U bent hier

Bart Van Reyn nieuwe muziekdirecteur Vlaams Radiokoor

Koorwereld

Bart Van Reyn wordt met ingang van seizoen 19-20 de nieuwe muziekdirecteur van het Vlaams Radiokoor. Als jonge Vlaamse dirigent bouwde Bart een interessant parcours uit in binnen-en buitenland, wat niet onopgemerkt bleef. De gedeelde passie voor hedendaags repertoire, het geloof in de stem als ultieme vertolker van emoties, en het streven om ons vocaal erfgoed toegankelijk te maken voor zangers en publiek zijn wat ensemble en dirigent verbindt. 

Met Bart Van Reyn haalt het Vlaams Radiokoor een muziekdirecteur in huis die niet enkel zijn eigen producties dirigeert, maar zich ook zal wijden aan het verder kneden van de volledige vocale identiteit van het koor. "Inhoudelijk gaan we nog meer inzetten op uitgekiende a capella programma’s, die het label Vocal Fabric krijgen, en komt er - naast de blijvende focus op muziek van onze tijd - ook meer barok op het programma, een samenwerking met het ensemble Il Gardellino," vertelt Van Reyn. 

Als muziekdirecteur zal Bart Van Reyn ook nauw betrokken zijn bij de casting en de voorbereiding van het koor voor producties met andere binnen- en buitenlandse ensembles. Tenslotte wordt ook het Radiokoor Atelier één van zijn werkterreinen, waarin uitwisseling van expertise en kennis tussen zowel publiek, amateurs en professionals centraal staat. 
 

Mijn aanstelling als muziekdirecteur voelt als thuiskomen in een huis dat heel vertrouwd is: de afgelopen 15 jaar heb ik regelmatig als gastdirigent met het Vlaams Radiokoor gewerkt, en het is heel fijn om nu ook mee de lijnen te kunnen uitzetten.

Van Reyn neemt het stokje over van Hervé Niquet, die de typische 'sound' van het Vlaams Radiokoor met zorg heeft gekneed en gepolijst sinds zijn aanstelling in 2011. Van Reyn is oprichter van het koor Octopus en Le Concert d'Anvers, een periodeorkest dat focust op repertoire uit de 18de en vroege 19de eeuw. In 2012 richtte de dirigent samen met regisseur Korneel Hamers de reizende operacompagnie The Ministry of Operatic Affairs op. Naast zijn aanstelling bij het Vlaams Radiokoor, blijft Van Reyn verbonden aan het Deens Nationaal Koor waar hij sinds 2016 chef-dirigent is.

bericht op website Vlaams Radiokoor

Bart Van Reyn wordt met ingang van seizoen 19-20 de nieuwe muziekdirecteur van het Vlaams Radiokoor. Foto © Wouter Van Vaerenbergh
Terug naar boven