Weekschema

Benieuwd hoe de festivalweek eruit ziet? Ontdek het in onderstaand overzicht. Je kan hier een gedetailleerd schema downloaden.

Download festival schedule

5 juli

In de namiddag verwelkomen we je in Gent. Maak je klaar voor de eerste avondmaaltijd en een warme verwelkoming.

6-11 juli

Drukke dagen met atelierrepetities, open singing, choir-to-choirconcerten en vele andere activiteiten,...

9 juli

Geniet van de vrije namiddag en avond.

12 juli

Dag het slotconcert!

13 juli

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen.

ATELIERS

Elke ochtend komen de deelnemers bijeen voor atelierrepetities, om nieuwe muziek te leren en zich voor te bereiden op het slotconcert.  Minstens drie of vier koren uit verschillende landen zingen samen in één atelier. Je ontmoet nieuwe koorvrienden uit Europa en heel de wereld!

Meer weten

STUDY TOUR

De study tour is een dagvullend programma voor koordirigenten, muziekstudenten en iedereen die geïnteresseerd is in het zingen met kinderen. Doe mee met een internationale groep collega's en verken het festival vanuit professioneel oogpunt. Inge Sykora (BE) en Linas Balandis (LT) zijn je gidsen. 

Meer weten

 

 

 

 

 

© Katayzna Polubinska

Choir-to-Choir Concerten  

Op sommige middagen en avonden kan je luisteren naar of deelnemen aan een choir-to-choirconcert. Je koor kan (als je dat wil) een programma van 15 minuten naar keuze zingen. De perfecte gelegenheid om je favoriete muziek van thuis te delen of te luisteren naar je pasgemaakte vrienden!   

SLOTconcert

Elk atelier werkt aan een programma voor het slotconcert op de laatste dag. Familie en vrienden kunnen dit concert van thuis uit volgen via de livestream.

ontspanningsactiviteiten

Op sommige middagen kan je deelnemen aan ontspanningsactiviteiten die door het festival worden aangeboden. Wat dacht je van een groot stadsspel, iets sportief, ...? Je kan ook zelf op stap gaan met je koor of gewoon een middagje uitrusten.

OPEN SINGING

Veel mensen vinden dit het leukste onderdeel van alle Europa Cantat-festivals: de open singings! Alle deelnemers komen elke dag samen om samen te zingen. Het repertoire is eenvoudig, vergeet zeker je dansschoenen niet! Tom Johnson (BE) zal de open singing leiden.

 

 

 

 

 

 

 

Tom Johnson (BE)

Tom is koordirigent en violist. Hij studeerde ook piano, zang en muziektheorie. Voor Tom is zingen een van de meest toegankelijke vormen van muziek maken. Hij bereikt allerlei groepen in de samenleving: kinderen en volwassenen, koren en scholen, professionals en beginners, en hoopt dat iedereen het plezier van zingen kan ervaren. Tom heeft nauw samengewerkt met Panda van Proosdij en haar Voice & Physique en Choireografie methoden en gelooft sterk in het betrekken van het hele lichaam, gecombineerd met een professionele vocale aanpak door middel van belichaamd leren. 

Terug naar boven