U bent hier

50 jaar Koordagen voor Kinderen

De Koordagen voor Kinderen, dat zijn meer dan honderd enthousiaste kinderen van acht tot dertien jaar die een weekje zingen en zich geweldig amuseren. Na een afsluitend toonmoment gaan ze moe maar tevreden naar huis: een heleboel ervaringen rijker en voor, met een flinke dosis nieuw repertoire in hun lijf.

Bekijk YouTube-kanaal

Tijdens de Paasvakantie heeft in Wetteren de vijftigste editie plaats van dit koorkamp, van 6 tot en met 10 april. En wist je dat ook jouw kinderkoor, jouw kinderen nog aan deze editie kunnen deelnemen?

Het feit dat de Koordagen voor Kinderen na een halve eeuw nog springlevend zijn, wijst erop dat kinderen het plezier van het zingen nog altijd ervaren. 'Op het einde is er een echt concert, op een podium', 'het was plezant, we hebben veel gelachten en plezier gemaakt', of 'het leuke aan de koorweken is dat je zowel in grote als in kleine koorgroepen telkens met een andere dirigent mag zingen', het zijn veelgehoorde reacties van de deelnemers.

Naast het stimuleren van het samen zingen is het aanleren van nieuw repertoire de rode draad doorheen de Koordagen voor Kinderen. Speciaal voor deze feestelijke editie componeren Sebastiaan Van Steenberge, Marc Van de Broeck en Vigdis Hansa Elst drie gloednieuwe liederen voor kinderkoor.

Heel de wereld zingt

Ieder jaar zijn ongeveer 120 kinderen van de partij tijdens de Koordagen voor Kinderen. De meesten nemen individueel of met kleine vriendengroepjes deel. Dit jaar zingen de kinderen muziek uit de vier windstreken. Met het thema ‘Heel de Wereld zingt’ knipoogt men naar de World Choir Games. De hymne van de games zal ook in Wetteren weerklinken en ook de reizende koorvlam zal het vocale vuur van de zangertjes extra komen aanwakkeren. 

Inschrijven en meer info

Wat de kinderen in één week leren op het vlak van tekst, beweging, melodie en ritme is on-voor-stel-baar! Dit jaar van 6 tot en met 10 april. Inschrijven is nog mogelijk.
Terug naar boven