappen. Hij gebruikt die passie om unieke, inclusieve en inspirerende voorstellingsprojecten te ontwerpen en uit te voeren.

Video's

Grace
Grace van Bobby McFerrin en Yo-Yo Ma, gearrangeerd door Paul Smith en live uitgevoerd door VOCES8, Eastern Mennonite High School Touring Choir en het koor van Hackney City Academy, gedirigeerd door Paul Smith.

A new world: lullaby
Het derde deel van 'A New World' van Paul Smith. Uitgevoerd door VOCES8 en een groot koor van volwassenen en kinderen.

The sound of silence
VOCES8 voert de Simon and Garfunkel klassieker The Sound of Silence uit.

  • Come and join this atelier to experience what it can mean to truly 'play' with music and share some of the ideas that form the core vision of VOCES8 and 'the VOCES8 Method'.  
Terug naar boven