U bent hier

5 - 13 JULi 2023

Met Europa Cantat junior verwelkomen we de 10de editie van het grote niet-competitieve Europese kinder- en jeugdkorenfestival, voor het eerst in Vlaanderen. Van 5 tot 13 juli 2023 zal Gent bruisen van de energie van honderden jonge zangers van over het hele continent. Ze komen naar hier om samen te zingen en om te genieten van fijne workshops en bijzondere verbroederingsmomenten. Alle kinder- en jeugdkoren kunnen deelnemen, van elke  ervaring. Ook voor dirigenten en zangleiders is er vanalles te beleven.

This page in English

Over het festival 

Europa Cantat junior is een festival voor kinder- en jeugdkoren 8-20 jaar. Het vindt driejaarlijks plaats in een andere Europese stad en wordt georganiseerd door de European Choral Association in samenwerking met een lokale organisatie. In 2023 zal dit in samenwerking zijn met Koor&Stem en de Vlaamse Federatie van Jonge Koren (VFJK).  Samen zingen met jongeren van over heel Europa, en er enorm van genieten,  dat staat centraal tijdens Europa Cantat junior in Gent. De ateliers worden geleid door straffe en internationaal bekende dirigenten! De voertaal is Engels, én natuurlijk de taal van de muziek!

Koorateliers 

De festivals van Europa Cantat junior zijn bekend om hun ateliers. Bij je inschrijving kies je als deelnemend koor een workshop en dirigent waarmee je zangers elke festivaldag aan de slag gaan, samen met jongeren van andere koren. Elke dirigent bereidt een programma voor, dat varieert in moeilijkheidsgraad, onderwerp, genre en doelleeftijd. Er wordt toegewerkt naar een concert op de laatste festivaldag. De inschrijvingen openen midden oktober 2022. Vanaf juni wordt deze site regelmatig aangevuld met nieuwe info, de titels van de workshops en namen van de atelierleiders, info over verblijf, deelnameprijzen enz.

Andere activiteiten

Europa Cantat junior biedt nog meer dan samen zingen in de ateliers. Elke dag is er een mega samenzang (Open Singing). Er zijn georganiseerde ontspanningsactiviteiten en vrije tijd om de mooie stad Gent en zijn omgeving te verkennen.  's Avonds kan je met jouw koor deelnemen aan een Choir-to-Choir concert of kan je luisteren naar de koren van je nieuwe vrienden. 

Study Tour

Voor dirigenten, zangleiders, leerkrachten, ervaren zowel als beginners, is er de Study Tour. Maak kennis met interessant kinder- en jeugdkoorrepertoire uit heel de wereld, met de methodiek van deskundige atelierleiders, met de internationale koorwereld... 

Contactpersoon bij Koor&Stem is Marleen Moortgat, info [at] ecj2023.be, marleen.moortgat [at] koorenstem.be

  • Binnenkort teasen we het programma en maken we de atelierleiders bekend: spannend!
  • In juni is er een online infosessie voor alle geinteresseerde kinder- en jeugdkoren, dirigenten, zangleiders
  • Nadien meer en meer info beschikbaar via onze site, met in oktober de deelnameformules en prijzen
  • Op 15 oktober gaan de inschrijvingen van start: wees er snel bij voor bepaalde ateliers en verblijfsopties!
  • In maart 2023 sluiten we de inschrijvingen af

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste op de hoogte zijn wanneer we het programma bekend maken of wanneer de inschrijvingen van start gaan? Schrijf je dan meteen in op onze mailinglist!

Lees ook

Internationaal
Hou onze website en social media in de gaten want binnenkort maken we de eerste namen van de atelierleiders bekend.
Internationaal
Het festival Europa Cantat Junior komt in de zomer van 2023 naar Gent en de voorbereidingen gaan nu van start.
Internationaal
Heel blij te mogen melden dat we samen met de Europese koorfederatie het Europa Cantat Junior Festival in 2023 in Gent zullen organiseren.
Terug naar boven