U bent hier

Basisprotocol cultuur goedgekeurd (update 5)

Advies

Tot onze grote spijt blijkt er voor koorzang nog geen groen licht te zijn gegeven in het zopas goedgekeurde basisprotocol cultuur voor de niet-professionele sector. Alle (koor)zingen blijft in deze fase 3 vooralsnog verboden, vermoedelijk tot en met 30 juni.

We betreuren de manier waarop de exitstrategie voor de amateurkunstensector aangepakt wordt, op de eerste plaats voor de verenigingen zelf, die staan te popelen om te beginnen zingen. Ook voor Koor&Stem vzw is het een harde klap. Tijdens de afgelopen weken staken we veel werk in het lezen en opvolgen van verschillende onderzoeken, in het overleg met collega-organisaties, in zowel binnen- als buitenland, en in het opstellen van een leidraad voor een veilige heropstart voor samen zingen. 

In de week van 15 juni gaan we in dialoog met het kabinet, het departement en de GEES om de specifieke maatregelen omtrent de kooractiviteiten te bespreken en uit te klaren. Lees het bericht met de basisprotocollen hier op de website Cultuur van de Vlaamse overheid.

Coronamaatregelen voor koren

Hier verzamelen we alle corona-updates, stellen we een FAQ en leidraad ter beschikking met het oog op een veilige heropstart van de koorwerking.

Terug naar boven