U bent hier

Bedankt vrijwilliger!

Koor&Stem vzw

Bedankt vrijwilliger! Jij doet groeien. Jezelf, de mensen rondom je maar ook Koor&Stem. Dankzij jouw inzet, engagement en passie worden zoveel muzikale dromen werkelijkheid. 

Bestuursleden, logistieke en artistieke medewerkers zetten zich wekelijks in voor het koor. Tickets moeten verkocht worden, een podium opgebouwd, een programma samengesteld, administratie dient zich nu eenmaal aan, ... De Week van de Vrijwilliger loopt van 29 februari tot 8 maart 2020. Maak ook in jouw koor van de gelegenheid gebruik om al die helpende handen extra in de watten te leggen!

Ook Koor&Stem zou Koor&Stem niet zijn zonder de vele regionale vrijwillige medewerkers in de verschillende Vlaamse provincies of zonder de vrijwillige medewerkers in onze bibliotheek, betrokken bij onze projecten... Ze zijn van goudwaarde! Graag stellen we enkele aan jullie voor.

We hopen uiteraard ook in de toekomst op je hulp en steun te kunnen rekenen. Dit jaar vinden de World Choir Games plaats in Vlaanderen, hiervoor kunnen we heel wat helpende handen gebruiken. Heb je zelf zin, of ken je mensen in je omgeving die een handje kunnen toesteken?

Hier meer info

Ik kan het zingen niet missen en ik word er blij van. Dat plezier wil ik met iedereen delen en daarom heb ik mij geëngageerd als
social media reporter tijdens de World Choir Games.

Bianca Tomasetig is social media reporter voor de World Choir Games

naar website wcg

Ik ben Bianca Tomasetig en ik zing al sinds het derde leerjaar lagere school onafgebroken in een koor. Ik kan zingen niet missen en ik word er blij van. Een concert is de kers op de taart. Ik zou dit plezier met iedereen willen delen en daarom heb ik mij geëngageerd als vrijwillig
social media reporter tijdens de World Choir Games. We nemen van foto's op evenementen voor maken posts voor o.a. Facebook en voor Instagram. Er is ook een website en een YouTubekanaal. Binnenkort zal ik zeer actief betrokken zijn tijdens de World Choir Games zelf van 5-15 juli. Ik kijk er al naar uit! Ik hoop jullie ook? Bovendien kunnen we daar nog een heleboel extra helpende handen gebruiken.

Goedele Janssens is vrijwilliger op het kantoor van Koor&Stem

Bibliotheek Koor&Stem

Mijn naam is Goedele Janssens (midden op de foto), een prille zestiger en kleuterleidster van beroep. Ik ben opgegroeid in een gezin waar zingen belangrijk was.
Met mijn ouders, zus, broer zongen we overal: in huis, op reis, in de auto, op wandelingen of zomaar ergens in het veld. We waren allemaal of zijn nog steeds actief zingend. Ook mijn kinderen heb ik getracht de liefde voor het zingen bij te brengen. Ze zijn lid (of zijn lid geweest) bij de grote koorfamilie van Waelrant.
De voorbije jaren ben ik niet meer vast verbonden aan een koor, maar neem deel aan allerlei losse projecten zoals koordagen, zingweken of cursussen. Onlangs startte ik als nieuwe vrijwilligster op het kantoor van Koor&Stem vzw in Antwerpen. Ik verleen administratieve ondersteuning bij bibliotheekwerkzaamheden en de webshop. 
Het is een fijne werkomgeving en er heerst een leuke, ontspannen sfeer. 

Er is altijd een goede sfeer is en je leert nieuwe mensen kennen, soms van over de hele wereld.

Lieselotte Troch en haar mama Liesbeth Standaert

Koordagen voor kinderen 2020

Vrijwilligerswerk bij Koor&Stem werd me met de paplepel meegegeven. Als prille twintiger was mijn mama reeds actief tijdens de zomerwerking van Koor&Stem, van jongsaf aan was ikzelf deelnemer bij allerlei activiteiten. Zo kreeg ik de kriebels voor het vrijwilligen te pakken en ben ik sinds 2014 monitor op de Koordagen voor Kinderen. Later kwam daar ook logistiek medewerker tijdens grotere projecten bij. Deze zomer was ik voor het eerst samen met mijn mama als vrijwilliger aan de slag bij de Internationale Zangweek Gent.
Er is altijd een goede sfeer en je leert nieuwe mensen kennen, soms van over de hele wereld. Zingen in koorverband of tijdens een (internationale) koorweek is een groepsactiviteit die mensen verbindt zonder elkaar te beconcurreren: je werkt allen samen aan eenzelfde project. En daar werken wij graag aan mee!

Terug naar boven