Koorcoaching aanvragen? Dat kan hier

Sluiten

Study tour

Dit is een formule voor dirigenten, zangleiders, muziekstudenten en iedereen die geïnteresseerd is in zingen met kinderen. Sluit aan bij een internationale groep collega's en verken het festival vanuit een professioneel oogpunt.

Meer info

De study tour is een dagprogramma. In de voormiddag bezoek je ateliers, je observeert en bespreekt. In de namiddag zijn er gesprekken met de atelierleiders, workshops etc. Welke didactische methoden gebruiken de atelierdirigenten, welk repertoire kozen ze en hoe brengen ze dat aan? Wat zijn nieuwe trends in kinderkoorrepertoire en uitvoering. Deze en andere onderwerpen komen dagelijks aan bod tijdens de study tour onder leiding van Inge Sykora (BE) en Linas Balandis (LT).  We zullen een gedetailleerd programma publiceren dichter bij het festival. Lees meer in de FAQ.

Praktisch

Als je samen met je koor deelneemt, kan je zelf de study tour volgen en dit aanduiden op het inschrijvingsformulier. Kom je zonder koor, dan neem je het specifieke formulier voor de study tour. Je kan optioneel de festivalmaaltijden nemen. Festivalaccomodatie is enkel mogelijk in de low budget internaten, of je kan zelf verblijf zoeken in Gent. Voor de study tour voorzien we werkkopieën (nadien terug te geven). Er is ook de mogelijkheid om ter plaatse alle of enkele partituren origineel aan te kopen. 
 

Docent

  • Inge Sykora (BE)

Inge doceert klassieke zang, en leidt het kinder- en jeugdkoor aan de Muziekacademie van Brasschaat en Kapellen. Inge is oprichter én artistiek verantwoordelijke van de korenfamilie Caloroso vzw. In deze koorfamilie kunnen jonge zangers doorgroeien vanuit de kinderkoren, doorheen de jeugdkoren naar volwassen zangers met een stevige vocale en muzikale achtergrond. Met Vocaal ensemble Caloroso behaalde Inge Sykora mooie prijzen op o.a. het EMJ (België), het “Heart Of Europe” International Choir Festival (Duitsland), het Llangollen International Musical Eisteddfod (Wales). Caloroso vzw is graag ambassadeur van de Vlaamse koormuziek tijdens deze festivals, en creëert vaak werk van Vlaamse componisten.
Inge is lid van de adviescommissie van Koor&Stem en bestuurslid van de Vlaamse Federatie van Jonge Koren. Zij organiseert met Caloroso vzw het tweejaarlijkse “beVOICEd, happening voor gelijkstemmige jeugdkoren".

www.caloroso.be

Docent

  • Linas Balandis (LT)

Linas Balandis is artistiek leider en dirigent van het Kariunas Mannenkoor van de Litouwse Jonas Zemaitis Militaire Academie, dirigent van het Staatskamerkoor Polifonija, leraar en assistent-dirigent van het Azuoliukas Jongens- en mannenkoor en assistent-dirigent van de afdeling Koordirectie van de Litouwse Muziek- en Theateracademie. Zijn interessegebieden zijn koor in de riten van de katholieke kerk, religieuze koormuziek van Litouwse componisten en de ontwikkeling van frasering bij het werken met koor.

Terug naar boven