U bent hier

Lid worden

Wil je genieten van het volledige aanbod van Koor&Stem, neem dan een kooraansluiting. We zullen je ondersteunen én prikkelen en worden je aanspreekpunt voor artistieke en praktische uitdagingen. Ondertussen zijn al bijna 1.000 koren, zangroepen en vocale ensembles jou voorgegaan.  Kom erbij!

Ledenvoordelen

Persoonlijk advies

Hulp nodig bij je repertoirekeuze? Op zoek naar een gedreven dirigent? Met de handen in het haar vanwege een netelige bestuurskwestie? De koorconsulenten van Koor&Stem geven je persoonlijk advies over artistieke en organisatorische koorkwesties.

KOORCOACHING

Ieder koor is uniek: de klank, het repertoire, de uitstraling, de samenstelling, ... Wij kunnen je ondersteunen bij de artistieke ontwikkeling van je koor. We sturen een gespecialiseerde docent bij je langs om actief te werken aan stemvorming, koorklank, repertoire of uitvoering.

Verzekeringen

De Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstand is wettelijk verplicht. Wij kunnen die voor je regelen. Daarnaast kan je optioneel aan voordelige tarieven bijkomende polissen afsluiten voor persoonlijke ongevallen en lokalen.

Korting op onze activiteiten

Dirigentenopleidingen, inspiratiemomenten, repertoiredagen, zangavonden,... Aangesloten koren en al hun koorleden genieten een fikse ledenkorting op alle Koor&Stem-activiteiten!

TIJDSCHRIFT

Stemband magazine is het driemaandelijkse tijdschrift van Koor&Stem vzw. Het bevat interviews met bekende en minder bekende dirigenten en zangers, repertoiretips, actuele bijdragen over koormuziek, nieuws en kalender. In het koorlidmaatschap zijn drie abonnementen inbegrepen. Een individueel abonnement nemen is ook mogelijk. Bezorg ons je persbericht en misschien berichten we wel over je jubileum in Stemband magazine...

Promotionele ondersteuning en op de hoogte blijven

Claim je plekje in onze concertkalender, hét overzicht van koorconcerten in Vlaanderen. Op zoek naar een dirigent, open repetitie, extra zangers nodig? Ga dan naar onze zoekertjesrubriek. We houden bestuursleden ook per mail en nieuwsbrief op de hoogte van wat er reilt en zeilt in de koorwereld. 

Tarieven

Periode 1 okt 2018 - 30 sep 2019

 

Koorlidmaatschap

Alle koren, ensembles of groepen die actief zijn in de sector vocale muziek kunnen aansluiten en één bestuur dat de werking van meerdere koren coördineert hoeft slechts één aansluiting te onderschrijven. Als je voor de eerste keer lid wordt gedurende het koorjaar, wordt het lidgeld à rato aangerekend. Tarieven voor verzekeringen blijven in dat geval wel onveranderd.

€ 88,00
 
Verzekeringen

De BA-verzekering is wettelijk verplicht voor verenigingen in het kader van de vrijwilligerswet en wij bieden een voordelige polis aan! De overige verzekeringen zijn optioneel.

 
BA-verzekering per persoon € 00,90
PV-verzekering per persoon € 02,00
Lokalenverzekering (repetitielokaal) € 36,00
   
Stemband magazine  

In het koorlidmaatschap zitten gratis verzendingen vervat naar 3 koorleden naar keuze. Bijkomende abonnementen kan je nemen aan deze tarieven.

 
Abonnement binnenland € 30,00
Abonnement buitenland € 40,00
Steunend lidmaatschap € 45,00
   
Bibliotheek  

Dirigenten die partituren willen ontlenen in onze bibliotheek moeten in het bezit zijn van een bibliotheekkaart. Optioneel aan te schaffen en geldig voor één jaar.

 
Bibliotheekkaart € 15, 00

 

Nieuwe koren kunnen hier het kooraansluitingsformulier 2018-19 downloaden. Graag invullen en ons bezorgen per mail of met de post.

Ledenportaal

Eenmaal je lidmaatschap geactiveerd, kan je via het ledenportaal van Koor&Stem de leden van je koor beheren.

Eén persoon in het koor is verantwoordelijk - de ledenadministrator - en die krijgt van ons een persoonlijke login. De persoonsgegevens van alle koorleden dienen daar te worden in opgenomen. Dan begint het lidmaatschap te lopen en wordt de verzekeringspolis van kracht. Ook voor de heraansluiting moeten jaarlijks in september de persoonsgegevens worden geactualiseerd. Op basis van die nieuwe informatie ontvang je een factuur en na betaling kan je doorlopend genieten van alle voordelen verbonden aan het lidmaatschap. De ledenadministrator en de voorzitter van je koor worden hiervan tijdig op de hoogte gebracht.

Ga naar ledenportaal

Vragen? Login nodig voor de ledenadministratie?

Tessa Janssen
coördinator secretariaat en ledenadminstratie
info [at] koorenstem.be
03 237 96 43

Terug naar boven