U bent hier

Wil je genieten van het volledige aanbod van Koor&Stem vzw, neem dan een kooraansluiting. We zullen je ondersteunen én prikkelen en worden je aanspreekpunt voor artistieke en praktische uitdagingen. Ondertussen zijn al meer dan 1.000 koren, zangroepen en vocale ensembles jou voorgegaan.  Kom erbij!

Korting op onze vormingingsactiviteiten

Dirigentenopleidingen, inspiratiemomenten, repertoiredagen, zangavonden,... Aangesloten koren genieten een fikse ledenkorting op alle Koor&Stem-activiteiten! Als je koor is aangesloten bij Koor&stem geniet je als individu eveneens van het kortingstarief bij persoonlijke deelname aan een activiteit.

 

Impulssubsidie

We willen aangesloten koren projectmatig ondersteunen door middel van impulssubsidies, aan te vragen bij een provinciale afdeling van Koor&Stem vzw. In alle provincies worden hiervoor een gemeenschappelijk reglement en dezelfde beoordelingscriteria gebruikt. Wat zijn de voorwaarden? Welke stappen moet je zetten om een aanvraag in te dienen? Ontdek het hier.

Koorcoaching

Ieder koor is uniek: de klank, het repertoire, de uitstraling, de samenstelling, ... Wij kunnen je ondersteunen bij de artistieke ontwikkeling van je koor. We sturen een gespecialiseerde docent bij je langs om actief te werken aan stemvorming, koorklank, repertoire of uitvoering. Een koorcoaching bestaat uit minimaal 2 uur begeleiding, met een maximum van 6 uur per jaar. 

Persoonlijk advies

Hulp nodig bij je repertoirekeuze? Op zoek naar een gedreven dirigent? Met de handen in het haar vanwege een netelige bestuurskwestie? De koorconsulenten van Koor&Stem geven je persoonlijk advies over artistieke en organisatorische koorkwesties.

Verzekeringen

De Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstand is wettelijk verplicht. Wij kunnen die voor je regelen. Daarnaast kan je optioneel aan voordelige tarieven bijkomende polissen afsluiten voor persoonlijke ongevallen en lokalen.

Drie abonnementen

Stemband magazine is het driemaandelijkse tijdschrift van Koor&Stem vzw. In het koorlidmaatschap zijn drie abonnementen inbegrepen. Een individueel abonnement nemen is ook mogelijk. Bezorg ons je persbericht en misschien berichten we wel over je jubileum in Stemband magazine...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Jeugdkoor Waelrant uit Antwerpen

Tarieven

1 oktober 2020 - 30 september 2021

Alle koren, ensembles of groepen die actief zijn in de sector vocale muziek kunnen aansluiten en één bestuur dat de werking van meerdere koren coördineert hoeft slechts één aansluiting te onderschrijven. Als je voor de eerste keer lid wordt gedurende het koorjaar, wordt het lidgeld à rato aangerekend. Tarieven voor verzekeringen blijven in dat geval wel onveranderd.
 

Koorlidmaatschap

€ 90,00

Het koorlidmaatschap bestaat uit een standaardpakket koorcoaching, kans op impulssubsidies, persoonlijk advies, korting op onze vormingsactiviteiten voor dirigent en zangers, drie abonnementen op het tijdschrift Stemband magazine, een verzekering voor je leden, enz.

BA - verzekering per persoon

€ 00,90

PV - verzekering per persoon

€ 02,00

Lokalenverzekering (repetitielokaal)

€ 36,00

De BA-verzekering is wettelijk verplicht voor verenigingen in het kader van de vrijwilligerswet en wij bieden een voordelige polis aan! De overige verzekeringen zijn optioneel. Meer info over verzekeringen

 

Koorlidmaatschap MAXI

 

Lidmaatschap subgroep (optioneel)

€ 40,00

Formule op maat van korenfamilies, waar verschillende leeftijds- of stijlgebonden groepen bestaan onder een grotere vereniging. Bij de inschrijving van het hoofdkoor bestaat de mogelijkheid om subgroepen aan een lager tarief van €40 per jaar apart bij in te schrijven. Het standaardpakket koorcoaching (6 uur) van het hoofdkoor wordt dan per bijkomende aangesloten subgroep uitgebreid met 2 uur voor de volledige korenfamilie. De extra uren kunnen naar keuze worden ingezet binnen de korenfamilie. Deze extra vorm van aansluiting is optioneel.

 

Abonnement tijdschrift

€ 30,00

Abonnement buitenland

€ 40,00

Steunend lidmaatschap

€ 45,00

In het koorlidmaatschap zitten gratis verzendingen vervat naar 3 koorleden naar keuze. Bijkomende losse abonnementen kan je nemen aan bovenstaande tarieven

 

Toegang bibliotheek

€ 15,00

Dirigenten die partituren willen ontlenen in onze bibliotheek moeten in het bezit zijn van een bibliotheekkaart. Optioneel aan te schaffen en geldig voor één jaar. Meer informatie over onze bibliotheek

 

 AANSLUITINGSFORMULIER 2020-2021

Nieuwe koren kunnen hier het kooraansluitingsformulier 2020-2021 downloaden. Graag invullen en ons bezorgen per mail (info [at] koorenstem.be) of met de post (Pater Pirestraat 50, 2018 Antwerpen).

Formulier downloaden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Kinderkoor Mais Quelle Chanson uit Gent

Ledenportaal

Eenmaal je lidmaatschap geactiveerd, kan je via het ledenportaal van Koor&Stem de leden van je koor beheren.

Eén persoon in het koor is verantwoordelijk - de ledenadministrator - en die krijgt van ons een persoonlijke login. De persoonsgegevens van alle koorleden dienen daar te worden in opgenomen. Dan begint het lidmaatschap te lopen en wordt de verzekeringspolis van kracht. Ook voor de heraansluiting moeten jaarlijks in september de persoonsgegevens worden geactualiseerd. Op basis van die nieuwe informatie ontvang je een factuur en na betaling kan je doorlopend genieten van alle voordelen verbonden aan het lidmaatschap. De ledenadministrator en de voorzitter van je koor worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

Ga naar ledenportaal

Vragen?

Tessa Janssen
Medewerker secretariaat en ledenadminstratie
tessa.janssen [at] koorenstem.be
03 202 86 57

Login nodig?

Margriet Czerwiec
Medewerker secretariaat en ledenadminstratie
info [at] koorenstem.be
03 237 96 43

Terug naar boven