U bent hier

3de lied van de maand om te zingen met mensen met dementie

Vorige maand lieten we jullie zingen met het lied 'De fanfare van honger en dorst'! Als derde lied hebben we gekozen voor 'Aux Champs-Elysées' van Joe Dassin, een klassieker uit het Franse chanson-repertoire.

Met een tekstblad dat je kan afdrukken voor de deelnemers, een videoclip van het lied en een aantal tips om het lied in jouw specifieke zorgsituatie te introduceren, kan je zingen heel gemakkelijk inzetten in de zorg voor mensen met en zonder dementie. Nieuw is dat we ook een eenvoudige affiche aanbieden, waarmee je wat extra reclame kan maken om te komen meezingen. In de witte balk kan je zelf schrijven wanneer je zangactiviteit doorgaat.

Deel je ervaringen met ons via liedvandemaand [at] koorenstem.be of gebruik de hashtag #destemvanonsgeheugen op Facebook of Instagram.  Stuur ons jullie verhaal, een mooie foto of een korte video van jullie ‘Lied van de maand’ activiteit. Wil je bovendien kans maken op een gratis cd van De Stem van ons Geheugen met bijbehorende tekstbundel? Vul dan ook dit onderstaand formulier in.

Hier invullen

Didactische tips download pdf
Liedtekst download pdf
Invul affiche download pdf
Filmpje

naar YouTube

Doe mee met de actie ‘Lied van de maand’ van Koor&Stem, De Stem van ons Geheugen in samenwerking met onze partners Expertisecentrum Dementie Vlaanderen, Imelda / wzc Den Olm, HIK volwassenenonderwijs en Cera. Je krijgt elke maand ideeën om zingen gemakkelijk in te zetten in de zorg voor mensen met en zonder dementie.

Over De Stem van ons Geheugen

Online
16 februari 2023
Tijdens deze webinar wordt er een tipje van de sluier opgelicht om te gaan zingen met mensen met dementie in een woonzorgcentrum of in een thuissituatie.
Terug naar boven