U bent hier

BEvocaL in beweging!

Koorwereld

BEvocaL, het Belgisch nationaal jeugdkoor, werd drie jaar geleden opgericht door de drie koororganisaties die ons land rijk is. Koor&Stem (Vlaanderen), A Coeur Joie (Wallonië en Brussel) en Födekam (Duitstalig België) zetten hun schouders onder dit unieke culturele samenwerkingsproject over de taalgrenzen heen, om zo jonge getalenteerde zangers van 18 tot 32 jaar kansen te geven om hun talenten te ontwikkelen. Het koor is een ambassadeur voor koormuziek uit België dat nationaal en internationaal optreedt. 

Meer weten over BEvocaL?

BEVOCAL

Het eerste artistieke team bestond uit dirigent Maria van Nieukerken (NL) en vocal coach Joris Derder (BEL). Na drie seizoenen met het duo van Nieukerken - Derder loopt het contract op zijn einde. De drie koororganisaties wensen hen dan ook hartelijk te bedanken om dit bijzondere project mee vorm te hebben gegeven. 

Hun artistieke kwaliteiten en professionaliteit hebben ervoor gezorgd dat BEvocaL prestaties en concerten kon brengen van een hoog niveau. De zangers toonden onder hun leiding ook een uitstekend vermogen om zich aan te passen aan de complexiteit van dit project. 

Het koor is de voorbije jaren vanuit niets gegroeid tot een hechte vriendengroep die niet alleen op hoog niveau samen zingt, maar ook op het podium bijzondere prestaties neerzet. BEvocaL is een vernieuwend pad ingeslagen en durft het tijdens concerten aan om gebruik te maken van de volledige ruimte. De zangers gaan tot dichtbij het publiek om zo de luisteraars tot in het diepste van hun ziel te raken. Dit heeft prachtige momenten opgeleverd tijdens de vele concerten overal ten lande en leverde veel enthousiaste reacties op. De drie koororganisaties Koor&Stem, A Coeur Joie en Födekam zijn Maria en Joris zeer dankbaar voor het enorme werk dat ze hebben afgeleverd en de grote inzet die zij hebben getoond om BEvocaL te maken tot wat het nu is. 

Binnenkort hierover meer nieuws!

 

Terug naar boven