U bent hier

Koor&Stem festival 2023

28 -29 oktober 2023, Puurs

De tweede editie van het Koor&Stem festival vindt plaats op 28 en 29 oktober 2023 in cc Binder in Puurs. Het festival is open voor koren, individuele zangers en publiek. Het is een algemene editie en dus open voor alle genres en bezettingen. Als je als koor inschrijft kan je deelnemen aan de presentatieconcerten, workshops en meer. Inschrijven als koor kan nog tot zondag 23 april 2023. Individuele deelname gebeurt (later) via tickets.

Presentatieconcerten: open editie

Deze editie richt zich niet op een specifieke doelgroep, dus alle soorten koren zijn welkom! Als je als koor inschrijft, krijg je een plaatsje op het hoofdpodium. Je treedt niet enkel op voor publiek en andere koren, maar ook voor ons panel van koorcoaches. Zij nodigen je later op de dag uit om met max 6 mensen van het koor te komen praten over het optreden.

Workshops

Elke dag zijn er drie verschillende workshops, die meermaals doorgaan, zodat iedere zanger (ook die van deelnemende koren) de kans krijgt om zijn of haar eigen programma samen te stellen. Doe je stoute schoenen aan om eens jouw beste operastem uit te proberen, maak kennis met diverse folkstijlen en hun bijpassend stemgebruik,  kom stemsporten of spring uit de band met pikante chansons uit de Renaissance, enzovoort.

Locatie

Het Festival vindt in 2023 plaats in de provincie Antwerpen. Place to be is Cultureel Centrum De Binder, Forum 9, 2870 Puurs-Sint-Amands. Enkele concerten zullen ook plaatsvinden vlakbij in de Sint-Pieterskerk, Kerkplein 4, 2870 Puurs-Sint-Amands.

Deelname per dag

Het festival loopt over twee dagen, zaterdag 28 en zondag 29 oktober 2023. Als koor kies je op welke van de twee dagen je deelneemt. Een koorinschrijving geldt voor één dag, maar je kan uiteraard ook inschrijven voor beide dagen. Daarmee mag je zowel met je koor het podium op, naar concerten kijken en aan alle workshops deelnemenen Je krijgt ook 6 uitnodigingen voor de netwerkreceptie. Wil je als individu een hele dag vrij naar concerten, workshops, etc, koop dan een dagticket.

Deelnemen met je koor?

  • Wat kan deelname aan het festival betekenen voor jouw koor
  • Wat bieden we je op en naast het podium
  • Wat moet je doen om deel te kunnen nemen
  • Schrijf in voor 23 april 2023
  • Alle info op de hoofdpagina van de festivals...

Meer informatie en inschrijven

 

 

 

 

 

 

 

 

Workshops

Elke dag kan je deelnemen aan drie verschillende workshops, die elk meermaals doorgaan, zodat je zelf je dagprogramma kan samenstellen. Doe je stoute schoenen aan om eens jouw beste operastem uit te proberen, maak kennis met diverse folkstijlen en hun bijpassend stemgebruik, kom stemsporten of spring uit de band met pikante chansons uit de Renaissance. 

Koor&Stem festival
Puurs
28 oktober 2023
Hou je stem in topvorm met een gezonde portie stemsport!
Koor&Stem festival
Puurs
28 oktober 2023
Denk je bij Renaissance-muziek aan mooi zingende vogeltjes en andere lieflijke teksten? Misschien zitten er wel meer verrassingen in deze muziek dan je denkt...
Koor&Stem festival
Puurs
28 oktober 2023
Hoe kan je de klanken van individuen tot een geheel laten versmelten? Ontdek het tijdens deze workshop soundblending.
Koor&Stem festival
Puurs
29 oktober 2023
Ontdek diverse folkklanken uit verschillende regio's.
Koor&Stem festival
Puurs
29 oktober 2023
Ontdek tijdens deze workshop allerlei drink- en zeemansliederen en drink, euh, zing gezellig mee!
Koor&Stem festival
Puurs
29 oktober 2023
Altijd al benieuwd geweest hoe het zou zijn om in de opera te zingen? Ontdek het tijdens deze snelcursus!

Festivalkoor

Wil je als losse zanger graag deel zijn van het Koor&Stem Festival? Dan hebben wij de ideale manier gevonden voor jou. Schrijf je in voor het festivalkoor! Dat is een koor dat tijdelijk voor het Festival wordt samengesteld. Het Festivalkoor repeteert enkele malen vooraf aan het festival en ook tijdens het Festival, in functie van een optreden in het voorprogramma van het avondconcert op één van de festivaldagen. Ontdek binnenkort wie het Festivalkoor zal leiden en wat je er kan zingen. Inschrijven kan vanaf eind april.

Terug naar boven