U bent hier

2de lied van de maand om te zingen met mensen met dementie

Wat een mooie en ontroerende reacties en inzendingen mochten we ontvangen vorige maand naar aanleiding van De Boerinnekesdans! Als tweede lied hebben we gekozen voor 'De fanfare van honger en dorst' van Lieven Tavernier, ook vertolkt door Jan De Wilde.

Met een tekstblad dat je kan afdrukken voor de deelnemers, een videoclip van het lied en een aantal tips om het lied in jouw specifieke zorgsituatie te introduceren, kan je zingen heel gemakkelijk inzetten in de zorg voor mensen met en zonder dementie.

Deel je ervaringen met ons via liedvandemaand [at] koorenstem.be of gebruik de hastag #destemvanonsgeheugen op Facebook of Instagram.  Stuur ons jullie verhaal, een mooie foto of een korte video van jullie ‘Lied van de maand’ activiteit. Wil je bovendien kans maken op een gratis cd van De Stem van ons Geheugen met bijbehorende tekstbundel? Vul dan ook dit onderstaand formulier in.

Hier invullen

Didactische tips download pdf
Liedtekst download pdf
Filmpje naar YouTube
   

Doe mee met de actie ‘Lied van de maand’ van Koor&Stem, De Stem van ons Geheugen in samenwerking met onze partners Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, Imelda / wzc Den Olm, HIK volwassenenonderwijs en Cera. Je krijgt elke maand ideeën om zingen gemakkelijk in te zetten in de zorg voor mensen met en zonder dementie.

Over De Stem van ons Geheugen

Koor&Stem
Online
11 maart 2024
In dit webinar geven we je handvaten om aan de slag te gaan met zingen en dementie
Koor&Stem
Online
24 april 2024
In dit webinar geven we je handvaten om aan de slag te gaan met zingen en dementie
Terug naar boven