U bent hier

Brugge,  30/11-01/12

Voor het derde jaar op rij kunnen koren en vocale ensembles deelnemen aan het Koor&Stem Festival. Het maakt niet uit welk genre koor je bent, hoe nieuw of ervaren je bent, vanaf 4 zangers ben je als groep welkom!  In 2024 vindt het festival plaats in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge op zaterdag 30 november en zondag 1 december.  Inschrijvingen lopen nog tot 1 april.

Het podium op!

De kern van het Festival zijn uiteraard de kooroptredens. Gespreid over twee concertzalen kunnen zowel op zaterdag als op zondag een 14-tal koren optreden. Schrijf op tijd in om een plaatsje te hebben!
 

Open voor alle genres

Het Festival gaat door in het Sint-Lodewijkscollege in Brugge. In de prachtige kapel kunnen we groepen een podium bieden die graag optreden in een gulle akoestiek en zonder versterking. Het auditorium bouwen we om tot concertzaal en biedt mogelijkheden voor groepen die wél met versterking willen optreden. Dat maakt dat we open staan voor alle genres!
 

Ook workshops inbegrepen

Tijdens het Festival worden doorheen de dag verschillende interessante zang- en koorworkshops aangeboden. Die workshops staan open voor individuele bezoekers via onze dagpassen, maar voor alle zangers van de koren die zich inschrijven voor het festival is de toegang tot deze workshops inbegrepen.

Feedback van onze coaches

Koren die optreden op het Festival maken ook kennis met onze koorcoaches. Zij wonen je optreden bij en tijdens een persoonlijk gesprek achteraf geven zij jouw koor graag nuttige feedback en tips. 
 

Opname achteraf

Alle kooroptredens op het Festival worden professioneel opgenomen door een filmploeg. De uitvoering van 1 koorwerk op je programma wordt afgewerkt tot een mooi filmpje, zodat je ook achteraf nog kan nagenieten of -napraten over jullie optreden. Met deze filmpjes bieden we koren graag een middel aan om zichzelf online meer zichtbaar te maken. Playlist festival 2023
 

Festivalsfeertje

Naar het Koor&Stem Festival kom je niet gewoon voor even. Je deelname houdt een heel dagprogramma in van repeteren, soundchecken, optreden, workshops volgen, babbelen met de koorcoaches, keuvelen op de netwerkreceptie,... Bovendien kan je de hele dag gezellig bijkletsen in de koorbar of aan de foodtrucks. Een fijne teambuilding voor het hele koor!

Waarom deelnemen

 • Mooie podiumkans
 • Vrij programma
 • Feedback van experten in een ongedwongen sfeer
 • Diverse luister- en doe-opties in de loop van de dag
 • Fijne daguitstap, ideale teambuilding met je koor
 • Netwerkmogelijkheden
 • Afgewerkt filmpje van je koor voor eigen gebruik achteraf

Vragen en meer info via festival [at] koorenstem.be

Hier inschrijven

Jouw optreden

Je kan jouw optreden vrij invullen. Aan het voorbereiden op iets bijzonders? Laat het ons vooraf weten, dan kan ons panel je heel gericht feedback geven.

Duur

15 minuten muziek (circa 4 nummers)

Repertoire

Geen vereisten. Je mag deelnemen met het repertoire waar je graag feedback op wil krijgen. We kennen graag op voorhand je repertoire, zodat we zeker zijn dat je in de juiste zaal bent geprogrammeerd en de timing van je programma klopt. We ontvangen daarom graag al op 1 september een eerste versie (kleine wijzigingen blijven mogelijk).

Bezetting

A capella of met (beperkte) begeleiding. Hou rekening met beperkte opbouwtijd voor je set en check de podiumafmetingen. Piano steeds aanwezig.

Versterking

Enkel mogelijk in het auditorium! Opties: Algemene koorversterking, beperkt aantal solomicrofoons, versterking instrumenten,... Bezorg ons zo snel mogelijk je technische rider.

Partituren

We ontvangen graag 1 exemplaar van de partituren van het repertoire dat je brengt. Dit dient ter inzage voor het coachespanel.

In de kapel

In de mooie kapel van het Sint-Lodewijkscollege is het heerlijk zingen voor kleinere ensembles of koren die repertoire brengen dat een ruime akoestiek nodig heeft. Je kan bij inschrijving je voorkeur voor deze ruimte meegeven, rekening houdend met deze voorzieningen en limieten:

 • Grootte podium:
 • Max 35 zangers (of minder als je veel bewegingsruimte nodig hebt)
 • Géén versterking mogelijk
 •  Er is een piano aanwezig
 •  Andere instrumentale begeleiding is toegestaan (rekening houdend met de oppervlakte)​

In het auditorium

Het auditorium is een drogere zaal, maar met mooie versterkingsmogelijkheden. Geschikt voor grote koren of koren die een vorm van versterking nodig hebben. Je kan bij inschrijving je voorkeur voor deze zaal meegeven, rekening houdend met deze voorzieningen en limieten:

 • Grootte podium: 12 m breed x 8 m diep
 • Max 80 zangers (of minder als je veel bewegingsruimte nodig hebt)
 • Algemene koorversterking mogelijk
 • Beperkte soloversterking mogelijk
 • Er is een stagepiano aanwezig
 • Andere instrumentale begeleiding is toegestaan, ook elektrische instrumenten

Vorige editie

Het Koor&Stem festival 2023, dat was... samen zingen, onvermoeid oefenen, nieuwsgierig ontdekken, tuimelende toonladders, ritmisch dansen, liefdevol samenwerken, alles geven met 21 koren, 6 workshops, 3 foodtrucks, 2 avondconcerten...

Playlist festival 2023

Goed om weten

Locatie en bereikbaarheid

Het Sint-Lodewijkscollege bevindt zich op een boogscheut van het station van Brugge. Er is parking voor de school en bijkomende parking op de speelplaats. Sint-Lodewijkscollege
 

Nagenieten, netwerken, klinken

Aan het eind van de dag nodigen we een delegatie van ieder deelnemend koor uit op de netwerkreceptie. Naast deelnemende koren zijn hier ieder jaar ook vertegenwoordigers aanwezig van koorfestivals in België en Nederland, medewerkers van Koor&Stem, koorcoaches en andere koorprofessionals. Je kan er klinken op een geslaagd optreden, vragen stellen aan organisatoren van koorevents, banden smeden met andere koren of kennismaken met de ploeg van Koor&Stem.

Hoe werkt een feedbackgesprek?

Tijdens jouw optreden zit er een panel van ervaren koorcoaches in de zaal. Het panel is samengesteld uit experten met ruime ervaring en expertise op het vlak van vocaliteit (vocal coach), koordirectie, podiumprésence, etc. Ieder koor dat zich op het festivalpodium presenteert, krijgt achteraf een gesprek met het koorcoachenpanel. Op dit gesprek nodigen we uiteraard de dirigent uit, maar moedigen iedere groep aan om tot 6 zangers of bestuursleden mee te nemen naar het gesprek, zodat jullie dit samen kunnen voeren. Eerdere edities toonden aan dat deze werkwijze heel leerrijk is voor het koor en ook een rijker gesprek oplevert. Achteraf krijg je een korte schriftelijke samenvatting van het gesprek, zodat je het ook later nog kan raadplegen. Het maakt niet uit of je een nieuw of een oud koor bent, een koor met weinig podiumervaring of een doorwinterd wedstrijdkoor, het panel geeft feedback en advies op maat van jouw koor. Er zijn geen scores en er is geen ranking. Alles draait rond samen groeien in een sfeer zonder competitie!

Workshops

Het programma van de workshops maken we in mei bekend. Zangers van ingeschreven koren krijgen voorrang op een reservatie voor de workshops.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier inschrijven

Je schrijft je koor in per dag. Inbegrepen: eigen optreden, feedbackmoment met koorcoachen, dagtoegang tot alle optredens en alle workshops, netwerkreceptie. De inschrijvingsprijs is variabel o.b.v. het aantal zangers, met een plafond van €500 voor aangesloten koren en €600 voor niet-aangesloten koren.

Registratieprijs Per zanger Wie
€ 150 per koor + € 10 per zanger  Aangesloten koren
€ 250 per koor + € 10 per zanger  Niet-aangesloten koren

De deadline voor inschrijven is 1 april.

Je inschrijving is pas definitief na betaling van de registratieprijs als voorschot. Na het indienen van het inschrijvingsformulier ontvang je een bevestigingsmail met betalingsuitnodiging. Het resterende saldo o.b.v. het aantal zangers kan later worden betaald.

Jouw koor

Is je koor aangesloten bij Koor&Stem?

Wist je dat er 1000 koren in Vlaanderen lid zijn van Koor&Stem? En lid worden kan al voor €120 per jaar per groep. Lees hier alles over de voordelen van het lidmaatschap. Meer info

Wat is de samenstelling van je groep?
Mag een indicatief cijfer zijn, exacte aantal kan later worden bijgesteld!ContactpersoonOptreden

Op welke dag komen jullie?
Welk podium verkies je? De kapel is geschikt voor kleinere ensembles of koren die repertoire brengen dat een ruime akoestiek nodig heeft. Het auditorium is een grotere en drogere zaal, maar wel met versterkingsmogelijkheden. Lees hierboven op de pagina wat de kenmerken en mogelijkheden van beide zalen zijn.
Welk podium verkies je? De kapel is geschikt voor kleinere ensembles of koren die repertoire brengen dat een ruime akoestiek nodig heeft. Het auditorium is een grotere en drogere zaal, maar wel met versterkingsmogelijkheden. Lees hierboven op de pagina wat de kenmerken en mogelijkheden van beide zalen zijn.
Hebben jullie versterking nodig? Denk aan algemene koorversterking, solo micro's, instrumentale versterking of een backtrack. Een piano wordt standaard voorzien.


Facturatiegegevens

Naar welk e-mailadres sturen we de factuur?
Wil je ons nog iets vertellen?
Terug naar boven